23 Април, 2021 11:20 2 222 24

Боримиров: Огорчен съм, не правя нищо задкулисно!

  • даниел боримиров-
  • футбол-
  • бояна-
  • спортна база

Заставам с лицето си пред хората, не се крия

Боримиров: Огорчен съм, не правя нищо задкулисно! - 1
Снимка: БГНЕС

В България понякога наистина стават трудно обясними за елементарната логика неща. Постоянно някои се оплакват, че няма достатъчно нови спортни бази, че старите не се поддържали, че децата нямало къде да спортуват и т.н. и т.н.

И в същото време, когато в тези трудни времена някой се осмели да инвестира личните си пари за такава база, веднага се намират хора, които да направят Инициативни комитети, да се обявят „против“ строежа и други подобни и да вдигат шум по медиите.

Тези дни такъв е случаят с легендарния ни футболист от САЩ`94 Даниел Боримиров, който има намерение да направи ултрамодерна база в Бояна.

На едно място, където някога е имало квартално стадионче, но до скоро бе превърнато в ливада, където да разхождат кучетата си местните жители.

Та Боримиров се явил на конкурс, представил проект, спечелил и сега е на път да извади огромни пари от джоба си, за да може Бояна и респективно София да имат едно истинско спортно бижу.

„Моите намерения са съвсем чисти. Аз заставам с лицето си пред хората, не се крия и не правя нещо задкулисно. Парите ми имат доказан произход от моята дългогодишна кариера като футболист в Германия. Това, което искам да направя е за всички хора, които живеят и в този район, и в цяла София. Защото в столицата няма подобен спортен комплекс”, заяви за Novsport.com Даниел Боримиров.

Той е категоричен, че местните жители от квартал „Бояна“ ще имат възможност, в определени часове, да ползват новата спортна база безплатно. Освен това ще бъде построена и детска площадка, която също ще се ползва без пари.

Боримиров е изключително учуден от протестите на местните жители, още повече, че цялата процедура е била напълно открита за обществеността и са спазени всички закони в Република България.

„Учуден и огорчен съм от това, което се случва. Още преди три години има решение на СОС за отдаването под наем на въпросния стадион. Аз и още една фирма се явихме и кандидатствахме на конкурса. Документацията ни е изрядна. Процедурата протече около половин година, имаше първи тур, втори тур, и аз спечелих конкурса. Имам подписан договор със Столична община за отдаване под наем за 10 години“, разказа легендарният ни футболист, който е категоричен, че спортната база ще бъде на високо ниво.

„Предвиждам да се изгради нещо прекрасно - модерен спортен комплекс, защото виждате, че в София няма много такива. Най-важното е, че в него децата ще спортуват целогодишно. Ще има три футболни игрища с изкуствена настилка и три тенис корта с настилка най-висок клас. Ще има общо пет съблекални с луксозни условия, 42 паркоместа, включително и места за инвалиди, както и бистро. Въобще ще бъдат създадени максимално добри условия за хората, които искат да спортуват.

Предвидил съм възможността всички деца от квартал "Бояна", както и учениците от "Бояна" и "Павлово" да имат свободен достъп, написано е в договора. Така че не виждам място за притеснение на местните жители. И не на последно място искам да отбележа, че благодарение на тази спортна база ще бъдат създадени поне 20 нови работни места“, допълни Боримиров пред нашата медия.

Репортер на Novsport.com се свърза с ММС и оттам отговориха, че напълно подкрепят инициативата на Даниел Боримиров за изграждане на модерна спортна база в Бояна. Там са запознати с проекта и считат, че той ще е от полза на жителите на квартала и София.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отровното трио

    19 7 Отговор
    Мутро на Фандъкова, СБОГОМ!!! При бай Ставри, Боримиров, бай Ставри те очаква като всички останали герберасти
  • 2 Бля бля..

    21 4 Отговор
    И да не е задкулисно,хората не желаят проекта ти,ощетява ги.Абе с две думи,правиш им живота още по-труден,това е..
  • 3 Никой ниииищо НЕ Е ЗНАЕЛ

    16 0 Отговор
    Сичко е било само между НАШТЕ ХОРА. ЗА 7 МЕСЕЦА СА ПРЕКАРАЛИ НА СПРИНТ СИЧКИ ПРОЕКТИ ПРИЦЕДУРИ......
  • 4 Тоа да обясни кьде ша паркират

    11 0 Отговор
    Колите на ГОСТИТЕ МУ..... ПАРКИНГ НЕ Е НАПРАВИЛ АМА КРЪМА ДА......
  • 5 Влах

    27 1 Отговор
    тоя тъ.пак му се усладил терен в Бояна... Направи си стадионче във Видин с мръсните пари от Таки бе юнак.
  • 6 Христова

    15 1 Отговор
    Хубава приказка, но като всяка такава е измискена. Щом като е толкова красиво и полезно, нека си купят една поляна и да осъществят плановете си на нея. Дерзайте
  • 7 дааааа

    28 0 Отговор
    Вярно е поляна.Проблема ти Боримиров ,е че всеки те свързва с човека с прякор от 4 букви и никой не ти вярва.
  • 8 Hahaha

    27 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Заставам с лицето си пред хората, ... а отзад наднича ... ТАКИ !
  • 9 Боре

    21 0 Отговор
    автоматчика го раздава бизнесмен с парите от "белото". Бегай на село бе влах
  • 10 Инспектор

    16 1 Отговор
    Стадион,после смяна на статута следва затворен комплекс и плюнчене на пръстите за броене на милките
  • 11 Котьо

    18 2 Отговор
    Боре няма какво да се правиш на ударен с мокър парцал. Много добре ти ясно колко хора преди теб го искаха този стадион и то не просто хора ,а Хора с голямо Х. А те решиха на теб да го дадат ,кажи ни с с какво ги убеди с какво беше по добър от другите.И внимавай какво ще кажеш защото и ние знаем доста.Ти се появи в Бояна 92-94г а ние сме израснали на този стадион и сме играли на него толкова колкото ти не си играл на Гергана.
  • 12 Котьо

    4 0 Отговор
    На Герена.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Боривойнов

    8 0 Отговор
    Да се прогони Боримиров, за да могат хората да си разхождат кучетата по поляната! Само да кажа, че децата от Бояна, Бъкстон, Павлово и Ман. ливади НЕ ГИ ПУСКАТ ДА ИГРАЯТ в училищата в тези квартали. Викат полиция, когато влязат на игрищата за футбол, баскетбол или други игри...ПОЛИЦИЯ ГИ ГОНИ!
  • 15 hmhmhm

    11 0 Отговор
    тарикат смотан алчен
  • 16 hmhmhm

    12 0 Отговор
    хората искат да има една свободна зелена поляна, където децата да тичат , а не детска площадка с две пързалки и кафене за зомбирани майки
  • 17 AAA

    7 1 Отговор
    Тоя забрави кога прескачане релсите на трамвая за да не го хване тока, сага инвеститор станал...
  • 18 Боримиров

    6 1 Отговор
    Не разбирам тоя защо не иде в Княжево - нали хората там го били искали!?
  • 19 бойчо

    9 0 Отговор
    що все на общински терени се хвърляте ве безмозъчни ритнитопковци?!
  • 20 Фери

    2 0 Отговор
    Ами като имаш много пари(а откъде ли?)подари ги на бедните деца.
  • 21 Фери

    1 0 Отговор
    Ами като имаш много пари(а откъде ли?)подари ги на бедните деца.
  • 22 Фери

    1 0 Отговор
    Ами като имаш много пари(а откъде ли?)подари ги на бедните деца.
  • 23 Гош

    1 0 Отговор
    Единственото останало незастроено общинско място в Бояна.

    Стадион направен от нашите родители за децата и внуците им.

    Сега шайката ГЕ.П искат да прилапат ТЕРЕНА на стадиона, защото ЗЕМЯТА е скъпото нещо там.

    Хич не им пука, че стадиона е създаден за хората от квартала, за да спортуват на него.
    Ако направят от стадиона спортен "комплекс" , ще спортува който може да плати на Боримиров и мафията ГЕ.П.

    Хорааа, не става само с гласуване !

    Точилката трябва да играе !
  • 24 София

    0 0 Отговор
    22 ст./м2 .... фтиния за момчетата на Таки