Last news in Fakti

7 Май, 2021 10:58 1 729 8

Ето кои са важните дати за бъдещето на Левски

  • левски-
  • лиценз-
  • дати-
  • издаване-
  • документи-
  • бфс-
  • efbet лига-
  • заседание-
  • сираков

На 21 май е насрочено заседание за издаване на лицензи на отборите от efbet Лига

Ето кои са важните дати за бъдещето на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Бъдещето на Левски продължава да бъде неясно. През миналата седмица мажоритарният собственик Наско Сираков заяви, че лицензът на отбора е застрашен. Същото посочи и временният треньор Живко Миланов. Според регламента на Лицензионната комисия към БФС най-късно на 30 април от управата на „сините“ трябва да са покрили изискването в правилника - "писмена декларация и публикуване на финансова информация".

Според „Тема Спорт“, на 11 май е първото заседание за издаване на тапии - на отбори от УЕФА, както и на евентуални евроучастници. Втората дата е 14 май, а третата 19 май. На 21 май е насрочено ново заседание за издаване на лицензи на отборите от efbet Лига. Очаква се тогава да се разглеждат и документите на Левски.

Най-късно това може да стане на 25 май, когато за последно ще се гледат документи на отбори от елита. Ако на някое от тези заседания "сините" не получат лиценз, ще могат да се жалват пред Апелативната комисия. Тя има три дати, на които да гледа казуса - 21 май, 25 май и 28 май.

Получаването на лиценз не е единственият проблем на Левски. Клубът няма планиран бюджет за следващата кампания, а повечето играчи стават свободни агенти. Затова и мъглата на "Герена" е голяма.

В края на миналата година "сините" успяха да покрият доста дългове благодарение на два сключени спонсорски договора. С бивши играчи и служители, на които дължи пари, сключи споразумения за разсрочване. Именно и периодът за 2020 година касае и получаването на лиценз. Липсата на свежи пари обаче води и до натрупването на нови задължения - играчите не са получавали заплати, както и неплащане на поетите споразумения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нали се смяха

    6 4 Отговор
    На тирета, на цифри. Сега ще видят какво правят бандитите в България. Тотален фалит! Който нож вади, от нож умира! Ще го закрият отбора до края на настоящата година
  • 2 Истината

    13 0 Отговор
    Най-важната дата за Левски е мистерия! Може и да не я дочакаме, но времето ще покаже... Това ще е денят, в който ЧОВЕК ОТ ПФК ЛЕВСКИ се изправи и с публично изявление признае как Бойко Борисов се превърна в ЕТ, т.е. едноличен сатрап, който придоби клуба, чрез Батков - на Тонев - на Шиши - на Спас Русев и накрая на Васил Божков! Бойко Борисов притежава НКП, СЗ, Тръст Синя България и още поне 10 видни милиционери, които активно му помагат да си играе на популярност: Ясен Тодоров, Евгени Бакърджиев, Георги Марков, Минко Герджиков, К. Баждеков и т.н. Борисов държи клуба в мъртва хватка - праща спонсори, рекламодатели и “спасява”, НО в действителност плаши с механизмите на държавния рекет ВСЕКИ ЕДИН НОРМАЛЕН инвеститор от България и чужбина. Привържениците са под заплахите на НКПСЗ, че във всеки един момент могат да бъдат бити, преследвани, заплашвани и компрометирани. Стигнали сме най-ниската точка на раболепие и страх от един престъпник с пари! Какъв “отбор на народа” сме, когато и слепците виждат всичко от толкова години, но си траем покорно и чакаме убиеца на клуба да се разпорежда!? Той ограби Левски и българския футбол в полза на Разград и Домусчиеви... така стоят нещата! От ПФК ЛЕВСКИ трябва някой с топки да го каже или умираме!
  • 3 Христо Йовов

    2 0 Отговор
    Чета коментар N2 и не вярвам на ушите си! Ама какво ли разбирам аз, защото не съм правил нищо лошо, а само подписвах времените удостоверения за акциите и ме назначи Бойко Борисов в БСТ. Бия го на карти на белот и той си ме уважава.
  • 4 С кокал в носа

    3 2 Отговор
    Друго говорехте, когато цяло спортно министерство се грижеше само за софийските отбори, а останалите кучета ги яли.
  • 5 Мим33

    6 0 Отговор
    Абе какво става с така прокламираното след празниците,обявяването на мощните спонсори.Що така бе Наско,нещо се замълча пак,както винаги след гръмкитети изказвания,става едно нищо....

    Коментиран от #6

  • 6 Христо Йовов

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мим33":

    Бойко Борисов ми каза, че може да хвърли някой лев да спаси лиценза за 2022-2023 г., НО иска да е сигурен, че Наско и НКПСЗ ще го подкрепят на изборите и в положение на опозиция. Защо иначе да си прави труда?
  • 7 Левски 1914

    4 0 Отговор
    Къде се скри Степан да излезе и да каже солаков са се разбрали с Борисов?

    Коментиран от #8

  • 8 Мим33

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Левски 1914":

    Абе,наистина ,този човек ,къде изчезна ,в небитието ли отиде....Устата ли му запушиха.