Last news in Fakti

22 Май, 2021 18:20 1 340 3

Клоп: Никакъв шанс Ман Сити да стане шампион, ако имаше нашите контузии

  • юрген клоп-
  • ливърпул-
  • манчестър сити-
  • контузии

"Колкото и да са добри, ако Сити не можеше да разчита на трима централни защитници, те нямаше да станат шампиони. При Юнайтед също", смята мениджърът на Ливърпул

Клоп: Никакъв шанс Ман Сити да стане шампион, ако имаше нашите контузии - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е на мнение, че отборът на Манчестър Сити нямаше да стане шампион, ако имаше проблемите с контузии, с които трябваше да се справя тимът на „мърсисайдци“ през този сезон.

Както е известно, централните защитници Върджил Ван Дайк и Джо Гомес пропуснаха голяма част от кампанията поради контузии в коляното. Третият централен бранител Жоел Матип също отсъстваше често терените и в крайна сметка също отпадна до края на сезона, а Фабиньо, Джордан Хендерсън и Диого Жота също пропуснаха доста мачове поради различни травми.

„Един футболен отбор е като оркестър, в който много хора работят заедно. Ако загубиш един, можеш да се справиш, но ако загубиш двама, тогава става трудно“, каза Клоп пред „Sky Sports“ преди решителния мач с Кристъл Палас утре.

Ако Ливърпул спечели, най-вероятно ще завърши сезона на четвърто място и ще си осигури участие в Шампионската лига, което педи около два месеца изглеждаше почти невъзможно.

„С броя на контузиите, които имахме, това не беше годината да ставаме шампиони. Никакъв шанс. За който и да е отбор. Колкото и да са добри, ако Сити не можеше да разчита на трима централни защитници, те нямаше да станат шампиони. При Юнайтед също. Освен това те отсъстваха горе-долу целия сезон. Играчите се бориха, приеха трудностите и направиха най-доброто, на което са способни. Ако спечелим в неделя и се класираме за Шампионската лига, тогава сме постигнали най-доброто при тази ситуация. Свършихме определена работа, но не тази, която искахме да свършим“, сподели още германецът.

„Очевидно е, че нямаше да стигнем до тази ситуация, ако момчетата не бяха показали характер, а те имат много специален характер. Доказаха го милион пъти. Ако нещо не върви, не става дума за техния характер. Когато минаваш през трудни периоди, това те прави по-силен като колектив. Имаше различни моменти. Играчи не бяха в най-добрата си форма или в най-доброто си настроение. Аз не бях в най-доброто си настроение, но намерихме начин да се държим заедно. В нито един момент не се обвинявахме или не се сочехме с пръст“, заяви още Клоп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    1 5 Отговор
    с контузии, без контузии... следващата титла ще я чакате, колкото чакахте ланшната. поне.

    Коментиран от #3

  • 2 ТраЛаЛа

    3 0 Отговор
    Сити имат резерви бе льольо, а ти имаш куци коне !!
  • 3 Футболен експерт

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Ало, Клоп!! АКО баба ми беше мъжка,щеше да има дръжка!!!