Last news in Fakti

24 Май, 2021 18:10 1 870 2

Родна тенисистка стартира ударно на "Ролан Гарос"

  • елица костова-
  • ролан гарос-
  • салма джубри

Елица Костова не остави никакви шансове на 18-годишната французойка Салма Джубри и се наложи с 6:3 6:2

Родна тенисистка стартира ударно на "Ролан Гарос" - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Елица Костова стартира с безапелационна победа участието си в квалификациите на Откритото първенство на Франция. Нашето момиче не остави никакви шансове на 18-годишната французойка Салма Джубри и се наложи с 6:3 6:2, осигурявайки си участие в следващия кръг, където я очаква мач срещу Рената Сарасуа или Екатерине Горгодзе.

Двубоят стартира превъзходно за родната ни представителка, която умело се възползваше от слабостите в играта на неопитната си съперничка и си изгради стабилен аванс от два брейка и 4:0. Последва спад в представянето на Елица, който позволи на французойката да върне един от пробивите и да стопи пасива си, записвайки три поредни гейма на своята сметка. Българката обаче стабилизира отново играта си и реализирайки нов пробив, затвори откриващата част в своя полза.

Вторият сет не започна по най-добрия начин за Костова, която инкасира ранен пробив в третия гейм, продължил повече от 10 минути, което ѝ коства изоставане с 1:2. Тогава обаче опитът на софиянката си каза думата и тя незабавно се мобилизира, печелейки следващите 5 гейма, за да се поздрави с първата българска победа на "Ролан Гарос"!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    2 0 Отговор
    Елица Костова е родена в Хсково и живее в Кърджали....за каква софиянка говориш...или става дума за различни личности...????!!!!
  • 2 док

    1 1 Отговор
    Бравосъ на момичето! Все така и Напред! Но не като Гришката-мишката. Можеше той и лолитката да останат тука и на Националния ни празник-24-ти май,ама не!