Last news in Fakti

31 Май, 2021 09:37 6 474 17

Тодор Батков: Силно се надявам да има някаква грешка с новия инвеститор на Левски

  • батков-
  • диксън-
  • собственик-
  • инвеститор-
  • притеснения-
  • сираков-
  • левски

Бившият собственик на Левски изрази притеснения относно Джо Диксън

Тодор Батков: Силно се надявам да има някаква грешка с новия инвеститор на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият собственик на Левски Тодор Батков гостува в предаването „Тази сутрин“ по bTV. Адвокатът коментира темата за чакания нов инвеститор при „сините“ и изрази надежда, това да не е коментираният през последните дни Джо Диксън.

„Не съм в течение кой е новият собственик на Левски. Нямам отношение към неговото мотивиране, посредничество и запознаване. Нищо не знам за Джо Диксън. Много спекулации тръгнаха, свързани със семейството на емира на Кувейт“, обяви Батков.

"Ние трябва да се доверяваме на ръководството на клуба, на мажоритарния собственик в този момент. Много се спекулира със семейството на емира на Кувейт. При всички положения ние - левскарите, трябва да имаме готовност да подкрепяме клуба си и при нов собственик, и при сегашната ситуация, защото положението е много тежко. Надявам се да има План "Б". Това сме го играли и 2013 и 2014, миналата година беше върхът. Събраха се 5 млн. лева от привърженици под различни форми. Левски ще го има и призовавам сегашното ръководство да помисли и за това. Все пак съм на 62 години, работата ми е такава, че се занимавам с редица сделки, имал съм много, които хоп, да стане... и нищо не става. Аз съм сериозен човек и съм доказал, че думата ми тежи. Силно се надявам да има някаква грешка, да не е този инвеститорът", заяви Батков.

"Левски е може би най-големият бранд в България. Като марка, като местоположение, където се намира базата и може да стане нещо грандиозно, би представлявал интерес за инвестиции. Това би бил водещият мотив на такъв инвеститор, с такъв профил, както Наско го представи, да дойде в България. Марката "Левски" си струва. Всичко е бизнес. Светът е в стабилно състояние, има много пари, дълги пари, евтини пари. В България пазарът се развива. Става дума за най-популярния клуб, който е в сърцата на 1/3 от населението. Населението е бедно, но така или иначе се вдига стандартът, има платежоспособно търсене. При една добра база на мястото на "Герена", която да не е само стадион, където хората да ходят веднъж на седмица, ако се направи комплекс, в който да има игрище, мол, заведения за хранене, дискотеки, хотел, фенски стоки... Какъв е проблемът?", коментира бившият собственик на „сините“.

"Всички клубове са зависими от политиците. Най-малко базата, която е държавна... Справедливо или не. Второ - ангажименти на държавата да инвестира. Дадоха пари на Ботев (Пловдив), довършват стадиона, който Цветан Василев започна, дадоха пари на Локомотив (Пловдив), нещо се надлъгват с ЦСКА да правят съвместно дружество, издръжката на Берое зависи почти изцяло от държавата в лицето на губещата ТЕЦ "Марица Изток-2". Морално държавата е длъжник на Левски. Когато беше направена реституцията, никой не си направи труда да обърне внимание, че Левски е единственият футболен клуб, чието имущество е експроприирано с решение на ЦК на БКП. Стадион, който е собствен, изграден с доброволен труд от привържениците на клуба и половината земя е подарена с решение на Столична община от 1931 г. Стадион, на който е играл националния отбор на България. Би трябвало сега да се бяга от политически връзки. Вече е невъзможно. Надявам се да бъде възможно съвсем скоро. Вече е по-възможно, отколкото преди 1 година", каза той.

Батков е убеден, че лицензът за участие на Левски в следващия сезон на efbet Лигата е спасен, въпреки големите финансови трудности, които изпитва клуба от началото на 2020 г., когато се оттегли основният спонсор.

"Концептуално трябва да се изчистят нещата, да се реши по какъв път ще се върви. При тези финансови затруднения най-добре е да се заложи на български футболисти от школата, с двама-трима-четирима чужденци. Нещо, което направихме със Сираков и Стоилов 2004 г. Сега виждате Арда какво прави. Вижте ЦСКА 1948 - по същия начин. Това е пътят", завърши Тодор Батков.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Help Credisimmo

    25 4 Отговор
    А защо Столична община подарява земята за строежа???
  • 2 Здравка Баткова

    20 3 Отговор
    Няма и той е същото нищожество като теб.

    Коментиран от #15

  • 3 яяяяя

    36 4 Отговор
    На всички вече стана ясно, че е измама, ако беше читав човек нямаше да се крие и да го крият!!! Казан 2 .
  • 4 3.14К

    26 5 Отговор
    Прокобата "евроидиоти" ще я има докато го има и Борат. Той си прекъсна лова и прецака ЦСКА за документа от НАП. Станишев също е кюпа. Да пътуват за Казан, там ги чакат спонсори.
  • 5 БАТЬОВ

    30 2 Отговор
    Поредният ,,Митал",както беше и в ЦСКА!!! Правят си далаверите-а пък феновете нека недоволстват!!! Колкото Лупи лежа в затвора,толкова и Батков и следващите след него!!! Това е като Гинка Върбакова,искала да купи ЧЕЗ!!! Намерил се кой да обяснява,как стоят нещата!!! Лакоми г.зове!!!
  • 6 Ханс

    21 2 Отговор
    Маи всичко е измама.сираков незнам къде ще се скрие от срам.
  • 7 вили

    17 2 Отговор
    това е пунта мара не се връзвайте
  • 8 БАТКОВ

    8 1 Отговор
    ДА ПРАЗНУВАМЕЕЕЕ !
  • 9 От Кюрдистан

    11 2 Отговор
    Вечно обречени на мизерия и нищета!
  • 10 Левски 1914

    11 13 Отговор
    Еий много сърца с тирета бре.

    Коментиран от #11

  • 11 Иван

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Левски 1914":

    Много фенове на Левски Лукойл
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кирил

    8 11 Отговор
    Левски е най-големият и велик отбор в България и така ще бъде! Рано или късно ще си върне върха, на който винаги е бил. Отборът с най-много привърженици няма как да не е най-великия! Камо Левски, завинаги!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Пепо

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Кирил":

    Ко каза... ДИКсън за уефски 😀
  • 15 Левски 1914

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Здравка Баткова":

    Най-тъпият собственик на Левски, станал известен с Казанската Афера, сега ръси мисли и страсти!!!
  • 16 Хаха

    6 0 Отговор
    Няма грешка, паткофф! Изгонен след проби инигилизин от ЦСКА, който притежава аматьорски клуб на острова и не плаща заплати по 70 паунда на мач на готвачи и сервитьори, щял да "спасява" подуяне!?
  • 17 веднага в мола

    5 0 Отговор
    ЕТО, ЧЕ СТАНА ЯСНО - МОЛ ЩЕ СТРОИМ НА ГЕРЕНА, А СТАДИОНЧЕТО ДО НЕГО Е ЗА НАИВНИЦИТЕ