Last news in Fakti

31 Май, 2021 12:57 4 426 27

Благой Георгиев влиза в управата на Левски?

  • георгиев-
  • диксън-
  • собственик-
  • инвеститор-
  • сираков-
  • левски-
  • пост

Най-вероятно той ще заема спортно-техническа длъжност

Благой Георгиев влиза в управата на Левски? - 1
Снимка: БГНЕС

Сагата около това дали Левски ще има нов собственик продължава. Преговорите между Наско Сираков и 31-годишният английски бизнесмен Джоузеф Диксън предстои да бъдат финализирани, като се чака подпис под договор. Нагласите са, че това ще се случи до края на седмицата. Контактът между синята легенда и бъдещия инвеститор е бил осъществен от Благой Георгиев. Точно затова се очаква бившият национал да получи висок пост на "Герена". Най-вероятно той ще заема спортно-техническа длъжност. Преди време Георгиев имаше намерение да закупи със свои бизнес партньори македонския Вардар, но сделката пропадна.

В последните дни бившият играч на Славия, Наско Сираков и Диксън са имали поредица от срещи. на тях е било обсъждано бъдещето на Левски и бързото изправяне на клуба на крака - както погасяването на стари дългове, така и полагането на основи на солиден отбор. Адвокатите на двете страни пък подготвят договор за изпълнение на инвестиционна програма. Сираков вече сподели, че настоява за подобно нещо. И при неизпълнение на подписаното споразумение, ще може да си върне акциите обратно. Анонсът бе за много сериозни намерения на чуждестранния инвеститор, включващи влагането на "100-150 милиона евро" и изграждането на нов стадион. Наред с това Благой заедно с англичанина са се срещнали и с доста други футболни личности.

Ако сделката стане факт, предстои да бъде насрочено и Общо събрание на клуба. На него ще бъдат съставени нови Надзорен и Управителен съвет на клуба. За момента е ясно, че Наско Сираков ще продължи да бъде президент, въпреки че ще прехвърли мажоритарния пакет акции. Той ще има и последната дума по спортно-техническите въпроси.

Интересното е, че се появиха информации, че Джоузеф Диксън може и да не се води собственик на Левски, след като сделката стане факт. Той може да бъде изпълнителен директор. В момента тази длъжност заема Павел Колев. Бившият шеф обаче е в оставка от Нова година и няма да продължи да я заема след смяната на собствеността, а ще остане да работи само в УЕФА.

Джоузеф Диксън е управител на Fulcrum Investments Limited Company като е собственик на 80% от капитала на дружеството, основано през 2018 година. Компанията е част от Management of Companies & Enterprises Industry. Последната развива бизнес в доста страни, включително и в САЩ. Диксън притежава и 7-дивизионният английски Стейнс Таун.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орел

    54 1 Отговор
    О, джизъс! Сега ще цъфнат и вържат!
  • 2 Маке

    57 0 Отговор
    Да Ви е честит новият мениджър!
  • 3 Велев

    33 6 Отговор
    3a да не става за смях или заложник на мафията, за Лeвcки E ПO-ДOБРE ДA фaлирa и дa cлoжи тирe OТНOВO.
    Тoвa нямa дa e зa първи път, А ЗА ТРЕТИ, cлeд кaтo прeз първитe 30 гoдини нa Лeвcки клубът e фaлирaл 2 пъти.
    И e бил cъc тирe цeли 20 гoдини cлeд кaтo Cпaртaк Coфия и Cпoртиcт Крeмикoвци aкocтирaт нaвeднъж нa Гeрeнa cъc вce ръкoвoдитeли, трeньoри и футбoлиcти зa дa cтaнaт "Лeвcки-Cпaртaк".
    Тoчнo тoзи пeриoд c тирeтo e и нaй-cилният в цялaтa cиня иcтoрия. Дори след промените от 10 ноември 1989 г. отборът връща името си "Левски – Спартак".
    На следващата година се създава чисто нов отбор от Томас Лавчис БЕЗ ЮРИДИЧECКA ВРЪЗКА и оттогава е с число "Левски1914".
    Бeшe им зaбрaнeнo дa изпoлзвaт eмблeмaтa, зaщoтo нe ca aвтeнтичня клуб документално и си нарисуваха нова. Но това не попречи на играта и бяха силен отбор.

    Коментиран от #12

  • 4 Jacques Yves Moineau

    41 1 Отговор
    Падението на Левски продължава.....бавно и мъчително като гюле в морска вода.

    Коментиран от #25

  • 5 Фактъ

    29 0 Отговор
    И точно в последният момент и ... нищо няма да стане . Някой вярва ли в тази измама .
  • 6 Дам

    24 1 Отговор
    Всичко изглежда много правдоподобно, вече ги виждам милионите как се изливат :)
  • 7 ФЪН

    28 1 Отговор
    тоя се чуди как да изкара некой лев, пробута русата по разни реклами и шоута, глад брато !
  • 8 мъкаааа

    27 0 Отговор
    Е,те ся си е...... майкатаааа! Благойка Георгиева-русата няма ли и тя да влезе в управата на Левски?
  • 9 трясъ

    16 0 Отговор
    Кoнтaктът мeжду cинятa лeгeндa и бъдeщия инвecтитoр e бил ocъщecтвeн oт Блaгoй Гeoргиeв. Тoчнo зaтoвa ce oчaквa бившият нaциoнaл дa пoлучи виcoк пocт нa "Гeрeнa". Нaй-вeрoятнo тoй щe зaeмa cпoртнo-тeхничecкa длъжнocт. ВРЪЗКИ ПАК,МАЙНА,ВРЪЗКИИИИИИИ!!!!!
  • 10 Behemoth

    15 0 Отговор
    Събраха са!
  • 11 Гошо с Опела

    5 0 Отговор
    Офффф
    Абе Кажете си че Болния Лефскар ще Ви Издържа като Сини-Държанки...
    Със 20-тина Млн./год. И тва е.
    Джобни Пари..(не мъчени)...
    .... Работатс е Ясна...
  • 12 Илия Козарев

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Велев":

    Илия Козарев: "Левски вече е фалирал два пъти. През първите 30 години на Левски клубът е фалирал два пъти. През 1922 г., Левски напуска в началото на втория дял на първенството "ССЛ". Лигата дава 3:0 служебен резултат за съперниците им за неигралите се срещи. Левски губи регистрацията си официално.
    Новият Левски прави нова регистрация и учредяват изцяло нова лига в която да участва - "ССС".
    Вторият фалит е през 1938г., като след това футболния Левски дори не се регистрира. Последната юридическа регистрация на клуба е от началото на 1937 година.
  • 13 Злaтин Тeпcиeв

    10 1 Отговор
    Злaтин Тeпcиeв първият прeзидeнт нa „Лeвcки“ cлeд прoмeнитe oт Дeceти нoeмври 1989 г:
    -Виe cтe първият дeмoкрaтичнo избрaн прeзидeнт нa „Лeвcки“. Прeз 1991 зa крaткo ce cъздaдe пoчти cъщaтa cитуaция, кaктo ceгa e в ЦCКA. Извeднъж цъфнaхa двa oтбoрa„Лeвcки“ – вaшият и тoзи нa Тoмac Лaфчиc „Лeвcки“ 1914“. Кaк ви изтлacкa Лaфчиc нaврeмeтo?

    - „В cпoрa зa прeзидeнтcкия пocт фeнклубът кaтeгoричнo зacтaнa нa мoя cтрaнa и ocпoрвaшe лeгитимнocттa нa Тoмac Лaфчиc. Нacрoчeни бяхa избoри в cгрaдaтa нa „Cъюзa нa cлeпитe” нa улицa „Пaрчeвич”. Тoгaвa дoйдoхa бaрeти дa пaзят Тoмeтo oт гнeвa нa ултрacитe. Пoявихa ce двa клубa. Тe рeгиcтрирaхa тoгaвa „Лeвcки” 1914”, a нaшият cи беше „Лeвcки”. Oкaзa ce, чe никoгa нaшият любим клуб нe e бил рeгиcтрирaн. Oт 1937 г. дo 1991 г. cмe били нeлeгитимни eдин вид. A нa 27 aвгуcт 1949 г. "Лeвcки” e зaкрит c рeшeниe нa Coфийcки oкръжeн cъд.
  • 14 Бонговец

    13 1 Отговор
    Новият стадион ще се казва Колизеум

    Коментиран от #15

  • 15 чистача

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бонговец":

    по-добре4 КЕНЕФЕЗЕУМ
  • 16 ужас

    2 0 Отговор
    УЖАС.
  • 17 бачо

    6 0 Отговор
    "включващи влагането на "100-150 милиона евро" и изграждането на нов стадион." - някой вярва ли на това нещо ? нали ви е ясно че ако това е истина с тия пари Левски ще е хегемон, не само в БГ,ами и в Европа,само да не се окаже че са 100-150 евро
  • 18 Джизъс

    2 0 Отговор
    Господ да е с тях :)
  • 19 Ланс Линк

    4 0 Отговор
    Под друга статия бях писал и пак ще го напиша- цесекар съм, но Левски не заслужава такава гавра.
  • 20 хазарта

    5 0 Отговор
    Искаме з л а т к а
  • 21 Гларуса

    5 0 Отговор
    тоя на снимката мяза но сводник .
  • 22 Силиконка

    4 0 Отговор
    Благой от ден на ден все по заприличва на типичен български чичко със шкембе. Златка няма да издържи дълго.
  • 23 човек

    3 0 Отговор
    Някой вярва ли, че хлапе, ще има толкова стабилен бизнес, че да прежали близо 200 млн. евро за стадион, издръжка , селекция и изплащане на задължения? Това са си мръсни пари с произход България, препрани през някоя офшорка и "сламен" човек.
  • 24 Диор

    1 0 Отговор
    Откога вече в управата на футболните отбори има и манекени.
    То тогава нека да влезе и николета, преслава, ивана, емилия, слави трифонов и т.н. "народни любимци"
  • 25 РАЗ ДВА

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Jacques Yves Moineau":

    Хич не е бавно!

    Коментиран от #27

  • 26 Съдията Дред

    2 0 Отговор
    А една невероятна футболна дама ще стимулира футболистите с кратки музикални форми.
  • 27 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "РАЗ ДВА":

    Но пък си е мъчително....😉