Last news in Fakti

5 Юни, 2021 14:44 2 287 1

Трагедия в Италия: Бивш футболист от Академията на Милан се самоуби

  • милан-
  • сейд висин-
  • футбол-
  • самоубйство

Оставил бележка, която разкри причината за решението му

Трагедия в Италия: Бивш футболист от Академията на Милан се самоуби - 1
Снимка: Twitter

Бившият футболист от Академията на Милан Сейд Висин се е самоубил и е оставил бележка, която разкри причината за решението му.

Той е роден в Етиопия през септември 2000 година, след което е осиновен от италианско семейство. 20-годишният играч е преминал през школата на „росонерите“, но прекратява футболната си кариера, след което започва да работи като сервитьор. В петък е бил намерен мъртъв в дома си.

Вестник „Кориере дело Спорт“ публикува бележката, която е оставил Висин преди да се самоубие, в която пише, че е ставал обект на расистки нападки.

„Където и да отида, където и да се намирам, усещам тежестта на скептичните, предубедени, отвратени и уплашени погледи на хората“, пише той.

„Не съм имигрант. Бях осиновен като дете и си спомням, че всички ме обичаха. Където и да ходех, всички говореха с радост, уважение и любопитство. Сега изглежда, че всичко се е обърнало с главата надолу. Успях да си намеря работа, която трябваше да напусна, тъй като твърде много хора, особено по-възрастните, отказваха да ги обслужвам. Не се чувствах спокойно. Сякаш ме обвиняваха, че съм отговорен, защото млади (и бели) италианци не успяват да си намерят работа“, добавя Висин в писмото си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    2 0 Отговор
    а Татин Ники си е жив и здрав.....може да е бил черен, но поне е имал чест и достойнство