5 Юни, 2021 12:41 2 428 2

Ето 7-те най-млади играчи на Евро 2020

  • евро 2020-
  • футбол-
  • жул кунде-
  • калъм хъдсън-одой-
  • юсуфа мукоко-
  • джанлука скамака-
  • рикард пуиг-
  • теун копмейнерс-
  • раду драгушин

Всеки начинаещ футболист, освен, че ще има шанс да отбележи на международна сцена, ще има и перфектната възможност да резервира мястото си в отбора на възрастните

Ето 7-те най-млади играчи на Евро 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Европейското първенство по футбол - Евро 2020 е място за изява на всеки футболист, но и трамплин за всеки млад играч.

Всеки начинаещ футболист, освен, че ще има шанс да отбележи на международна сцена, ще има и перфектната възможност да резервира мястото си в отбора на възрастните.

Ето и кои са най-талантливите момчета, които ще се включат в тазгодишното издание на първенството:

Ето 7-те най-млади играчи на Евро 2020

Жул Кунде
Държава: Франция
Години: 22
Позиция: централен защитник
Отбор: Севиля
Само на 19 години, Кунде започва професионалната си кариера в Жирондинс де Бордо. След сезон и половина на върхови постижения той се мести в Севиля за 25 милиона евро. Сигурното му участие в Европейското първенство може да му гарантира и участие в представянето на Франция на турнира през лятото.

Ето 7-те най-млади играчи на Евро 2020

Калъм Хъдсън-Одой
Държава: Англия
Години: 21
Позиция: крило
Отбор: Челси
Въпреки своите високи качества, кариерата на Калъм е в непрекъснати спадове и върхове. Новият шеф на Челси, Томас Тухел, изглежда оценява таланта му и на Европейското първенство Калъм ще има възможност да възстанови мнението за себе си, като един от най-добрите млади играчи в Европа.

Ето 7-те най-млади играчи на Евро 2020

Юсуфа Мукоко
Държава: Германия
Години: 16
Позиция: нападател
Отбор: Борусия Дортмунд
Нападателят на Дортмунд е само на 16 години, но бе избран да се включи в Европейското първенство, като това ще е чудесна възможност за развитие на най-големия талант в Германия. Мукоко е бърз, има страхотна техника и знае как да вкарва. Ако играе, той ще стане най-младият футболист, който е играл някога на Европейското първенство до 21 години на УЕФА.

Ето 7-те най-млади играчи на Евро 2020

Джанлука Скамака
Държава: Италия
Години: 22
Позиция: нападател
Отбор: Дженуа (под наем от Сасуоло)
Джанлука отбелязва 6 гола и 2 асистенции в общо 9 мача в европейските квалификации. С участието си в Серия А този сезон той отбелязва 4 гола в 19 участия. През януари Ювентус проявяват интерес към футболиста и искат да го купят за 20-25 милиона евро, но преговорите се разпадат.

Ето 7-те най-млади играчи на Евро 2020

Рикард Пуиг
Държава: Испания
Години: 21
Позиция: полузащитник
Отбор: Барселона
Това е идеалното време, в което Пуиг може да покаже своите възможности. Той трябва да бъде истински лидер на испанската група и да се възползва от всеки мач, за да покаже качествата си. Докато е на терена, няма как да не ви заприлича на Андрес Иниеста или Шави.

Ето 7-те най-млади играчи на Евро 2020

Теун Копмейнерс
Държава: Холандия
Години: 23
Позиция: полузащитник
Отбор: АЗ Алкмар
С над 100 мача във Висшата дивизия на Холандия, Копмейнер е един от най-опитните играчи в Младежкия национален отбор по футбол. В 27 мача от лигата той е вкарал 15 гола и е записал 5 асистенции. В началото на сезона Копмейнерс е все по-спряган с трансфер във Висшата лига или Лига 1, а след участието му в Европейското първенство това изглежда напълно възможно развитие на кариерата му.

Ето 7-те най-млади играчи на Евро 2020

Раду Драгушин
Държава: Румъния
Години: 19
Позиция: централен защитник
Отбор: Ювентус
Драгушин може да се окаже изненадата на Европейското първенство по футбол. Той е само на 19 години, но вече е играл за Ювентус на Андреа Пирло в Италия. Прякорът му е „румънският Ван Дайк“ и потенциалът му изглежда неограничен.

Източник: https://www.eurosport.com/football/u-21-euro/2021/the-best-players-from-u21-euros-from-eduardo-camavinga-to-the-romanian-phil-foden-alexandru-matan_sto8188669/story.shtml


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въй

    0 0 Отговор
    Оле,тоя Жул Кунде какъв е рошав! Прилича на Анджела Дейвис. Крал Луи Четеринадесети сигурно се е обърнал в гроба!
  • 2 EdinotBG

    0 0 Отговор
    Распадори от Италия е по-голям талант от Скамака на този етап.