5 Юни, 2021 16:10 1 951 1

Осъдиха полицейски шеф заради заговор срещу футболен гранд

  • фенербахче-
  • съд-
  • футбол-
  • уреждане на мачове-
  • назми ардич

Другата голяма присъда е на бившия медиен магнат Хидает Караджа, който е осъден на 1406 години заради подправяне на документи и подслушване на телефонни разговори

Осъдиха полицейски шеф заради заговор срещу футболен гранд - 1

Полицейски шеф беше осъден на 2170 години, а причината е участието му в заговор срещу футболния гранд Фенербахче.

През 2011 г. тогавашният президент на „канарчетата“ Азиз Йълдъръм беше арестуван и осъден на шест години заради уреждане на футболни мачове. Той излежа обаче само една година от присъдата си.

През 2016 г. обаче се установи, че делото е било изфабрикувано от страна на привържениците на ислямския деятел Фетхула Гюлен. Част от тях бяха арестувани, а сега произнесоха присъдите им. Общата им бройка е 25 човека.

Най-голяма присъда беше дадена на бившия полицейски директор Назми Ардич, който получи 2170 години затвор, тъй като е бил организатор на акцията срещу Фенербахче и участвал в подправянето на документи. Съдът счита, че е един от организаторите на заговор срещу футболния гранд.

Другата голяма присъда е на бившия медиен магнат Хидает Караджа, който е осъден на 1406 години заради подправяне на документи и подслушване на телефонни разговори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако знаеха

    4 0 Отговор
    че ще ги осъдят на толкова много щяха да си купят българско гражданство, да се пишат репресирани и Гешев щеше да им "ПРОДАДЕ" и споразумение . Горките не са били информирани 😃😌🤨🧐