5 Юни, 2021 19:54 2 451 12

България загуби от Русия с дузпа в края

  • русия-
  • българия-
  • контрола-
  • футбол

В последните минути на мача Александр Соболев бе точен от дузпа и донесе успеха на своя тим в последна проверка преди предстоящото Европейско

България загуби от Русия с дузпа в края - 1
Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по футбол загуби от Русия с 0:1 в контролна среща, играна на стадион VTB Арена в Москва.

В последните минути на мача Александр Соболев бе точен от дузпа и донесе успеха на своя тим в последна проверка преди предстоящото Европейско.

"Лъвовете" бяха близо до опазването на сухата мрежа, ала бяха изключително пасивни в предни позиции и не създадоха почти нищо пред вратата на противника.

България загуби от Русия с дузпа в края
Снимка: БГНЕС

Началото бе активно за руснаците, които се впуснаха в нападение от първите секунди. България отвърна на предизвикателството и още в четвъртата минута Доминик Янков имаше шанс да изведе "лъвовете" напред в резултата, но футболистът на Лудогорец не успя да нанесе удар.

Преди да са изтекли и 10 минути от мача Ясен Петров бе принуден да извърши смяна, след като Кристиян Малинов се контузи и бе заменен от Петър Витанов.

България се прибра изцяло в своята половина, но въпреки това в 13-ата минута Роман Зобнин намери пространство да отправи изстрел, а топката премина на косъм от напречната греда на дебютанта Иван Караджов.

България загуби от Русия с дузпа в края
Снимка: БГНЕС

Първият точен удар за руснаците дойде в 38-ата минута, след като Роман Зобнин опита да застраши Караджов, но стражът на Арда улови без проблем. "Лъвовете" отвърнаха мигновено, но за съжаление пасът на Бирсент Карагарен бе изчистен от Георги Джикия, преди да достигне до Кирил Десподов.

В края на първата част Валентин Антов съхрани сухата мрежа на "трикольорите". Защитникът на Болоня поправи грешка на Андреа Христов и се хвърли на шпагат, за да блокира удара на Александр Головин в последния възможен момент. Така двата тима се прибраха в съблекалните при нулево равенство.

България загуби от Русия с дузпа в края
Снимка: БГНЕС

Георги Георгиев застана под рамката на вратата ни за втората част на мача, която започна с нова руска офанзива. Още от подновяването на играта Сборная натика "трикольорите" в тяхната половина и не оставяха шансове за отнемане на топката. Малко след половин час игра Атанас Илиев влезе на мястото на Андрей Гълъбинов, а Антонио Вутов замени Доминик Янков.

В 68-а минута Георги Джикия не успя да се възползва от неразбирателството в родната отбрана и нанесе неточен удар, прелетял встрани от вратата ни. Малко след това руснаците опитаха да организират скоростна контраатака, чийто край бе сложен от върналия се назад Бирсент Карагарен. Играчът на Локо Пд надбяга Юрий Жирков и не позволи съперникът да излезе сам срещу Георги Георгиев.

Две минути по-късно руснаците пропиляха най-добрия си шанс в мача. Юрий Жирков засече центриране от ъглов удар и напълно забравен от българската отбрана, отправи силен удар към вратата на Георгиев, но стражът се намеси отлично.

България загуби от Русия с дузпа в края
Снимка: БГНЕС

В един от редките проблясъци в нашата атака Кирил Десподов напредна добре по фланга и подаде към Атанас Илиев, но нападателят си поведе изключително лошо и профука възможността.

Десетина минути преди края Иван Турицов влезе на мястото на Бирсент Карагарен.

В 83-ата минута Антов развали вкуса от доброто си представяне до момента, след като събори Антон Миранчук и подари дузпа на противника. Александр Соболев се нагърби с удара от бялата точка и с безкомпромисен изстрел увенча усилията на съотборниците си с гол.

Георги Минчев доигра последните минути от мача, заменяйки Ивайло Чочев. Дълбоко в добавеното време Александър Мостовой пропусна да удвои аванса на Русия, след като ударът му премина встрани от вратата ни.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хухуху

    9 6 Отговор
    Трудно се мачка лъв ,макар и малък
  • 2 Гларуса

    16 1 Отговор
    В средата трябват и техничари с извеждащ пас, не само дървеняци, няколко имена незнам как попадат в националния ???
  • 3 Перукан

    14 2 Отговор
    Когато малката перука не пази, винаги има възможност за "суха мрежа".
  • 4 АЙДЕ

    8 3 Отговор
    Голямото подмладяване - един играч с основна роля в отбора си няма от младите, дъртия алкохолик Ясен пак изкарва къси пари да си купува Макалъни по мениджърски поръчки...
  • 5 Татко ти

    11 7 Отговор
    Руснаците ни съжалиха ,ама ж абарите ще ни пребият от бой.
  • 6 гола

    16 0 Отговор
    вода...
  • 7 варна морето

    9 0 Отговор
    имаше национали/титуляри на които нито им чух името нито ги видях да играят с топката, ясене ко прайм ве, как гдържиш такива ?
  • 8 де юре

    2 3 Отговор
    Сега изпратете Англия да ги размажем .......За лъвовете говоря .... няма шега .....
  • 9 Не беше зле

    1 4 Отговор
    Все пак не забравяйте, че става дума за контрола. Пробват се разни играчи за да се избистри по-натам състава.
  • 10 ритнитопковец

    4 0 Отговор
    руснаците водеха в играта, всички коментари са излишни.
  • 11 пешо

    3 0 Отговор
    10 в отбрана един напред , риташ напред и каквото стане , важното е да докопаш хикса .
  • 12 вили

    0 0 Отговор
    къде са халфовете и центъра на този наш отбор че не видях