Last news in Fakti

14 Юни, 2021 18:10 2 493 2

UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, феноменален гол отбеляза Патрик Шик

  • шотландия-
  • чехия-
  • евро 2020

Шотландците пропуснаха редица добри положения, а Линдън Дайкс нацели гредата

UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, феноменален гол отбеляза Патрик Шик - 1

Чехия победи Шотландия с 2:0 в двубой от Група D, игран на стадион "Хемдън Парк" в Глазгоу. В герой за гостите се превърна Патрик Шик, който се разписа на два пъти, като второто му попадение бе възхитително. Нападателят вкара гол от около 50 метра.

Шотландците пък от своя страна пропуснаха редица добри положения, а Линдън Дайкс нацели гредата.

UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, феноменален гол отбеляза Патрик Шик

Така Чехия оглави класирането в групата си с актив от 3 точки. Толкова има и Англия, но "трите лъва" имат по-лоша голова разлика. Хърватия и Шотландия са съответно на трета и четвърта позиция.

Двубоят започна добре за "гайдарите", които наложиха домакински натиск и на няколко пъти притесниха защитата на гостите, но до сериозни опасности така и не се стигна.

Чехите се окопитиха и в 16-ата минута Патрик Шик нахлу опасно в наказателното поле и отправи изстрел от малък ъгъл. Вратарят на шотландците Дейвид Маршал обаче бе подготвен за това и спаси.

UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, феноменален гол отбеляза Патрик Шик

Отговорът на Шотландия не закъсня и само две минути по-късно Линдън Дайкс получи остро ниско подаване и насочи топката към вратата. Кълбото обаче мина на сантиметри от лявата греда.

Най-доброто положение за "гайдарите" дойде в 32-ата минута, когато капитанът Анди Робъртсън получи добра топка вляво в наказателното поле и отправи отличен изстрел, но вратарят Вацлик спаси.

UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, феноменален гол отбеляза Патрик Шик

В 42-ата минута гостите поведоха в резултата. Поредно центриране отдясно даде резултат и Цуфал подаде към Патрик Шик, който надскочи двама бранители и отбеляза - 0:1.

През втората част двата отбора започнаха вихрено, като само в разстояние от няколко минути чехите пропуснаха да добри шанса да удвоят, а Джак Хендри реши да изненада Вацлик с удар от границата на наказателното поле, но топката обаче се удари в напречната греда.

В 52-ата минута гостите удвоиха преднината си по възхитителен начин. В герой за тима се превърна отново Патрик Шик, който видя Дейвид Маршал, че е излязъл напред, стреля от центъра на терена, прехвърляйки вратаря на Шотландия.

UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, феноменален гол отбеляза Патрик Шик

В 62-ата минута Шотландия можеше да върне едно попадение. Линдън Дайкс шутира мощно по трева в близост до точката на дузпата, но Томаш Вацлик направи добро спасяване.

В 77-ата минута домакините пропуснаха нова добра ситуация. Центрирана топка прехвърли куп от играчи в наказателното поле и стига до Скот Мактоминей, но той шутира високо над вратата на Чехия.

В последните минути на срещата Джеймс Форест проби в наказателното поле и пробва диагонален изстрел по земя, но топката се удари в крака на Томаш Калаш.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 No Exit

    7 2 Отговор
    Най-здравия мач. Шотландия играе като в доброто старо време. Не измени на себе си, не се напълни с кюмюр като англичаните. Желая им успех с отнасяне на вратите от Уембли. C'mon Scotland! Scotland the Brave!
  • 2 Реалист

    4 4 Отговор
    Къмооон Скотланд!!! Йеа бойс! Гордите шотландци ще пратят слабите англичани у дома. Чехия и Шотландия продължават