14 Юни, 2021 20:40 1 626 1

UEFA EURO 2020 Италия въвежда задължителни медицински курсове след случая с Ериксен

  • италия-
  • футбол-
  • кристиан ериксен-
  • евро 2020

Ериксен, който е играч на шампиона Интер, колабира в двубоя с Финландия в събота и единствено бързата намеса на капитана на Дания Симон Кяер и на медицинските екипи на стадиона спаси живота му

Италия ще въведе задължителни курсове по оказване на първа помощ за професионалните футболисти след случилото се с датчанина Кристиан Ериксен на Евро 2020.

Ериксен, който е играч на шампиона Интер, колабира в двубоя с Финландия в събота и единствено бързата намеса на капитана на Дания Симон Кяер и на медицинските екипи на стадиона спаси живота му.

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина каза в понеделник, че всички играчи трите най-горни дивизии на италианския футбол ще трябва да посетят тези курсове. Играчите в националния отбор на Италия пък ще минат такъв курс още преди края на Евро 2020, което завършва на 11 юли.

"Това, което се случи, шокира всички ни", каза Гравина.

"Искам да благодаря на Кяер за действията му. Те бяха решаващи и се надявам, че в бъдеще отново ще можем да видим Ериксен на терена", добави президентът на италианската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    3 3 Отговор
    Бил ли е ваксиниран Ериксен ?