15 Юни, 2021 00:05 4 175 4

UEFA EURO 2020 Разочароващо начало за Испания

  • испания-
  • швеция-
  • евро 2020

Завърши 0:0 с Швеция

UEFA EURO 2020 Разочароващо начало за Испания  - 1
Снимка: БГНЕС

Испания и Швеция завършиха 0:0 в мач от група Е на UEFA EURO 2020. Това беше първи двубой и за двата тима в първенството.

Домакините в двубоя започнаха настъпателно мача, а в първите минути изпълниха и два корнера, но нямаха чиста голова възможност. В 15-ата минута дойде и най-сериозната ситуация в мача до този момент. Олмо стреля с глава, но Олсен спаси. Седем минути по-късно Коке стреля към вратата на Швеция, след като Лустиг сбърка, но топката мина малко встрани от вратата.

UEFA EURO 2020 Разочароващо начало за Испания
Снимка: БГНЕС

Най-сериозният пропуск пред вратата на Олсен дойде в 39-ата минута, след като Мората излезе на чиста голова позиция, но пропусна да открие резултата. Швеция отвърна с отлична атака, но Исак пропусна да открие резултата, като не вкара топката във вратата от няколко метра в 42-ата минута на мача.

UEFA EURO 2020 Разочароващо начало за Испания
Снимка: БГНЕС

Минута преди края на първата част Олмо стреля опасно, но Олсен отново спаси и остави отбора си в мача.

В първите минута на втората част отново Мората не намери целта от добра позиция. Швеция направи нов пропуск при втората си опасна атака към вратата на Испания. Исак пусна пас към Берг, но той от няколко метра не намери целта в 61-ата минута на срещата.

UEFA EURO 2020 Разочароващо начало за Испания
Снимка: БГНЕС

Испания упражни натиск към вратата на съперника в последните 20-ина минути, а в 78-ата центриране на Сарабия търсеше Морено, но Олсен отново спаси отбора си от попадение. В 90-ата минута на мача Жерар Морено стреля към вратата на Олсен, но вратарят на Швеция отново беше великолепен и не позволи на топката да влезе в мрежата му.

В добавеното време на мача испанците потърсиха успеха, но така и не стигнаха до победно попадение, а срещата завърши 0:0.

Испания - Швеция 0:0

Съставите на двата отбора:

Испания: Унай Симон, Маркос Йоренте, Лапорт, Пау Торес, Алба, Педри, Родри (66-Алкантара), Коке (87-Фабиан Руис), Феран Торес (74-Оярсабал), Мората (66-Сарабия), Олмо (74-Морено)

Швеция: Олсен, Аугустинсон, Даниелсон, Линдельоф, Лустиг (75-Крафт), Форсберг (85-Бенгтсон), Екдал, Олсон, Ларсон, Исак (70-Виктор Клаесон), Берг (70-Киасон)

съдия: Славко Винчич (Словения)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 No Exit

    7 8 Отговор
    Испания типи-тапи да заспиш. Най-скучният футбол, изнасят го и тук в Англия. Но нейсе, спомените от смачканите Реал и сломените Барса остават; когато Ливърпул и МанЮ бяха английски отбори...Футболът е разновидност на ръгбито, жабарите го превърнаха в беззъбо, скучно типи-тапи.
  • 2 Ана

    2 3 Отговор
    Много съм доволна!
  • 3 Гост

    4 3 Отговор
    Ха ха що е това евро 2020 през 2021 назад във времето ли са ни върнали или сазаписи .ги хи хи най тъпия спорт на света . И не само той всичките .хи хи хи .
  • 4 99999

    3 1 Отговор
    Пуснете клипче от мача!