Last news in Fakti

18 Юни, 2021 13:17 3 422 5

UEFA EURO 2020: Оперираха Кристиан Ериксен

  • кристиан ериксен-
  • евро 2020-
  • операция-
  • футбол

Халфът се е подложил на операция на сърцето, като му е бил поставен имплантируем кардиовертерен дефибрилатор, който премахва животозастрашаващи аритмии и предотвратява сърдечен арест

UEFA EURO 2020: Оперираха Кристиан Ериксен - 1
Снимка: БГНЕС

Претърпелият сърдечен арест по време на двубоя между Дания и Финландия от Група B на UEFA EURO 2020 - Кристиан Ериксен ще бъде изписан днес от болницата в Копенхаген, съобщиха местните медии.

Халфът се е подложил на операция на сърцето, като му е бил поставен имплантируем кардиовертерен дефибрилатор, който премахва животозастрашаващи аритмии и предотвратява сърдечен арест.

Ериксен влезе в болница на 12 юни, след като в края на първото полувреме на мача Дания – Финландия загуби съзнание и лекарите трябваше да му оказват първа помощ на терена, за да го спасят.

Все още не е ясно какво ще се случи с футболната кариера на датчанина, след като здравните ограничения в Италия едва ли ще му позволят да продължи кариерата си в Интер.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каква кариера бе, човекът беше с единия

    6 0 Отговор
    крак в отвъдното! Застраховката да изплаща обезщетение на Интер и на Кристианзен и кой откъде е.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор
    Това не е операция на сърцето!!Някой ви написа преди два -три дена!така сложно сте го написали,като оператор на метла ми звучи.....Това е пейс мейкър,който регулира пулса ,нагласят го на определен ритъм!Много хора живеят с него,особенно с възраста някой получават Забавен пулс на медицински Брадикардия и им слагат машинка!прави им пулса около 66 в минута.

    Коментиран от #4

  • 3 Gen Gurko

    6 0 Отговор
    Стига с този идиотиьъм бре мисирки! Сърдечен арест. Научете български език и съответната диагноза на български.

    Коментиран от #5

  • 4 Не е

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Пейсмейкър, хората са го написали. Кардиовертер-дефибрилатор. Когато засече камерна тахикардия със синхронизиран с R комплекса импулс прекъсва тахикардията. Това е кардиоверзия. Когато има камерно мъждене, няма камерни комплекси, тогава се пуска несингхронизиран импулс и се възстановява сърдечният ритъм. Това е дефибрилация. Машинката се поставя по оперативен път и затова хората са писали операция.
  • 5 Сърдечен арест

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Gen Gurko":

    Е състояние при което сърцето спира да изтласква кръв в аортата. Това се случва при асистолия - липса на сърд ечни пулсации. При високочестотна камерна тахикардия, при камерно мъждене и при екстремна брадикардия. Няма дума на български, която да опише тези състояния.