14 Юли, 2021 20:28 2 367 3

Крушарски: Локомотив Пловдив има светло бъдеще

  • крушарски-
  • локомотив пловдив-
  • планове-
  • партьори-
  • цели-
  • спонсори-
  • собственост-
  • титла-
  • лига европа

"Аз винаги съм казвал, че не искам да управлявам сам, а да имам партньор", заяви босът на "смърфовете"

Крушарски: Локомотив Пловдив има светло бъдеще - 1
Снимка: БГНЕС

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски призна, че е близо до намирането на партньор във финансирането на клуба и определи бъдещето на "смърфовете" като светло. Босът подчерта в интервю пред "Дарик", че с по-високия бюджет ще се повишат и целите пред отбора.

Той коментира амбициите си да стане шеф на БФС, както и проектите с женския футболен клуб и мъжкия волейболен тим.

"Аз съм на хладно място. На преговори и борба с една фирма, която трябва малко да помогне да спечелим европейските титли. За голяма част от феновете това е позитивна новина, но за една малка част сигурно е негативна. За тези години в Локо се нагледах на много хубави неща, а някои хора не са доволни от постиженията и искат да затънем надолу.

Локомотив има светло бъдеще. Аз винаги съм казвал, че не искам да управлявам сам, а да имам партньор. Търся човек, с когото да продължим напред бъдещето на Локомотив. Никога не съм казвал, че съм онбашията на Локомотив. Все още сме в разговори с бъдещите партньори. Те ще дават 50/50 за издръжката на отбора, малко ще увеличим бюджета и ще вдигнем целите. Те утре влизат в управата на Локомотив Пловдив. Имената им са отдавна обявени в публичния регистър", заяви Крушарски.

"Засега всичко е въпрос на представяне в европейския турнир и първия мач с Лудогорец. След това ще решим. Ако има сериозни оферти. Всеки човек иска да изкара малко повече пари в края на кариерата си. След като той получи добра оферта, а ние получим пари, всичко ще е окей", каза босът на Локо относно капитана на тима Димитър Илиев.

"Вратарят ще е едно от последните попълнения. От тук нататък треньорският щаб има други задачи. Локомотив ще си има собствено ръководство. Спортният елит не одобри перуанския национал. На този етап няма оферти за наши играчи. Нашата цел е не само да се покажем, а и да се докажем. Целта ни е влизане в групите на Лигата на конференциите. Човек трябва да има цел, за да може да я постигне. В първенството целта ни е шампионска титла. За работата никога не съм се шегувал. Като казах, че искам да сме втори, втори станахме ли. Като казах, че искам Купите, взехме ги", каза още Крушарски.

"Женският отбор на Локомотив Пловдив ще продължи да съществува с други цели. Да изместим постоянния участник в Лига Европа – НСА. Има общински наблюдатели на строежа. Трибуна „Бесика“ малко съм я изоставил, но от следващата седмица ще се намесим и там, за да се случват по-бързо нещата. Защото на мен един македонец да ми казва, че му миришело на социализъм. Боже мой.

Във волейболния отбор имаше разминаване в приказките. Изяснихме се. Аз съм осигурил 180 000 лева, повече от това не мога. Има богати пловдивчани, да извадят някой лев да помогнат, за да се развива спортът", каза още той.

"За Ботев не знам, но Локомотив ще започне да се самоиздържа. С новите ми партньори сме си поставили цели. В момента сме на ръба на ножа, но ние няма да допуснем това. Локо ще започне да си изкарва парите. Аз миналата година съм намалил моите финанси към клуба почти наполовина. Вървим към нулево равенство. Взел – дал. За мен това не е илюзия", разкри Крушарски.

"Не съм се отказал да ставам шеф на БФС. Продължавам да работя, чакам да ми дадат отговорите на въпросите, които съм дал. Във В групите да станат само за играчи до 23 години, да подготвят кадри за нагоре. Аз сега направих два отбора, които ще ми подготвят кадрите. БФС може да помага на В групите с глобите, които взима от нас. 10% от ТВ правата да отиват за подпомагане на долните дивизии. Колко пъти съм предлагал да седнем да си ударим по един шамар и да седнем да работим. Никой не иска да седнем да работим. Аз само си говоря със Стойне Манолов. Аз на никого не гледам в паницата и не искам те да гледат в моята. Те постоянно „Крушарски фалира, Крушарски умира“. Но той все още е жив", завърши босът на пловдивчани.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неспециалния

    8 1 Отговор
    Самонадеянстта, гордостта и самозабравеността, води до възход и падение на крушите, които мислят, че са узрели- а се оказва, че са започнали да гният!!! Ама те го усещат, когато ги сипат в бидона за джибри!!!
  • 2 Бонговец

    6 1 Отговор
    Тото Пловдив и Слабия се издържат от коефициенти и от Кирил Домусчиев ,когато му трябват точки
  • 3 Знаеш

    1 1 Отговор
    Ще изригне локо крушарски е интелигентен и лоялен казвам го като човек който го познава има и достатъчно руски партньори така че сами ще се убедите