24 Юли, 2021 17:19 3 326 7

Полина Трифонова със страхотен обрат и втора победа на Токио 2020

  • полина трифонова-
  • олимпийски игри-
  • токио 2020

Осъществи драматичен обрат от 1:3 до 4:3 срещу световната номер 74 Сара де Нуте от Люксембург

Полина Трифонова със страхотен обрат и втора победа на Токио 2020  - 1

Българката Полина Трифонова изигра страхотен двубой и осъществи драматичен обрат от 1:3 до 4:3 (6:11, 11:6, 4:11, 8:11, 12:10, 11:9, 11:8) срещу световната номер 74 Сара де Нуте от Люксембург, с което постигна втората си победа на Олимпийските игри Токио 2020.

Първият гейм се разви доста неприятно за Трифонова, която рано-рано допусна изоставане и не можа да го компенсира. Де Нуте спечели 6 точки на свой сервис, а в този гейм разиграванията бяха по-дълги в сравнение със следващите два - по 6 удара спрямо по 4.

Втората част бе по-успешна за Трифонова, а се оказа и 7 минути. Този път началният удар на българката успяваше да ѝ осигури предимство в разиграванията и тя изгради ранен аванс.

За съжаление, следващият гейм бе кошмарен за Полина и тя отново изостана в самото начало, като в крайна сметка спечели само 4 точки. Четвъртата част отиде на сметката на представителката на Люксембург, която във втората половина започна да трупа аванс и след 9:8 успя да затвори гейма.

Изключително драматично се разви петия гейм, тъй като Де Нуте сервираше за мача, но серия от великолепни бекхенди на Трифонова ѝ заслужиха оцеляване в този критичен момент. Впоследствие обратът бе осъществен и след цели 10 минути битка Полина успя да намали изоставането си в геймовете при 2:3. Най-дългото разиграване в двубоя бе регистрирано именно в тази пета част - 16 удара - като за съжаление Трифонова го загуби с бекхенд в мрежата, след като преди това бе демонстрирала забележителна защита. Естествено, това не се оказа решаващо за изхода на гейма.

Не по-малко оспорвана беше шестата част, в която Полина успя да се задържа в резултата до 9:9, като взе на посрещане много ценни точки, които ѝ позволиха да сервира за гейма. Тя се справи блестящо и изравни резултата на 3:3.

Решителният гейм премина под диктовката на Трифонова и тя стигна до 4 мачбола, като той изобилстваше от дълги разигравания с над 10 удара. От третия опит, и то на посрещане, българката се справи след грешка на опонентката и осъществи бляскавия обрат в най-дългия гейм - 11 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шпляс

    4 1 Отговор
    Нищо няма да кажа, да не урочасам.
  • 2 Малиийй

    2 15 Отговор
    Какъв невероятен успех. Ся като тресне и 148-та, президентът ще я чака със Стара планина в ръце.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 зарко

    11 0 Отговор
    Браво !!!
  • 5 каква

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Малиийй":

    стана .....
  • 6 РЕАЛИСТ

    4 2 Отговор
    Абе, не трябваше ли да уточните, за какъв спорт аджеба става въпрос. Добре, че е снимката, та да ни светне.
  • 7 НАБЛЮДАТЕЛ

    0 0 Отговор
    БРАВО НА МОМИЧЕТО,.. ЕТО ТАКИВА ВЕСТИ НИ ПРЕДЛАГАЙТЕ...