Last news in Fakti

31 Юли, 2021 18:14 1 471 2

Доминация на Мерцедес и в квалификацията на Гран при на Унгария

  • гран при на унгария-
  • люис хамилтън-
  • мерцедес-
  • квалификация-
  • полпозишън

Люис Хамилтън взе полпозишъна за утрешното същинско състезание на пистата Хунгароринг

Доминация на Мерцедес и в квалификацията на Гран при на Унгария - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели квалификацията преди Гран При на Унгария, 11-ти кръг от световния шампионат във Формула 1 на пистата Хунгароринг. Той даде време от 1:15.419 минути, като остави съотборника си Валтери Ботас на второто място. Финландецът изостана с +0.315 секунди от лидера. По този начин Хамилтън сложи и край на превъзходството на Верстапен, който взе първа позиция в решетката в последните 4 състезания и си гарантира 101-о първо място в квалификациите.

Водачът в класирането при пилотите Макс Верстапен се нареди трети с изоставане от +0.421 секунди. Единият от пилотите на Ферари - Карлос Сайнc, катастрофира във втората част от сесията и отпадна като ще стартира 15-ти.

Четвърти се нареди Серхио Перес с Ред Бул, който изостана с 1.002 секунди.

Пиер Гасли, Ландо Норис, Шарл Льоклер и Естебан Окон са в топ 8, а първата 10-ка се допълва от Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел.

За Хамилтън това е трети полпозишън от началото на сезона и шанс да се възползва от шанса да си върне първото място в генералното класиране. Той изостава на 8 точки от Верстапен на върха, а също така и чака своята победа номер 100 в шампионата.

Съперничеството на двамата ще се поднови утре, след като бяха замесени в скандал по време на Гран При на Великобритания в предишния кръг.

До момента британецът има 8 победи в Гран При на Унгария, но сега 101-ата му полпозишън има по-особено значение. Още повече, че днес той направи много силно каране. Но след поредната смяна на гуми преди началото на третата квалификационна сесия се разрази малък скандал, тъй като Серхио Перес беше спрян от бавно придвижwане на автомобили, а мексиканецът после се оплака, че му е била отнета възможността да направи още една бърза обиколка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сестра Галева

    4 4 Отговор
    Папчивия нещо го няма днеска
  • 2 Гиили

    0 1 Отговор
    с китайско финансиране е лесно