Last news in Fakti

22 Август, 2021 20:25 2 198 4

Бъдещето на Ботас в Мерцедес е под заплаха

  • валтери ботас-
  • мерцедес

"Трябва да вземем тежко решение - стабилността на Валтери или талантът на Джордж", коментира Тото Волф

Бъдещето на Ботас в Мерцедес е под заплаха - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Мерцедес ще реши през септември дали да предложи договор на Валтери Ботас за следващия сезон във Формула 1, съобщи директорът на отбора Тото Волф. Другата опция е Джордж Ръсел, който в момента кара за Уилямс, но има опит и с Мерцедес.

"Трябва да вземем тежко решение - стабилността на Валтери или талантът на Джордж. Ще видим къде ще ни отведе това. Иска ми се проблемът да бъде решен най-късно през септември, за да може двамата да знаят къде ще карат през следващата година", заяви Волф за Bild.

Ботас е в Мерцедес от 2017, но през тази година има спад във формата му. Ръсел кара за базирания в Бракли екип миналата година в Гран При на Сахир, когато Хамилтън бе в изолация.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    5 1 Отговор
    Пускайте ги на канадска.
  • 2 3.14К

    3 0 Отговор
    Ако вземат Ръсел, той ще има възможност да победи Хамилтън. Чакат БЛМ да подобри рекорда на Шумахер и тогава.

    Коментиран от #3

  • 3 Стефан

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "3.14К":

    Трябва да можеш да вникваш в ситуацията, иначе си говориш напразно, ролята на Валтери е да поддържа самочувствието на този нарцис Хамилтън, видя се че Ръсел с машина на Мерцедес щеше да победи Ботас , НО заповедта от бокса беше друга, и Ръсел ще се грижи да не би афроангличанина да се срине психически.
  • 4 Ацо

    1 0 Отговор
    Дали да си запазим послушкото ,или да вземем нахъсания младок готов да се бори със кафявия за всяка точка? Тото няма да си сложи таралеж в гащите преди да свърши сезона...