Last news in Fakti

4 Август, 2021 16:31 1 145 0

Клубовете в Испания ще получат голяма финансова инжекция

  • ла лига-
  • финанси-
  • инжекция-
  • пари-
  • барселона-
  • реал мадрид-
  • заплати-
  • трансфери

Барселона и Реал Мадрид ще имат средствата да направят грандиозни трансфери

Клубовете в Испания ще получат голяма финансова инжекция - 1

Испанската футболна лига обяви официално за постигнато споразумение, според което клубовете ще получат големи суми пари. CVC Capital Partners - инвестиционен фонд, който е съсредоточен в сферата на спорта, ще “налее” в първенството 2,7 млрд. евро. В случая Ла Лига не продава част от акциите си, а просто ще работи с тези пари и после ще върне определена сума на инвеститора.

15% от всичките 2,7 млрд. евро ще бъдат директно пренасочени към клубовете за подсилване на съставите. В момента тимовете страдат от финансовата криза в резултат на пандемията. Това ще позволи на Ла Лига да вдигне тавана на общата сумата на заплати, които всеки един клуб може да прави. Точно за това се молеха досега от Барселона, за да могат да подпишат наново с Лионел Меси, който в момента е свободен агент. Така сега каталунците няма да имат проблем да картотекират и останалите си нови играчи, защото за тях е предвидена финансова “инжекция” от около 270 млн. евро.

Според “Марка” пък Реал Мадрид пък ще може да разчита на 261 млн. евро, което е предпоставка да се опита трансфер на Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен. Конкретната сума за всеки клуб ще бъде изчислена въз основа на постиженията от последните няколко сезона, зрителския интерес и др.

И все пак обявената от Ла Лига сделка трябва да бъде ратифицирана от клубовете, но се очаква това да стане скоро. Иначе голяма част от останалата сума от тези 2,7 млрд. евро ще бъде инвестирана в различни проекти като реконструкция на стадиони, изграждане на нови спортни съоръжения, развитие на женския футбол и т.н.

От CVC Capital Partners изчисляват, че до 4 години Ла Лига може да застигне Премиър лийг като приходи и популярност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА