Last news in Fakti

20 Август, 2021 20:36 1 783 2

Царско село с първа победа в efbet Лига след успех над Арда

  • царско село-
  • арда-
  • efbet лига-
  • победа-
  • шопов

"Царете" спечелиха с минималното 1:0

Царско село с първа победа в efbet Лига след успех над Арда - 1
Снимка: fcarda.bg

Царско село постигна първа победа в шампионата, след като победи Арда с минималното 1:0 в петия кръг от първенството. Единственото попадение в двубоя бе дело на Васил Шопов, който в 50-ата минута с майсторско изпълнение донесе трите точки на тима на Антони Здравков.

В следващия кръг Царско село приема Ботев Пловдив, а Арда ще домакинства на новака в елита Локомотив София.

Домакините трябваше да извършат принудителна смяна още в 12-ата минута, когато Бакалов получи травма и напусна игра.

Секунди по-късно Стоев изведе Спас Делев зад бранителите в червено. Крилото опита пас към Йорданов, но малко не достигна на тарана на гостите да засече топката на два метра пред вратата.

В 18-ата минута Караджов излезе неразчетено след центриране от корнер и извади късмет, че топката се озова в краката на негов съотборник, а не в тези на съперников футболист.

В 29-ата минута Меси Мезу направи рядко срещан пропуск. Георгиев изрита топката напред, Стоев опита да я върне с глава към Караджов, но го направи лошо и таранът на Царско село първи стигна до нея. След това той преодоля стража на сините и от четири-пет метра шутира в дясната греда, а не в празната врата.

Четири минути по-късно и Арда можеше да открие резултата. Делев центрира към Йорданов, който стреля от 6-7 метра фронтално с глава, но право в ръцете на Георгиев. В 42-ата минута нов удар, този път на Делев, отново бе отразен от стража на домакините.

В заключителните секунди на първата част Делев бе изведен зад отбраната на Царско село, вдигна си топката и отправи атрактивен шут със задна ножица, но Георгиев отново спаси.

Пет минути след началото на второто полувреме Васил Шопов откри резултата след атрактивно изпълнение. Халфът засече от въздуха центриране на Нганиони отляво и не остави шанс на Караджов.

В 57-ата минута домакините като по чудо не отбелязаха второ попадение. Мезу се възползва от грешка на Стоев, преодоля го и излезе очи в очи с Караджов, но шутира покрай вратата.

Десет минути по-късно резервата Жуниньо стреля със странична ножица над напречната греда. В 69-ата минута бразилецът получи втори шанс да отбележи, но направи сериозен пропуск, шутирайки от 5-6 метра над вратата.

Царско село отговори с опасен удар по земя на Шопов, който Караджов изби в корнер.

След тази ситуация Арда осъществи сериозен натиск до края на мача. Последваха няколко опасни атаки, които завършиха със сериозни мелета в наказателното поле на домакините, но без да последва удар във вратата.

В даденото от съдията продължение Йорданов овладя на границата на пеналта и стреля технично с десния крак, но Георгиев плонжира и изби.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    1 2 Отговор
    Браво на Ц. Село,добре са били турчетата от Кържали
  • 2 Res

    6 0 Отговор
    Мача на Царско Село и Леци трябва да бъде обследване, защото е очевадно ,че е уговорен. И двата отбора трябва да бъдат изхвърлени от професионалната лига