Last news in Fakti

22 Август, 2021 21:45 3 095 9

Неприятно! България загуби от Германия в петгеймова драма

  • европейско първенство-
  • евроволей 2021-
  • българия-
  • германия-
  • 2:3

В хода на целия мач българските волейболни националки бяха в ролята на догонващ

Неприятно! България загуби от Германия в петгеймова драма - 1
Снимка: Бончук Андонов/БФВ

В един епичен мач, който никой не искаше да свърши, България загуби за първи път на Европейското първенство в Пловдив. Германия срази нашите с 3:2 (25:23, 16:25, 25:21, 25:18, 15:10).Зала „Колодрума“ беше на нокти през цялото време, но не успя да помогне въпреки фантастичната подкрепа. България сега има 2 победи и 1 поражение подобно на Бундестима. Лидерът Полша е с три успеха.

В първия гейм:

Нашите стартираха с грешка на блока и първата точка отиде на сметката на Германия. Гостенките записаха три последователни точки, но нашите момичета се отърсиха от напрежението и върнаха за 3:5. Въпреки множеството сгрешени начални удари, атакуващият ни блок работеше перфектно и изравнихме 8:8. Поредна силна атака през центъра донесе ново равенство за 10:10. Паритетът властваше през следващите минути, в които двата отбора постоянно си разменяха точки. "Лъвиците" поведоха с 16:15, което доведе до треньорско прекъсване за Германия. Непредизвикана грешка от наша страна в най-неподходящия момент направи резултата 18:17 за съперника, но Иван Петков поиска прекъсване. Таймаутът си свърши работата и отново изравнихме. След дълга видео проверка на една от последните точки в гейма Германия дръпна с 23:21, което стовари напрежението върху "лъвиците". След ново равенство, но грешка от наша страна и успешна атака през центъра германките взеха първата част с 25:23.

Във втория гейм:

Вторият гейм стартира по-благоприятно за нашите момичета. Германия показа слабост в посрещането си, от което "лъвиците" ни се възползваха перфектно и дръпнаха с 6:2. Чудесно посрещане от Гергана Димитрова и контраатака на България доведоха до нов аванс от четири точки - 8:4. Нашите момичета се разиграха и разликата набъбна до пет точки, но германките съумяха да стопят до 8:10. В стремежа си за добро подаване и бърза атака гостенките сбъркаха, с което резултатът стана 14:9 за България и Феликс Козловски взе почивка. Това не разконцентрира играта на "лъвиците", които оформиха най-големия аванс до момента в мача - цели 7 точки. Изключително дълго прекъсване за видео повторение при 17:13 за България изнерви щаба на гостите, което доведе до пререкания с публиката в зала "Колодрума". "Лъвиците" ни отвърнаха по най-добрия начин и след успешна атака на Гергана Димитрова България записа 22-а точка. Наказателната акция на нашите продължи и с лекота взехме гейма с категоричното 25:16.

В третия гейм:

Германия стартира стабилно и записа три последователни точки в третата част. Елица Василева опита атака по диагонала, но плътната блокада на гостенките удържа и дръпнаха с 5:2. Резултатът стана 8:4 за съперника, което не се хареса на Иван Петков и затова поиска прекъсване. След треньорския таймаут взехме две точки, но неразбирателство в българските редици не позволи да стопим тройното изоставане. Дълго разиграване, приключило в наша полза, доведе до разконцентраця в германския отбор и 9:10, което вбеси Козловски. Нервите на треньора не помогнаха на отбора и "лъвиците" изравниха за ключовото 10:10. Последва бърза размяна на точки и равенствата отново се върнаха - 13:13. Нашенките продължиха с мощните атаки през центъра и точка на Лора Китипова доведе до ново равенство за 16:16. Германките обаче удържаха на напрежението и взеха три поредни точки. В края на третата част играта на България не се получаваше, но брилянтна блокада на Нася Димитрова върна надеждите ни. Германките обаче охладиха страстите с четири последователни точки и взеха частта с 25:21.

В четвъртия гейм:

Германките решиха да наблегнат на пуснатите топки, за което нашите нямаха отговор. След 4:2 за съперника "лъвиците" се посъвзеха и изравниха за 5:5, но сбъркахме началния си удар в най-неподходящия момент. Германия бе напът да оформи удобен аванс, но концентрирана игра на Христина Вучкова стопи за 9:9. Последва импулс в играта ни, с което дръпнахме с 12:9. "Лъвиците" продължиха с доброто представяне и наложиха авансът от 4 точки. Козловски взе треньорско прекъсване, но разликата стана още по-комфортна за нашите - 16:11. Кратки проблеми в българските редици стопиха аванса ни и последва ново прекъсване при 18:16 за "лъвиците". До края на гейма България даде само две точки на Маншафта и логично записа успех в четвъртия гейм, пращайки мача в тайбрек.

В петия решаващ гейм:

Началото на петата част не беше особено приятно за "лъвиците", след като германките поведоха с 3:0. Родните момичета лека-полека влязоха в ритъм, но по средата на гейма резултатът стана 8:3, с което шансовете на България в тайбрейка намаляха значително. Разликата беше намалена до 9:6 в полза на Германия, но след нови два хубави сервиса се оформи разликата 11:6. Родните състезателки опитаха да направят финален щурм, но в крайна сметка германките затвориха частта с 15:10.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    10 6 Отговор
    Браво момичета!въпреки пропуските играхте добре.

    Коментиран от #9

  • 2 Бесен Язовец

    11 16 Отговор
    Ако съдистваше екип от Олипиадата в Tokyo по художествната гимнастика българките щяха днес да са спечелили !

    Коментиран от #6

  • 3 Eurovolley

    6 3 Отговор
    С тая игра ги виждам трети в групата.
  • 4 коментатор

    6 3 Отговор
    ЗА МОМИЧЕТАТА...АМИ ТОЛКОВА СИ МОГАТ. НО ПРОБЛЕМА Е В СЕЛЯНИНА ТРЕНЬОР НА ОТБОРА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КАКВИ ТРЕНЕРИ ВОДЕХА ОТБОРА...ИТАЛИАНЦИ РУСНАК ОТ СЪРБИЯ И СЕГАТОЗИ НЕЗНАМ КАК ДА ГО ОПИША. ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА КАК ВОДИ ОТБОРА В ТОЗИ МАЧ.А ИНТЕРВЮТО МУ СЛЕД МАЧА БЯХА ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ ПОВТОРЕНИ 10 ПЪТИ
  • 5 Виталия

    3 6 Отговор
    22.08.2021 българки-жени загубиха в 5 гейма. Ами дати в колона в календара 01,08☺,15☺,22☺ и 29 са на 3-ма МЪЖЕ. Нищо случайно не виждам?!
  • 6 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Да, точно заради съдята загубихме в петия гейм, заради първата точка, ако си гледал мача.
  • 7 Боби

    8 1 Отговор
    Ходи ти да го водиш, явно си голям разбирач.
  • 8 селтак

    10 3 Отговор
    Кво стан бе? Нали беха там разни хищници лъвици,тигрици не знам си кви дзверове? Па то загубиха от алпиийки кози!
  • 9 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "12345":

    Какво" браво " тези посрещаха сервиса като начинаещи.Разпределителката поема втора топка от втора линия,каква топка ще даде за нападателките ?Нападението без идея как да преодолее високите геманки на блок.МНОГО слаб мач за нашите.