Last news in Fakti

22 Август, 2021 23:12 2 408 7

В мач с много нерви ЦСКА успя да надделее над Пирин (Благоевград)

  • цска-
  • пирин (блаевград)-
  • efbet лига-
  • 1:0

Голът за "армейците" бе дело на Жорди Кайседо, а асистенцията даде крилото Георги Йомов

В мач с много нерви ЦСКА успя да надделее над Пирин (Благоевград) - 1
Снимка: cska.bg

ЦСКА победи Пирин (Благоевград) с 1:0 в мач от петия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Преди началото на срещата изпълнителният директор на армейците Филип Филипов връчи фланелка с номер 80, цветя, почетен плакет и картина на легендарния футболист на червените Димитър Якимов, който на 12 август навърши 80 години.

През първото полувреме ЦСКА бе по-добрият отбор на терена и владееше събитията на терена. В 15-ата минута Якик Уайлдшът стреля от фал, но стражът на орлетата улови. В 32-ата минута Хамза Чатакович чукна топката към Тибо Вион, който стреля от разстояние, Петър Петров допусна груба грешка, изпускайки топката. Тя попадна на крака на Жорди Кайседо, който стреля над вратата и пропусна да се възползва от грешката на вратаря на Пирин. Седем минути по-късно еквадорецът се реваншира за пропуска си след като засече с глава центриране на Георги Йомов отдясно и откри резултата, разписвайки се за 1:0. Малко по-късно Станислав Манолев получи напълно заслужен втори жълт и съответно червен картон за удар с ръка в лицето на Тибо Вион, като тази ситуация породени доста напрежение между двата отбора и спря мача за няколко минути.

До края на полувремето не се случи нищо интересно и двата тима се оттеглиха на почивка при този резултат - 1:0 за ЦСКА.

През втората част ЦСКА започна още по-силно и в 50-ата минута съдията отсъди дузпа с полза на армейците, след като Станислав Костов игра с ръка в наказателното поле на Пирин. Ситуацията бе разгледана с ВАР, тъй като реферът Димитров първоначално не реагира. След като бе викнат да преразгледа случилото се в наказателното поле на гостите, той посочи бялата точка. Жорди Кайседо застана зад топката, но Петър Петров спаси удара му. Старши треньорът на червените Стойчо Младенов пусна в игра Жеферсон Телес, Бисмарк Чарлс и Греъм Кери, които замениха Тибо Вион, Жорди Кайседо и Яник Уайлдшът. ЦСКА продължи да атакува и в 68-ата минута Хамза Чатакович отправи страхотен снаряд с изстрел извън наказателното поле към вратата на Пирин, но кълбото се отби от напречната греда. До края на срещата червените контролираха събитията на терена, но повече попадения така и не паднаха и в крайна сметка ЦСКА записа напълно заслужена победа с 1:0 над Пирин (Благоевград), като по този начин продължава да е с пълен актив от точки след като има две победи от два мача до момента.

Следващият мач на армейците е в четвъртък (26 август), на Националния стадион "Васил Левски" ЦСКА се изправя срещу чешкия Виктория (Пилзен) в реванш от плейофа за влизане в груповата фаза на турнира Лига на конференциите. Срещата е с начален час 20:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НРБ запалянко (не "фен")

    11 0 Отговор
    Да е жив и здрав Георги Якимов още много години! Нямаме вече футболисти като него и колегите му от онези години! Малко знаят младите хора за легендите от онези години!

    Коментиран от #4

  • 4 ЦСКА

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "НРБ запалянко (не "фен")":

    Може би имаш предвид Димитър Якимов.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пародия като цяло

    2 2 Отговор
    Това е "Български Мач" не му казваите фудбол
  • 7 Червен картон

    0 1 Отговор
    Смяяяяяях това червен картон ли е???
    Човека бяга с топката ония му се вре в него и му дава картон???
    Стойчо отново почна със старите номера, съдиите му козируват естествено със съдеиствието на Ганчев. Да не би да се изморят ЦСКА срещу 11 човека :)). Да се маха Михайлов че това вече не се търпи.