Last news in Fakti

30 Август, 2021 05:15 1 371 0

Уест Хем финализира сделката за защитник на Челси

  • уест хем-
  • челси-
  • трансфер-
  • официално-
  • зума-
  • мойс

Курт Зума е вече част от "чуковете"

Уест Хем финализира сделката за защитник на Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Челси и Уест Хем финализираха трансфера на френския защитник Курт Зума. Той напуска „Стамфорд Бридж“ след седем години и половина в клуба. Договорът на Зума с „чуковете“ е до лятото на 2025 година.

Уест Хем ще плати на Челси за френския защитник сумата от 29,8 милиона паунда. Защитникът записа 151 мача за „сините“ и вкара 10 гола. Неговият последен мач за тима бе при успеха за Суперкупата на Европа срещу Виляреал. Той спечели пет трофея по време на престоя си в Челси.

Зума пристигна на „Стамфорд Бридж“ през 2014 година с трансфер от Сент Етиен.

"Зума се присъедини към нас като много млад футболист и имаше толкова важни моменти за клуба през последните седем години и половина. Той демонстрира страхотна сила и характер, за да се върне след много сериозна контузия през 2016 година. Той винаги беше много популярен в съблекалнята на тима. Ние искаме да му благодарим за всичко, което направи за Челси на и извън терена. Пожелаваме му всичко най-добро в следващия етап от неговата кариера“, коментира директорът Марина Грановская.

"Аз съм много щастлив и горд. Моят разговор с мениджъра Дейвид Мойс беше много бърз. Останах много щастлив, защото той наистина ме иска. Радвам се, че се присъединявам към много добър отбор, който стартира много добре сезона. Уест Хем направи много силен сезон през миналата година, който дава на тима много увереност, за да надгради през новата кампания. Аз искам да помогна на отбора да стори това“, сподели Зума.

"Много съм щастлив да приветствам Курт в Уест Хем. Той винаги е бил нашият първи избор и съм много щастлив, че сега той е наш играч. Курт ще се присъедини към отбор, който е пълен с гладни и амбициозни футболисти и ще осигури нужната конкуренция на нашия отбор. Той е силен, мощен играч с голям опит във Висшата лига, като същевременно е на добра възраст за централен защитник. Курт се два на големи успехи в Челси и виждам, че е решен да продължи да постига успехи и тук. Аз, треньорският щаб и играчите с нетърпение очакваме да работим с него и му пожелаваме всичко най-добро“, каза Дейвид Мойс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА