Last news in Fakti

3 Септември, 2021 21:57 1 527 0

Младежите ни победиха Молдова в европейска футболна квалификация

  • младежи-
  • европейско първенство-
  • квалификация-
  • минчев-
  • митков-
  • българия-
  • национален отбор-
  • молдова

"Лъвчетата" спечелиха с 2:0

Младежите ни победиха Молдова в европейска футболна квалификация - 1
Снимка: БГНЕС

Младежкият национален тим на България спечели с 2:0 при визитата си на Молдова и започна с победа в група Е на европейските квалификации за шампионата на Стария континент през 2023 година в Грузия и Румъния. Мартин Минчев (52) и Митко Митков (75) вкараха головете за успеха на младите "лъвчета".

Още в 3-ата минута пред Илия Груев се откри възможност да шутира към противниковата врата, но топката премина покрай гредата. Шест минути по-късно напречната греда спаси "лъвчетата" след удар на Мотипан от далечна дистанция. Топката падна пред голлинията на вратата зад Светослав Вуцов, след което беше изчистена от защитниците.

В 18-ата минута отново Груев шутира неточно в аут, а в 29-ата минута Вуцов се намеси решително след коварен рикошет при изпълнение на пряк свободен удар. До края на първата част нямаше други интересни положения.

Седем минути след почивката футболистът на Спарта (Прага) Мартин Минчев беше най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер и се разписа с глава от няколко метра за 0:1. Вратарят на домакините Смаленеа се намеси, но топката вече беше преминала голлинията с пълния си обем.

В 68-ата минута Вуцов хвана топката след удар на Щефан от далечна дистанция. В 75-ата минута пък "лъвчетата" удвоиха аванса си с красив гол на Митко Митков от пряк свободен удар. Малко преди края Мартин Минчев се опита да прехвърли вратаря с удар от движение, но не успя да реализира нов гол и резултатът остана непроменен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА