Last news in Fakti

7 Септември, 2021 20:44 5 855 10

Срамотия! Уелс ни изнесе футболна лекция насред София

  • младежки национали-
  • българия-уелс-
  • младежи-
  • евро 2023

Началото на мача по нищо не предвещаваше такова крушение за нашите, като в първите минути играчите на Александър Димитров контролираха срещата

Срамотия! Уелс ни изнесе футболна лекция насред София - 1
Снимка: Антон Узунов

Младежкият национален отбор на България претърпя тежка загуба във втория си мач от Група "Е" на квалификациите за Евро 2023. "Лъвчетата" бяха разбити с 0:4 при домакинството си на Уелс. Хеттрик за гостите реализира Джак Вейл, а едно попадение добави Уилям Сас-Дейвис.

Началото на мача по нищо не предвещаваше такова крушение за нашите, като в първите минути играчите на Александър Димитров контролираха срещата. Уелсците обаче демонстрираха убийствена ефективност и реализираха на практика всичките си положения, пишат колегите от Спортал.

Наставникът на лъвчетата Александър Димитров заложи на система 4-3-3, като на предна линия застанаха Мартин Петков, Владимир Николов и Мартин Минчев. Средата на терена бе територия на Филип Кръстев, Илия Груев и Йоан Бауренски, а пред вратаря Светослав Вуцов в линия бяха наредени Виктор Попов, Симеон Петров, Християн Петров и Мартин Дичев.

Първата опасност в мача дойде още в четвъртата минута. Тогава Филип Кръстев стреля от 22 метра, но вратарят успя да избие удара му, а след това нямаше български футболист, който да направи добавка.

В деветата минута и Мартин Петков стреля точно, но вратарят Даниел Барден отново изби.

В 19-ата минута удар на Кръстев от добра позиция бе блокиран от шпагат на бранител на Уелс.

В 24-ата минута България отново бе близо до попадение. Хубава комбинация между Петков и Кръстев изведе последния на добра позиция и след като елиминира вратаря насочи топката към вратата, но на голлинията играч на Уелс спаси сигурен гол.

В 26-ата минута гостите откриха резултата след голяма грешка на вратаря Вуцов. Една избита топка от уелсците не бе преценена добре от стража ни и току на границата на наказателно поле, докато хващаше кълбото нападателят Джак Вейл отне и на празна врата реализира.

В 42-ата минута Уелс стигна до втори гол. При едно центриране от фаул Уилям Сас-Дейвис засече с глава за 2:0 в полза на тима си.

В 50-ата минута на мача островитяните стигнаха и до трето попадение. Вейл бе изведен зад защитата на тима ни и след като изпревари Вуцов на празна врата нямаше начин да сбърка.

В 56-ата минута вратарят на гостите Барден задържа топката твърде дълго в наказателното си поле и съдията отсъди непряк свободен удар на България. При неговото изпълнение Петков стреля силно, но право в стража.

В 73-ата минута Уелс вкара четвърти гол. Центриране отдясно и Вейл оформи своя хеттрик с точен завършек с глава.

До края на мача нашите опитаха да стигнат поне до почетно попадение, но така и не намериха правилния път до гола и така загубиха тежко пред родна публика.

Така България заличи до голяма степен положителните впечатления от първия мач от надпреварата. Преди няколко дни България победи с 2:0 като гост Молдова. През следващия месец предстоят нови два мача за нашите - визита на Гибралтар и домакинство на Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    21 0 Отговор
    Предлагам един месец без заплати и бонуси за да се научат да играят

    Коментиран от #7

  • 2 Не гледам футбол и не разбирам

    20 1 Отговор
    От футбол, но вече няма свестен футболист! Новите футболисти не мислят за играта, и да прославят България като предишните истински футболисти! Днешните ги интересува само да са известни и да забият някоя фолк певица или плеймеитка
  • 3 ХУМОР САТИРА И ZOO

    14 0 Отговор
    НАЙ—НЕПРИЯТНО Е КОГАТО НЯМАШ ДАР ПИСАНЕ ДА ПОЛЗВАШ КЛИШЕТАТА: ЛЪВЧЕТА,ЛЪВОВЕ,...ЛЪВИЦИ!И ЗА„ КАПАК:„ДНЕС НА СТАДОИН УЕМБЛИ ИГРАЯТ ТРИТЕ ЛЪВА И БЪЛГАРСКИТЕ ЛЪВОВЕ”😂😵😤😱
  • 4 Asdfg

    4 4 Отговор
    Павлееееееееееееее,каква е тази дума “СРАМОТИЯ” бре? Павлеееееееееее, Н Е Г Р А М О Т Н И К ОООООООП,пише се “СРАМОТА!” Павлееееееееееееее…на…в….ТА!
  • 5 Фен

    3 1 Отговор
    Ами класа, традиции футбол -Английски те вече са почти във големия футбол на Острова така ,че как да делиш мегдан? Пък и като гледаш накъде ти е всичко останало тука картинката е ясна.
  • 6 Бегето е пълен фарс във всичко

    13 1 Отговор
    Само по смъртност е шампион бегето и по грабежи и измами
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иванчо l-ви

    0 2 Отговор
    Срамотия е заглавието на тази статия !
  • 9 Перукан-оставка

    3 1 Отговор
    Понеже мъжкия национален отбор успя да направи няколко добри мача, младежите веднага се изложиха и защитиха достойно репутацията на бг футбола.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.