Last news in Fakti

4 Септември, 2021 16:48 1 844 0

Шеф в Асколи: Атанас Илиев ме заинтригува още миналата година, предпочете Италия пред Германия

  • атанас илиев-
  • асколи-
  • фабио лупо

По физически характеристики Илиев много прилича на Саша Беланович и Джанлука Скамака

Шеф в Асколи: Атанас Илиев ме заинтригува още миналата година, предпочете Италия пред Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Спортният директор на Асколи Фабио Лупо говори за това как втородивизионният италиански клуб е постигнал трансфера на Атанас Илиев, към когото е имало интерес и от страна на отбори от германската Втора Бундеслига. Именно нападателят отбеляза гола за България при равенството 1:1 срещу Италия на “Артемио Франки”.

“След предишния ми престой във Венеция винаги съм наблюдавал малките европейски първенства, особено тези на изток. Илиев ме заинтригува още миналата година и си бях записал името му, в случай че отново работя в клуб от Серия Б”, заяви пред Grand Hotel Calciomercato Лупо, който пое спортната власт в Асколи през юни. “Агентите на играча ми докладваха за него. Той вече беше започнал българското първенство като титуляр и се справяше добре. Веднага щом разбрахме, че той все още е на пазара, ние започнахме преговори. Той имаше възможност да отиде във Втора Бундеслига, където го искаха някои клубове, но направи избор, свързан с нашите страна и футбол. Той предпочете Италия пред Германия и волята му беше от решаващо значение”, продължи шефът на Асколи.

Илиев се присъедини към клуба в последните дни от трансферния прозорец, като имаше време само да премине медицинските си прегледи и да подпише своя договор преди да замине за лагера на националния отбор. “С него успях само да си разменя съобщения. След попадението му срещу Италия малко се пошегувахме помежду си, а Ивайло Чочев, който му е съотборник в България и е играл за Палермо, докато работех там, също ми писа, че сме привлекли силен играч. Тъй като Чочев познава италианската действителност, казаното от него означава много. Когато дойдох в Асколи, заявих, че ще доведа мотивирани играчи, независимо от тяхното резюме. По физически характеристики Илиев много прилича на Саша Беланович и Джанлука Скамака (също играли за Асколи - б.р.)”, допълни Лупо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА