7 Септември, 2021 21:57 1 641 0

Португалия постигна класическа победа, въпреки липсата на Роналдо

  • португалия-
  • азербайджан-португалия-
  • световни квалификации-
  • световна квалификация-
  • кристиано роналдо-
  • 0:3

Звездата на иберийците Кристиано Роналдо днес изтърпяваше наказание заради натрупани жълти картони

Португалия постигна класическа победа, въпреки липсата на Роналдо - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Португалия надигра Азербайджан с 3:0 като гост в мач от квалификационна Група “А” за Световното първенство в Катар през 2022 година. Макар и без суперзвезда си Кристиано Роналдо (заради натрупани жълти картони), иберийците контролираха мача и с лекота се справиха със съперника си.

В 26-ата минута Бернардо Силва изведе Португалия напред в резултата. Той получи хубаво подаване от Бруно Фернандеш и с майсторски удар въздуха от близка дистанция изпрати топката във вратата. Само 5 минути по-късно Андре Силва бе точен за 0:2. След центриране отдясно Диого Жота свали по чудесен начин топката за Силва и нападателят от съвсем близко разстояние не сгреши. В 75-ата минута Диого Жота се възползва от хубаво центриране на Жоао Кансело и с глава реализира третото попадение, което се оказа и последно в двубоя.

Португалия заема първо място в групата с вече 13 точки, а Сърбия е на втора позиция с 10. Люксембург е с 6 точки, а Ирландия и Азербайджан са с по 1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА