8 Септември, 2021 22:27 2 728 10

Димитър Бербатов: БФС трябва да изпълни решението на съда

  • димитър бербатов-
  • бфс-
  • конгрес-
  • софийски градски съд-
  • сгс

"Решението не подлежи на обжалване, така че вече всички мисли трябва да са насочени към подготвянето на Конгреса", заяви легендарният български футболист

Димитър Бербатов: БФС трябва да изпълни решението на съда - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов бе изключително доволен от решението на съда да насрочи Конгрес на БФС на 12-и октомври. Според него е важно той да се проведе честно, независимо от резултатите, и затова се радва, че от УЕФА ще наблюдават процеса. Пред NOVA той не скри радостта си, че усилията на неговия екип и клубовете са били възнаградени и очаква с оптимизъм Конгреса.

„Това, което клубовете искаха, а именно да се проведе конгрес, ще се случи на 12-ти октомври. Ние събрахме необходимите подписи, както е по устав и по законен път. Това беше потвърдено днес от съда. Тази подписка не беше уважена първоначално от БФС. Доводите бяха много неправилни и съдът се произнесе, че всичко е както трябва. Конгресът ще бъде проведен по волята на клубовете. Казах го много пъти – клубовете трябва да гласуват за този, който смятат, че трябва да ги представлява. Или преизбирате сегашното ръководство, или се избира ново.

Решението не подлежи на обжалване, така че вече всички мисли трябва да са насочени към подготвянето на Конгреса. Лично съм информирал УЕФА за случилото се, за да изпратят хора, които да наблюдават процеса и да се проведе един честен конгрес.

Няма как да избегнем тази тема, виждаме, че мерките отново се затягат. Дотогава може да са разхлабени мерките или не, ще следим процесите. Темата на деня обаче е, че конгрес ще има и съм много доволен, че най-накрая това, което свършихме ние и клубовете, беше възнаградено.

Дневният ред е уточнен и е ясно как ще се проведе той. Сега задачата е да се организира подобаващо. БФС трябва да изпълни решението на съда. Трябва и вие, журналистите да питате какво следва, да се задават правилните въпроси. Аз ще държа и на личен контакт, за да не ставаме свидетели на опорочен Конгрес, а да е коректно проведен, както навсякъде по света.

До март има много време, тъй като на 12-ти октомври ще се случи това, което трябва. Тогава ще се избере ново ръководство и нов президент. Пак ще повторя – радвам се, че беше възнаградена цялата ни работа през последните месеци и че ще се проведе този прословут Конгрес. Сега, с помощта и на УЕФА, е време клубовете да изберат новия президент и да започне реконструкцията на родния футбол. От една година насам съм в кампания и всички клубове знаят моята гледна точка. Разбира се, пак ще има разговори в следващите месеци, но е хубаво да се види, че когато нещата се вършат по законов ред, се получават“, заяви Бербатов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ти

    21 1 Отговор
    На Перукан му духнаха под опашката. Да не забрави да вземе със себе си оня плешив циганин от Сливен.

    Коментиран от #3

  • 2 Георги v.

    19 2 Отговор
    Бербатов забравя, че е в България, която е абсурдна държава. Щом може за решение на съда този простак Михайлов да каже, че не се отнася за него, накъде сме тръгнали?
  • 3 РЕАЛИСТ

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ти":

    Той и Бербатов е тръгнал да олесявя. Скоро и на него ще му трябва перука.

    Коментиран от #6

  • 4 Песимиста

    20 1 Отговор
    Боби Перуката и цялата свинщина от корумпирани, оядени чичаци трябва да ги изкарат и да ги линчуват на улицата. Заради такива мазни, долни продажници футболът ни е такава трагикомедия. Със стари к@рви нов публичен дом не става. БФС е огледало на политическия ни "елит"
  • 5 дер Лайнен

    8 5 Отговор
    На тоя брат му какъв ли материал му е дал та се е изцъклил така
  • 6 Сюреалист

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Бербо отдавна е с присадена коса.

    Коментиран от #7

  • 7 Мозък

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сюреалист":

    трябва за присаждане, на някои хора.
  • 8 Бенефиса

    3 5 Отговор
    Тоя ревльо дали ще ръководи както трябва и Перуката не е стока, ама Барби е хептен зле! Дано изберат някой друг, че тоя от шмърканйе му се изчегърта мозъка!
  • 9 Petkov

    2 5 Отговор
    Момчето Митко за нищо не става. Опита се да дава акъл в Тотнъм ,но го отсвириха. Опита в Манчестер , но там не му обърнаха внимание. Сега пробва тук с БФС-то. Явно много му се командва или иска да захапе кокала. Тук трябва сериозен мениджър а не недоказан треньор.
  • 10 Да изпълни решението на съда

    0 0 Отговор
    Да го коронясат за КРАЛ. Само ако с кръвопускане изтече синя кръв, КРАЛ на БФС. Моя квалификация - обикновен вманячен. Какво ще се промени? Михайлов с Бербатов, и?