Last news in Fakti

10 Септември, 2021 19:04 1 919 1

Хамилтън започна ударно на Монца

  • люис хамилтън-
  • гран при на италия-
  • монца

Британецът завъртя най-добра обиколка за 1 минута и 20.926 секунди

Хамилтън започна ударно на Монца - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Световният шампион Люис Хамилтън с Мерцедес постигна най-добър резултат в първата свободна тренировка преди неделното Гран при на Италия на пистата "Монца".

Британецът завъртя най-добра обиколка за 1 минута и 20.926 секунди. Той остави на 0.452 секунди зад себе си лидера в генералното класиране Макс Верстапен и на 0.525 секунди съотборника си Валтери Ботас.

Много силно в тренировката се представиха болидите на Астън Мартин. Канадецът Ланс Строл завърши с четвърто време, докато германецът Себастиан Фетел се нареди шести. Между двамата се вклини французинът Пиер Гасли с АлфаТаури.

Тимът на Ферари, за който състезанието на Монца е домашно, не даде големи поводи за оптимизъм на многобройните си фенове. Испанецът Карлос Сайнс-младши постигна седмо време в тренировката, а монегаскът Шарл Льоклер се подреди 11-и.

Състезанието за Голямата награда на Италия този уикенд е по-особено, тъй като то е едно от трите през сезона, в които квалификацията за място на стартовата решетка в неделя ще бъде заменена от спринтово състезание. По тази причина по-късно днес вместо втора свободна тренировка ще се проведе квалификация, която да определи стартовия ред в спринтовото състезание в съботния следобед.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе Павка

    3 1 Отговор
    Това е тренировка, успокой топката ти си като оня плешиви я водещ по Диема Спорт дето залага пари на Хамилтон и само хвалби падат, когато тоя води вимаги Верстапен пада, излъчва лоша енергия.