Last news in Fakti

9 Септември, 2021 14:07 3 891 10

Бивш световен шампион атакува Хамилтън заради изказване за Ботас

  • нико розберг-
  • люис хамилтън-
  • валтери ботас

След като бе официални обявено, че Ботас ще напусне Мерцедес в посока Алфа Ромео в края на 2021 година, Хамилтън използва социалните мрежи за да благодари на финландеца и го определи за „своя най-добър съотборник“

Бивш световен шампион атакува Хамилтън заради изказване за Ботас - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг уточни защо според него Люис Хамилтън е определил Валтери Ботас за своя най-добър съотборник, а не германеца.

След като бе официални обявено, че Ботас ще напусне Мерцедес в посока Алфа Ромео в края на 2021 година, Хамилтън използва социалните мрежи за да благодари на финландеца и го определи за „своя най-добър съотборник“. Според Розберг обаче това е така, тъй като Ботас никога не успя да победи британеца в директен спор в генералното класиране, за разлика от самия Розберг, който направи това през 2016.

„Ботас бе много полезен за него, защото никога не успя да го победи и бе супер спокоен“, каза Розберг.

Той също така добави, че е бил на път да напише „А аз къде съм?“ като коментар под поста на своя бивш съотборник.

Двамата си партнираха в Мерцедес в периода 2013-2016, като първата година бе спокойно. От втората обаче двамата бяха въвлечени в дуел за световната титла и това доведе да разрив в техните отношения, както и до няколко контакта на пистата. Най-запомнящият се от тях бе в Испания през 2016, когато и двамата напуснаха надпреварата още на четвъртия ѝ завой и отвориха врата за Макс Верстапен да запише своята първа победа още в дебюта си за Ред Бул.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    24 2 Отговор
    Розберг по един или друг начин победи като съотборник със същата кола и Шумахер и Хамилтън. Вярно, че с Хамилтън видя доста зор и трябваше да жертва доста от семейния си живот (който Хамилтън няма) и да дава още повече труд заради това, че не е талант като Хамилтън. Но се потруди и си извоюва мястото.
  • 2 Защо

    13 10 Отговор
    Хамилтън си има право на собствено мнение и има право да си го изкаже. Розберг не може да настоява че е бил най-добър съотборник при такава неприятна обща история.
  • 3 Баварец

    6 27 Отговор
    Но пък Розберг е мишка, която се докопа едва-едва до титлата и избяга... Няма как, да е достоен за уважението на един, ако не и най-великия! Плъхче, което се мушеше тихичко, да отмъкне нещо, няма как да се уважава!
  • 4 Кирчо

    3 13 Отговор
    Тоя смешния "световен шампион" пфффф с клизма спечели а ся да се върни и в редбил да го вземат повече.от 6-то място няма да види
  • 5 Албан

    25 3 Отговор
    Джордж Ръсел миналата година показа че таланта на Луис не е толкова голям а по-скоро е седнал в един перфектен болид и е толериран за 1 пилот .

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Глупко

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Албан":

    Няма как да е по точно казано!
  • 8 Чоко

    0 2 Отговор
    Другаря товаришч Нико Розберг.
  • 9 Иво

    5 1 Отговор
    Кво ви става бе хора, що тая злоба? Плъх бил, мищок, смешник! Да ама е шампион. Пък Вие сте писатели из форуми. Не ви знам какво сте постигнали в живота, но да плюете човек с изградено име сякаш е леко тъпо. След оттеглянето му не сганаха ли състезанията по-скучни? Чак сега има видима конкуренция на пистата.
  • 10 Сек

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Албан":

    Подкрепям