Last news in Fakti

23 Септември, 2021 17:57 1 823 3

За Олимпиадата в Пекин: Всички от американската делегация трябва да са ваксинирани

  • пекин 2022-
  • олимпиада-
  • олимпийски игри-
  • американска делегация-
  • задължителна ваксинация

Спортистите и служителите ще имат възможност да бъдат освободени от ваксинация по медицински или религиозни причини, уточняват от комитета

За Олимпиадата в Пекин: Всички от американската делегация трябва да са ваксинирани - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Всички американски спортисти, които ще участват на ЗОИ в Пекин през 2022 година, ще бъдат задължени да се ваксинират срещу КОВИД-19, съобщиха от Олимпийския и параолимпийския комитет на САЩ.

"Считано от 1 ноември 2021 година всички служители, спортисти на Олимпийския и параолимпийския комитет на САЩ, включително и хората, които се грижат за поддръжката на тренировъчните центрове, трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу КОВИД-19. Изискването е в сила и за делегацията и участниците на предстоящите Зимни олимпийски и параолимпийски игри", се казва в съобщението.

Спортистите и служителите ще имат възможност да бъдат освободени от ваксинация по медицински или религиозни причини, уточняват от комитета.

Към момента нито една от големите спортни лиги в Северна Америка не изисква ваксинирането на спортистите им.

Зимната Олимпиада в Пекин започва на 4 февруари догодина.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    9 2 Отговор
    Подобно на евроатлантическия картел, китайците трябва да изискват ваксинация само с китайска ваксина !
  • 2 ВикиЛексъсВарна

    5 1 Отговор
    Февруари 2022 г. - старта на зимна олимпиада Пекин 2022 се навършват 26 месеца от стъпването на Ковид 19 в Китай и две години от стъпването на ковид в Европа - Австрия и Италия на 23 февруари 2020 г. е рег.първия ковид в Евро съюза. и ще продължат ковид мерките и февруари 2022 г. - и докога??? Две години и два месеца малко ли ви е? Явно ще отиде ковид мерките по света до 2023 г. поне.
  • 3 Китаец

    0 0 Отговор
    Ще трябва да са ваксинирани с китайската ваксина