Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 07:03 2 538 4

Григор Димитров се разправи бързо с Аугуст Холмгрен и е на 1/4-финалите в Сан Диего

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • аугуст холмгрен-
  • сан диего

Българинът победи с 6:1, 6:1 за едва 55 минути игра

Григор Димитров се разправи бързо с Аугуст Холмгрен и е на 1/4-финалите в Сан Диего - 1
Снимка: БГНЕС

Eдинственият българин в тенис елита Григор Димитров се разправи набързо с датчанина Аугуст Холмгрен, победи го с 6:1, 6:1 за едва 55 минути игра и се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Сан Диего.

През целия мач доминацията на Григор бе очевидна. В първия сет той допусна загубата само на един гейм и го взе с 6:1 за 27 минути.

По подобен начин се разви и вторият сет, който трая само минута повече от първия и завърши при същия резултат - 6:1 за българина.

Първи сет

Григор започна с двойна грешка и после още един неуверен начален удар, за да изпадне в ситуация 0-30, но после започна да пласира успешно първото си подаване и все пак се опази от изправяне срещу точка за пробив. Геймът мина през дюс, но тогава Димитров реализира първия си форхенд уинър по правата, а след това и още един по оголената част от корта след добра серия от бекхенд-слайсове - 1:0. Именно подсечените удари със задната страна на ракетата се оказаха важна част от разиграванията в следващия гейм, а иначе сервисът на Холмгрен не се оказваше особен проблем за Гришо и той с агресивни ретури си заслужи троен брейк-бол. Великолепен минаващ бекхенд матира 901-вия в света от средата на корта за 2:0.

Прекрасният старт на българина продължи с гейм на нула за 3:0, като той заби и първия си ас. Холмгрен все пак направи форхенд-уинър в следващите минути и дори се самонадъха, като последва и директна точка от сервис за отразяване на поредния шанс за пробив, която бе аплодирана бурно от завидната му агитка по трибуните. Форхенд в мрежата на датчанина обаче стана причина за нов брейк и Григор поведе с 4:0. Добрите новини продължиха до края на сета и без да губи никакви излишни усилия и време Димитров приключи начинанието, наречено първи сет, макар все пак Холмгрен да се избави от "геврек" с един ас и два прекрасни форхенда - 6:1 за 26 минути.

Втори сет

Топ ракетата ни започна и втория сет по позитивен начин, като незабавно стигна до три брейк-бола и се възползва още от първия с чудесен минаващ форхенд в дъното на корта - 1:0. Зрителите аплодираха епизодичните проблясъци на Холмгрен, но в случая разлика в класите беше дори меко казано, тъй като колежанинът в Сан Диего едвам се справяше с ролята на спаринг партньор. Най-хубавото бе, че Григор не губеше концентрация и се държеше професионално на корта, вършейки необходимото за безметежно преминаване към следващата фаза.

Датчанинът все пак спаси брейк-бол за 5:0 с хубав форхенд-уинър по диагонала, а впоследствие дори зарадва приятелите си сред публиката със спечелен гейм, за да избегне отново унизителен резултат. В крайна сметка за само 56 минути Димитров приключи авантюрата, предоставена му от организаторите, с 6:1, 6:1 и се класира на четвъртфиналите в Сан Диего.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    БРАВО на господин
    ГРИГОР ДИМИТРОВ
    УСПЕХИ
    и
    НАГОРЕ
  • 2 SH BG

    1 6 Отговор
    Холмгрен не можа да се възползва от шанса даден му от Фортуна, уредила му среща с МистърПървиКръг...!!!

    А какво ли щеше да стане, ако на корта вместо Холмгрен беше тъмнолилавото канадче - както беше по програма... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))

    Коментиран от #4

  • 3 бравос

    2 1 Отговор
    Да,БРАВО-като спортист,като най-успелия българин на тенис(ЗА СЕГА)...,НО къдрава ВАГ ина,като българин не играещ на София Оупън,нали е идол за малките......ама ко да се прави,пусти кинти....на С.Оупън кинти няма!
  • 4 Komapak

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "SH BG":

    Няма нито един тенесист от първите сто, който да е по-зле от Димитров на сервиза. То като играеш вечно с втори сервиз си обречен!