11 Октомври, 2021 16:07 3 723 16

Илиана Раева към Русия: Сигурно е много тежко да загубиш, но трябва да го понесеш

  • илиана раева-
  • русия-
  • олимпийски игри-
  • златен медал-
  • художествена гимнастика

Това е най-големият връх в моята кариера, заяви Раева

Илиана Раева към Русия: Сигурно е много тежко да загубиш, но трябва да го понесеш - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпийското злато в Токио е най-щастливият момент в кариерата на президента на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. В предаването "Тази сутрин" по bTV тя заяви, че ансамбълът ни ще си тръгне от голямата сцена както се появи на нея - с гръм и трясък.

"Това е най-големият връх в моята кариера в художествената гимнастика. Ние нямахме олимпийска титла, а толкова много заслужавахме. Безкрайно съм щастлива. Колкото повече минава времето, толкова повече оценявам тежестта на този златен медал", каза Раева и уточни, че въпреки таланта си на "изключителен мотиватор", не е успяла да убеди момичетата да не прекратяват кариерите си. "Направих и невъзможното да ги накарам да останат и да изкарат още един олимпийски цикъл. Разбирам ги. Те постигнаха върха, а спортът е много тежък за издържане. Правилникът е много труден. Смятам, че решението им е правилно. Световното първенство ще е последното им състезание. Всичко ще направя за тези момичета. Те заслужават най-много от всички."

Относно нападките на президента на руската федерация Ирина Винер, която бе крайно недоволна от резултатите на тима си на олимпийските игри, Раева коментира: "Нашият отбор беше с класи над всички останали отбори през всичките пет години. Ако не печелехме, то беше заради наши грешки или ощетяване. Няма по-заслужил отбор от българския. Съдиите на масата нямаше как на бялото да кажат черно."

"Сигурно е много тежко да загубиш, но трябва да го понесеш и да признаеш, че българският отбор е най-добрият. Не ми е сериозно това. Трябва да се спре. Да има повече респект към българския отбор. Трябва да си припомнят каква е българската школа.", заяви тя по адрес на Винер. Световното първенство в края на месеца отново ще бъде в Токио, а Раева разкри, че съчетанията на ансамбъла "граничат с фантастиката" и са толкова сложни, че гимнастиката не е виждала подобно нещо. "Ансамбълът има огромния шанс отново да бъде шампион. Просто трябва да играе без грешка.", добави Раева. От следващата година на килима ще имаме нов ансамбъл, а Раева е категорична, че тимът ни ще става още по-добър: "Чудеса сме направили в залата с новия отбор. България никога няма да бъде слаба. Ще бъде по-силна и по-силна."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 худгим

    32 31 Отговор
    Хайде, стига! Руснаците ни научиха на художествена гимнастика и досега ни биеха като съчки. Един път сте победили и голяма работа! Стига си се надувала, Илианке. Хайде да повторите победата и другия път, че тогава ще ви хвалим!

    Коментиран от #7

  • 2 Много

    31 17 Отговор
    отрова пръска , как не се задави вече !
  • 3 Шопо

    25 21 Отговор
    Проста,по-проста,най-проста,РАЕВА !
  • 4 В е л и к и я

    26 11 Отговор
    Глупавата и надменна Винер ги изкара нейните да играят с корони , не стига че ги пуснали на Олимпиада па и предварително ги короновала нашата . Това явно не се е харесало на съдиите и с право и отрезоха най после мераците да си мисли че е най великата в худ.гимнмастика .. А може да се стигне и по далеч -да не я допускат вече до състезания ...В състезание когато да речем силите между два отбора са изравнени вече ще дадат златото на по смирените и държащи се достойно а не наглеещите ..!Всъщност с това трябва да свиква вече Винер ....!
  • 5 3.14К

    14 5 Отговор
    Трябва да сме благодарни на GBR, че водеха с два златни медала на Русия в отборното класиране и така си гарантираха че са пред руснаците. А израелката Ашрам няма да участва в Япония. Защо ли? А за нашите момичета само адмирации.
  • 6 Госあ

    20 13 Отговор
    Ма кво изобщо ги коментирате още руските наглеци ? Таа ше скимти още малко, пък ше млъкне.
  • 7 Нямам Срам

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "худгим":

    Това да не по времето на соца ... Да стоим зад тях времената се менят ..
  • 8 МИЯ

    16 24 Отговор
    СТИГА СИ СЕ НАДУВАЛА РАЕВА. НЕ МОЖЕШ ДА СТЪПИШ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА РУСКИНИТЕ. НАЛИ ЗНАЕШ КОИ СА ТЕ, И КАКВО МОГЪТ, И КОЯ СИ ТИ. СПАДНИ МАЛКО. МАЛКО СКРОМНОСТ. ЗНАЕМ КОЯ СИ ТИ , И КАК СЕ ДЪРЖИШ С МОМИЧЕТАТА. ЗНАМ НЕЩАТА ВЪТРЕ ОТ КУХНЯТА.

    Коментиран от #10

  • 9 Сандо

    13 6 Отговор
    Да говориш за съдиите в художествената гимнастика добро значи,че си доволен от резултата в конкретното състезание.Може да се допълни само,че именно заради съдийството този спорт е заплашен от изхвърляне от олимпийските игри - скандалите са постоянни,комбинациите-всеки път различни,сега се намеси и политиката.В последните години ансамблите на България и Русия са най-добри и победите са ту в единия,ту в другия отбор.А на руснаците най-много им тежи отнетата победа в индивидуалното състезание,за отборното почти не говорят.Освен ние с нашата компплексаарщина ...
  • 10 Фанфари

    17 6 Отговор

    До коментар #8 от "МИЯ":

    На колене пред Българките - Олимпийски Шампионки

    Коментиран от #12

  • 11 Да!

    11 9 Отговор
    Ей , много злоба в тая наша "велика" треньорка, ей...!!!!!
    Спри се ,бе жена, ще се задавиш !!!
    Мина много време от олимпиадата, хората забравиха, само тя се задушава още...?!?!?!
    Защо изобщо й се дава гласност???
  • 12 3636372829

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Фанфари":

    Ех ,че обичаш сънародниците си ,купи им по една кола ,апартамент,вила,епикировка,заплатите им вдигни с по 1000 лв,че били руснаците,един път от 100години насам.
  • 13 Рррт

    12 3 Отговор
    Спомняме си колко години тая злобна раева се заяждаше и ръсеше отрова и срещу ВЕЛИКАТА. НЕШКА РОБЕВА !!!
    Как живеят такива хора ???

    Коментиран от #14

  • 14 В е л и к и я

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Рррт":

    Ами то така се нагажда на висок пост за много парички в БГ , като ръсиш отрова срещу кадърните и скромните и си даваш дирника на когото трябва ...! Как иначе ще изхранва оня пройдохата комарджия , но на тази специално и е вродено и го прави за спорта ...!
  • 15 Брей

    7 7 Отговор
    Колко много руски подлоги тука. Само мачкане на такива трябва. Кеф ми прави като я гледам Раева как ги гаври.
  • 16 Само тъй

    6 3 Отговор
    Браво !