Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 12:37 11 904 12

Мандатът на Борислав Михайлов беше прекратен

  • борислав михайлов-
  • бфс-
  • конгрес-
  • ндк-
  • димитър бербатов-
  • мандат

Кандидатите за поста са шестима

Мандатът на Борислав Михайлов беше прекратен - 1
Снимка: БГНЕС

В 11:50 ч. в Зала 1 на НДК 411 делегати гласуваха мандатът на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз да бъде прекратен предварително. Това беше една от точките на дневния ред на конгреса за избор на президент.

За да встъпи в длъжност човекът, който представителите на клубовете ще изберат днес (12 октомври), първо досегашният шеф на футбола трябваше да бъде освободен. С 411 гласа за "За", 0 "Против" и 72 "Въздържал се" Михайлов беше освободен. Това означава, че може да се пристъпи към избори. Те ще се проведат до няколко часа.

Кандидатите за поста са шестима - Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев. 58-годишният Михайлов управлява БФС от 2005 г., когато заедно с екип от негови съотборници от славния тим през 1994 г. спечели изборите в надпревара с покойния Иван Славков. По време на неговото ръководство националния тим не се класира на световно или европейско първенство.

В края на 2019 г. Михайлов подаде оставка след като тогавашният министър-председател Бойко Борисов и министър на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че държавата няма да работи с БФС, докато той не се оттегли, припомня bTV. През април 2021 г. бившият вратар оттегли оставката си и заяви, че ще довърши мандата си.

Бербатов, който вече беше заяви намерение да управлява централата, поиска свикване на извънреден конгрес с подписите на 1/3 от клубовете в България. Първоначално от БФС отхвърлиха искането, тъй като видяха грешки в документацията. След това обаче съдът разпореди конгресът да се проведе. Появиха се опасения, че избраният днес президент може да управлява само до 18 март 2022 г., за когато е насрочен редовен конгрес на централата. В дневния ред на Конгреса обаче е записано: "Избор на президент на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса"


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    59 4 Отговор
    Браво!Затвора го чака.

    Коментиран от #6, #7, #10

  • 2 Делю Хайдутин

    39 1 Отговор
    На снимката май плаче.ха ха ха ха

    Коментиран от #5

  • 3 München

    50 2 Отговор
    Сега от конгреса, направо в следствието на Г.М. Димитров.
  • 4 Почва

    45 1 Отговор
    ревизията ! Семейно !
  • 5 гадно

    42 0 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Плаче я как ще кърка вече на аванта.
  • 6 гадно

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Какъв затвор заради празните шишета ли които намериха при ревизията когато уж си подаде оставката първия път. Ако е имало за какво вече щяха да са го сготвили.
  • 7 ДАНС

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За затвор са едни други хора ама ако влязат половината клубове ще фалират. Така че да си глупав не те извинява. Оставката е задължителна да се премине към процедура за избор където Михайлов е също кандидат. Иначе ДАНС влиза многократно в БФС.
  • 8 Дебил

    52 0 Отговор
    И целия БФС да закрият, няма да е загуба. То футбол няма, те съюз имат
  • 9 Батето

    31 0 Отговор
    Перачница на мръсни пари е БФС.За Перуката,не е важно да има качествен футбол.Далаверата и шишето с уискито са му приоритет.Баста !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Садия

    4 1 Отговор
    Нали Митювата булка му реди Изпълкома? Как така Мартин Петков ще е ковчежник на БФС, когато неговите спестявания не можа да опази?!
  • 12 Крум

    2 0 Отговор
    Левскарите си избраха старата муцуна и са доволни Бг футболът да е в калта, но заедно с тях. Свинска ме работа. Перукан Алкохоликов Корумпатов си е нагласил всичко. Нима Порточанов, Дражев, Христов и Захариев са се надявали да спечелят ? ? ? Просто разводняват гласовете в полза на синята свиня. Сега ще видите как ще цъфнат в новия управителен съвет. Мака му. Ще слизаме още по-надолу.