Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 19:45 1 437 1

16 звезди на Висшата лига може да попаднат под ударите на закона след паузата за националните отбори

  • бразилия-
  • уругвай-
  • аржентина-
  • covid-19-
  • ливърпул-
  • манчестър сити

Англия прилага строги ограничения за пристигащите в страната от Южна Америка

16 звезди на Висшата лига може да попаднат под ударите на закона след паузата за националните отбори - 1
Снимка: БГНЕС

Предстоящият кръг във Висшата лига е застрашен от вълна от рестрикции за част от звездите, играещи в шампионата. Това е така, защото Англия налага строги ограничения за достъп на хора, пристигащи в страната от Южна Америка и други зони, в които коронавирусът вилнее с пълна сила в момента. 16 от големите футболни звезди може и да пропуснат идния кръг през уикенда по тази причина, научихме от Sky Sports.

Някои от играчите дори ще имат само 35 часа между мачовете на своята родина и тези на клубните им отбори.

Двама от основните играчи на Ливърпул - Фабиньо и Алисон, ще бъдат от засегнатите, защото те се очаква да играят срещу Уругвай в петък, докато техния клуб играе срещу Уотфорд в събота. „Мърсисайдци“ по тази причина помолиха „стършелите“ за изместване на мача с един ден, за да бъде спазен регламентът за двудневна карантина. Съперникът обаче е отказал.

В Манчестър Сити имат същия проблем с Габриел Жесус и Едерсон. Двамата бразилци ще имат само 37 часа, за да стигнат навреме в Манчестър за мача с Бърнли, но очевидно това няма как да стане.

Тотнъм е един от най-засегнатите клубове на „Острова“, защото селекцията на Нуно Еспирито Санто включва Емерсон Роял, Кристиян Ромеро, Джовани Ло Селсьо и Давинсон Санчез. „Шпорите“ ще мерят сили с Нюкасъл в отсъствието на тези четиримата.

Манчестър Юнайтед също не е пожален от ограниченията, защото в тима са Фред и Единсон Кавани.

Останалите клубове, които най-вероятно ще имат проблеми този уикенд, са Астън Вила с Дъглас Луиз и Емилиано Мартинез, Евертън с Йери Мина, Нюкасъл с Мигел Алмирон, Челси с Тиаго Силва и Лийдс с Рафиня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    1 0 Отговор
    Що за логика е това, ами пср теста нали ужким познава кой е болен и кой не, няма нищо логично в измисления ковид, или не могат да си го платят, ама важи например от силно корумпирани страни