Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 17:45 2 221 7

ЦСКА трябва да внимава изключително много довечера

  • цска-
  • зоря луганск-
  • лига на конференциите

Обявяванията, че "това е мачът на сезона" може да повлияят на някои "червени" състезатели и те да прегорят

ЦСКА трябва да внимава изключително много довечера - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Довечера от 22:00 на Националния стадион "Васил Левски" ЦСКА посреща Зоря Луганск в трети мач от груповата фаза на Лигата на конференциите.

Mнозина специалисти сочат българския тим за фаворит в срещата поради поне две причини.

Безспорно съставът на ЦСКА изглежда по-класен, а от друга това се потвърждава от класирането на двата отбора в местните им лиги и последните им резултати. ЦСКА e на втора позиция с мач по-малко от лидера Лудоготец и няма загуба в efbet Лига, като е и в серия от четири поредни победи, а Зоря загуби последния си мач в украинското първенство с 1:6 от Шахтьор Донецк и се намира на пета позиция във временното класиране, като резултатите им досега показват непостоянство.

Видно е, че отборите са на два различни полюса и е нормално това да създава очаквания в определена посока, но ЦСКА трябва да внимава изключително много довечера, защото споменатите детайли са нож с две остриета.

От една страна, заради проблемите на Зоря, в частност загубата от Шахтьор, футболистите на ЦСКА като човешки същества може да са склонни към подценяване на противника. А това почти винаги бива наказвано и най-малкото заради това не бива да се позволява от треньорския щаб на 31-кратните шампиони на България.

Още повече, понякога ранени отбори, какъвто е сега украинският, след тежки загуби показват характер и реагират със себераздаване и добра игра, която понякога води и до победа.

В контекста на "наказанието", няма как да бъде подминат и факторът, че ЦСКА също си има проблеми и слабости. От началото на сезона и откакто са под ръководството на Стойчо Младенов, "армейските" футболисти допускат попадения във вратата си доста често. А понякога, както беше срещу Рома в първия мач от групата, и по много.

Това, впрочем, е доста нехарактерно за отбор, чийто треньор е Стойчо Младенов, но аномалии във футбола има. Особено в съвременния.

Освен слабостите, не може и да се каже, че ЦСКА превъзхожда с много Зоря. "Червените" все още са далеч от статуса на добре сработен отбор, който не оставя никакво съмнение в превъзходството си.

Друго, което прави впечатление, е, че някои анализатори и фенове налагат схващането, че това се явява мачът на сезона. Казват го вероятно, защото ЦСКА наистина изглежда по-силен от съперника си и е с реални шансове да вземе 6 точки от мачовете с него, но за да излязат "червените" от групата си успех срещу Зоря днес, а след това и в Украйна, няма да са достатъчни. Така че не, това не е най-важният мач в ЛК, а е един от поредицата важни, в които трябва да се печелят точки. По възможност с добра игра. И грозна да е, от ЦСКА със сигурност няма да поискат да върнат точките.

Днес за българския отбор победата е просто задължителна, тя е средство за постигане на крайната цел и цесекарите на терена трябва да подходят с хладен ум към мача. Защото тези обявявания, че "това е мачът на сезона" може да повлияят на някои "червени" състезатели (например на по-младите) и те да прегорят, а респективно от това може предварителните очаквания за крайния резултат на двубоя да не се оправдаят. И тогава ще е много болезнено за всички в клуба и цялата "червена общност", защото шансовете за излизане ще са "излетели през прозореца".

Да се надяваме, че Стойчо Младенов ще им предаде правилната настройка за тези 90 минути, които предстоят тази вечер.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зрасти МОЧА

    10 0 Отговор
    Соросоид, обясни на колегата си дебил, от коя държава е Зоря ЛУГАНСК !
  • 2 Ловеч

    5 7 Отговор
    Да духат супата припознавачите!!!
  • 3 Коцалиев

    5 10 Отговор
    Цецека не е цецека а е Литекс и довечера ще бере много ядове

    Коментиран от #4

  • 4 hahaha

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Коцалиев":

    гледай тъпия левски да не изпадне тая година

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нгобози

    1 0 Отговор
    4000 души на мач на Ловеч в ЕКТ не е никак зле!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.