Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 11:00 6 039 3

Кой е вкарал най-много голове в историята на „Ел Класико“?

  • барселона-
  • реал мадрид-
  • ел класико-
  • лионел меси-
  • кристияно роналдо

Имаме само един действащ участник в това дерби в момента

Кой е вкарал най-много голове в историята на „Ел Класико“? - 1
Снимка: БГНЕС

Най-голямото дерби в света на футбол чука на вратата ни и е време да се настроим подобаващо с някои любопитни факти около срещата. Любимият на всички ни винаги е свързан с голмайсторите, а сега ще ви представим най-резултатните нападатели в историята на „Ел Класико“, макар сигурно да се досещате кои двама оглавяват списъка.

Карим Бензема е единственият действащ футболист, който се очаква да вземе участие в срещата и попада в престижния списък. Французинът е вкарал 10 гола на „каталунците“, за да попадне в топ 10 заедно с Жозеп Самитие, Хуанито и Уго Санчез.

Луис Суарез пък е на 9 място с 11-те си гола в периода 2014-2020 г., а пред него е Сантияна с неговите 12 попадения.

Сезар, Ференц Пушкаш и Франсиско Дженто пък имат по 14 гола в испанската класика.

Раул Гонзалес е пред тях с неговите 15 гола от дните, когато чупеше рекорди във всички клубни турнири.

Алфредо Ди Стефано в продължение на десетилетия бе №1 в тази класация с неговите 18 попадения, но набързо Кристияно Роналдо успя да го застигне в този показател.

И на върха съвсем очаквано е Лионел Меси с удивителните 26 гола във вратата на Реал Мадрид. Аржентинецът за пръв път в кариерата си ще пропусне „Ел Класика“ без да е контузен, просто защото вече не е част от тима на Барселона.

Срещата на „Ноу Камп“ в неделя ще бъде под №247, а до момента двата гранда са си разменили общо 814 гола, което прави средно по 3,3 попадения на мач. Реал Мадрид има 98 победи с 413 гола, докато любопитното е, че Барселона има 100 победи с 401 гола. Само 49 пъти равенството е било изходът от тези дербита.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!

    10 1 Отговор
    Това са двама мъже, достойни за уважение!
  • 2 Дучето

    7 4 Отговор
    Е това си е баш дербито! Жалко че закриха ЦСКА-то 2016 и сега с Литекс не е същото прецакаха футбола в България за пореден път!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.