Last news in Fakti

30 Октомври, 2021 17:40 2 049 9

България без медал от Световното по художествена гимнастика

  • художествена гимнастика-
  • световно първенство-
  • боряна калейн

Боряна Калейн зае четвъртото място и във финала на индивидуалния многобой

България без медал от Световното по художествена гимнастика - 1

България завърши без медал на световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу (Япония). Боряна Калейн зае четвъртото място и във финала на индивидуалния многобой. Така тя отново остана на косъм от бронза. Припомняме, че по-рано Калейн завърши четвърта и във финалите на обръч, топка, а след това и на бухалки.

Днес тя направи грешки, но въпреки това се добра до четвъртата позиция след четирите ротации на отделните уреди. Калейн получи оценка 25.850 на бухалки, 22.500 на лента, 26.400 на обръч и 27.700 на топка, като остана съвсем близо до бронзовото отличие.

Другата ни представителка - Татяна Воложанина, която дебютира на световно първенство, се представи силно и завърши на седмо място. Тя получи оценка 24.700 на обръч, 24.600 на топка, 25.200 на бухалки и 22.100 на лента.

Световна шампионка в индивидуалния многобой стана рускинята Дина Аверина със сбор 108.400 от съчетанията си на четирите уреда. По този начин тя влезе в историята, превръщайки се в единствената гимнастичка с четири световни титли от едно първенство след триумфите във финалите на обръч, топка и бухалки.

На лента тя остана втора зад представителката на Беларус Алина Харнаско, която се поздрави със среброто в индивидуалния многобой след общ сбор 105.300.

Трета на почетната стълбичка се качи сестрата на Дина Аверина – Арина, със 103.200. Топ 8 допълниха Виктория Оноприйенко (Украйна), София Рафаели (Италия) и представителката на домакините Сумире Кита, която бе отличена и с приз за стил.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    20 2 Отговор
    О, няма проблем! И всички медали да бяхте спечелили - все тая! Не променяте нищо в битието ни, пък ние без друго сме си свикнали да харчим народни пари за глупости.
  • 2 ЖИВОТЪТ Е РАДОСТ И ТЪГА

    2 10 Отговор
    ИНТЕРЕСНО КАКВИ ЧУСТВА ИЗПИТВАТ СЕГА. РУСОФИЛИТЕ🤔🤔
  • 3 ddd

    8 0 Отговор
    Нищо ново
  • 4 глоги

    4 5 Отговор
    "България Е без медал от Световното по художествена гимнастика." Е,ДОБРЕ,ДЕ,РАЗБРАХМЕ! Момичетата да са ни живи и здрави,а другото ще се нареди. Имаме нови,талантливи гимнастички,които ще прославят пак България.
  • 5 РЕАЛИСТ

    9 1 Отговор
    Нешке, моля те върни се. Вместо да гледаш животни на село, помогни отново да имаме гимнастички , като преди. Гледах ги сегашните. Така не играеха българките по твое време. Илияна за нищо не става.
  • 6 Фаро

    1 2 Отговор
    Малко почивка няма да е зле пълни сте с медали.Ще си починете 1 година и преосмислите бъдещето
  • 7 big

    6 0 Отговор
    И защо стана така?
  • 8 123

    5 0 Отговор
    Въх мале мила :) Нищо ново :) Вероятно рускините са виновни, защото са прекалено добри за нашите пенсионерки :)
  • 9 Но това

    3 0 Отговор
    НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ: 1.Ще спрат да наричат тези моменца "златни момичета" /разбира се, четвъртото място на световно първенство е велико постижение... и то - при положение, че имаше епоха, в която от възможните три златни медала възпитаничките на Н.Робева печелеха 5.../ и 2. Некадърната, но много напориста Илияна Раева ше напусне поста си /нищо ново - така е и във футбола.../ Не се отчайвайте , скоро ще бъдете зарадвани с дезертьорски бенефис...