Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 14:51 6 697 20

Илиана Раева с важно предупреждение

  • илиана раева-
  • художествена гимнастика-
  • ансамбъла ни

България остана без медали от шампионата, след като олимпийските шампионки от ансамбъла не участваха заради контузия на Лаура Траатс

Илиана Раева с важно предупреждение - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева направи анализ на световното първенство в японския град Китакюшу, което завършва днес. Както е известно, България остана без медали от шампионата, след като олимпийските шампионки от ансамбъла не участваха заради контузия на Лаура Траатс.

Детайлният анализ на Раева завършва и с едно предупреждение и намек за изключително сериозна конкуренция в националния отбор на България.

ПЪЛНИЯТ АНАЛИЗ НА ИЛИАНА РАЕВА, ПУБЛИКУВАН ВЪВ „ФЕЙСБУК“

Завърши световното първенство за индивидуалните ни гимнастички Боряна Калейн и Татяна Воложанина.

Боряна се класира 4-та, а Таня 7- ма.

Боряна беше готова за по-добро класиране и в дните на състезанието това ясно пролича. С доста допуснати грешки, нестабилна игра, тя получаваше оценки, които показваха възможностите и. Боряна повтори класирането си от последното световно в Баку, но това класиране с днешна дата не отговаря на възможностите и. Изпусна си медалите и на финалите, и в многобоя. А те бяха напълно постижими! Напълно! Имаше липса на концентрация, която е недопустима за състезател с нейната рутина. Не съм доволна от нейното участие. Предстои ни много сериозна работа, защото талантът и възможностите и го изискват. Следваща година и нов олимпийски цикъл, Боряна трябва да се появи в съвсем различна светлина, за да успее да реализира потенциала си. За нея друг път няма. А това изисква много сериозна промяна в тренировъчния процес. Ще се наложи да успеем!

Таня направи отличен дебют на световно първенство. Колкото повече навлизаше в състезанието, толкова по-уверена ставаше. Със своята категоричност успя да принуди съдиите да бъдат малко по-справедливи в отсъжданията си към нея. Показа класата си, показа и повече артистичност от други състезания. Заслужава само хубави думи за смелостта, концентрацията и силата си. Много съм доволна от нейното участие.

На Таня и предстои драстична промяна в стила на съчетанията. За голямата гимнастика се изисква всичко - блестяща постановка на тялото, виртуозност и сръчност с уредите, чистота в изпълнението и много артистичност! С първите три се справя много добре, но с последното нещата не са никак добре. В същото време тя може и трябва да се справи с този проблем, който не касае само лицеизраза, но и работата с корпуса, с ръцете и изобщо горната част на тялото. В сегашния етап на развитие на худодожествената гимнастика това ще е най-малкия дявол, но може много ядове да и донесе, така че целта е ясна. Таня ще се справи с този не лек проблем за нея.

За другите…

Сериозно усещане за липсата на олимпийската шампионка Линой Ашрам! Нямаше битка, нямаше адреналин и силни страсти за златния медал, както на други състезания.

Една стабилна игра на световната шампионка Дина Аверина, но не беше в най-добрата си спортна форма. Много по-добре изглеждаше на Олимпиадата. Но това е съвсем нормално, след Олимпийските игри да има леко отпускане. Още повече, че никога в годината на Олимпиадата не сме имали световно първенство, а и няма как да се сравнят двата форума. Дина дойде да направи рекорд за четвърта световна титла и успя с една стабилна игра. Бореше се само със себе си и се справи. Дина е боец. Честито!

Харнаско отново беше впечатляваща, но и при нея се видя лек спад във формата. Игра спокойно, сякаш се забавляваше повече, отколкото се състезаваше. Напълно заслужи второто място и отново спечели симпатиите със своята изящност и прекрасни композиции.

Трета остана Арина с една нестабилна игра.

Симпатичната и сладка Рафаели заслужи петото място.

Японката, Милена и двете безкрайно талантливи украинки допълваха отлично първата девятка.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    38 0 Отговор
    Ако г-н Раев бе контузен преди Световното в Щатите,Пената щеше ли да върне отбора обратно?

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПРОДЪЛЖАВАМЕ КРАЖБАТА

    16 0 Отговор
    Тая пък ,света гори а тя се загрижила за лентите и топките ,плиткоумни пилета ,out of touch
  • 4 big

    23 0 Отговор
    Нека Раева обясни защо ансамбъла не участва? Обяснението за контузията не е обосновано и приемливо! Във всеки отбор има резервни състезателки, които да се включат в отбора при такива обстоятелства! Такъв случай имаше и при нещастния случай с една гимнастичка от отбора, веднага беше подменена и спечелиха сребърни медали, ако не греша! Същото се случи и след контузията на друга състезателка от отбора, забравих името и името на баща и също: шеф на федерация, политик, бивш евродепутат, бизнесмен! Явно тук има други отговори на този въпрос, а явно те не са лицеприятни за Илияна Раева!
  • 5 Мимч

    20 0 Отговор
    Ти не си доволна от нея,но и ние не сме доволни от теб,че провали ансамбъла и трябва да си заплатиш за гяолъка,като поемеш всички масрафи дето направихте,лично от джоба си.Вината е твоя,коя друга държава е като нас без резерва или така ти отърваше за да се оправдаваш Винер явно е била права,като те критикува,а и ние също.Правиш Наскови работи,като в Левски необмисляни и злепоставящи...
  • 6 Киро Жарта

    18 2 Отговор
    Оставка на корумпираната РАЕВА!!!
  • 7 НИЯ

    16 0 Отговор
    ЧУДЯ СЕ НА РАЕВА, КАК МОЖЕ ДА ТРЪГНЕ БЕЗ РЕЗЕРВА. ЧЕСТНО, НЕ МОГА ДА СИ. ГО ОБЯСНЯ. ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО.
  • 8 3.14К

    15 0 Отговор
    Само тотално изперкал нарцис може да каже: ше се наложи да успеем!
  • 9 Ей....

    10 1 Отговор
    Изпитвам потрес само като прочета името на тая надута ПУЙКА...!!!
  • 10 Перо

    6 0 Отговор
    А в отборното класиране щяхме да заемем същите места. Страх лозе пази!
  • 11 Аустрия

    2 1 Отговор
    Не е ли ясно че са усетили настроенията на съдиите на място за реванш към другите и са решили да си завършат поколението докато са на върха от последното си състезание...
  • 12 Директно:

    5 0 Отговор
    Илиано, много погрозня и остаря, лицемернице! Успехите на момичетата са въпреки твоето присъствие....
  • 13 Бравоооооо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха..":

    Пиииииич .Много ми харесва .Смеяяя се от сърце 💓💓💓💓💓💓💓💓
  • 14 Биде

    3 0 Отговор
    Да жалко че Линой на която подариха златото на олимпиадата не участва да видим някое ефектно изпускане на уред! Явно и тя и наште мъдри глави са решили че по-добре да не участват, да не рискуват блясъка на олимпийското злато! Колкото и да не си предубеден работата намерисва!!!
  • 15 А беееее

    7 0 Отговор
    Тая сираковица кво се обажда .Само НЕШКА РОБЕВА ИМА ПРАВО ДА ГОВОРИ ЗА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА 👹
  • 16 Глупости и лъги

    1 0 Отговор
    Един спорт, където те оценяват по лицеизраза, не е с обективни оценки.
  • 17 Глупости и лъжи

    1 0 Отговор
    Един спорт, където те оценяват по лицеизраза, не е с обективни оценки.
  • 18 Глупости и лъжи

    1 0 Отговор
    Един спорт, където те оценяват по лицеизраза, не е с обективни оценки.
  • 19 Камен

    5 0 Отговор
    Всезнаещата и всеможещата ! Ако имаше малко достойство трябваше да подаде оставка за гафа който допусна . Да ама не ! Типично в стил Раева...
  • 20 Раева, Раева

    1 0 Отговор
    Същата си като оня твоя мъж освен лъжи, лицемерие,жлъч и омраза друго от твоите мръсни устенца не излиза злобна, дърта,нарцистична психопатке! Нешка Робева е била и продължава да бъде номер 11111 , но ти освен от носа си по надалеч не виждаш ! Подай си оставката и отивай на село от където си дошла да копаш,садиш,поливаш ако евентуално и за това ставаш!