Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 09:17 1 191 2

Левски се разплаща с Хубчев от бюджета за 2022 г.

  • петър хубчев-
  • левски-
  • наско сираков

"Сините" ще дадат около 460 000 лева на бившия си треньор, за да не останат без лиценз за новия сезон,

Левски се разплаща с Хубчев от бюджета за 2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Сагата между Левски и Петър Хубчев е на финалната права, след като двете страни се разбраха и остава единствено да се подпише финалното споразумение и да се плати, естествено."Сините" ще дадат около 460 000 лева на бившия си треньор, за да не останат без лиценз за новия сезон, припомня "Мач Телеграф".

Хубчев, който беше уволнен от собственика на клуба Наско Сираков през месец юни 2020 година, заведе дело във ФИФА срещу Левски, което спечели. Основната причина за това е германският паспорт на Хубчев, с който той подписа договора си със "сините". Иначе по българското законодателство клубът можеше да го обезщети с 3 заплати и въобще да няма дело.

Големият въпрос към днешна дата е как Левски, който се намира в изключително тежка финансова криза, ще плати огромния си дълг към Петър Хубчев. Тук ще се намеси спонсорът на клуба "Палмс Бет", който участваше активно и във финалните преговори с Хубчев и реално, ако ги нямаше, Левски вероятно щеше да фалира. От компанията ще платят на бившия треньор.

Парите за това ще дойдат от бюджета на Левски за 2022 година. Спонсорът на "сините" ще налее тези близо половин милион лева в сметката на бившия треньор, а не в тази на "Герена". Това означава, че финансовата криза в клуба ще се засили допълнително в началото на следващата година и Наско Сираков и шефовете на "сините" трябва спешно да търсят пари, за да закърпят бюджета.

Отделно Левски ще трябва да се бръкне с друга солидна сума, за да погаси дълга си към асистентите на Петър Хубчев - Георги Донков и Левон Апкарян, които също осъдиха "сините" във ФИФА. И с тях има постигната уговорка и се очаква единствено подписването на финалното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Локо Сф1956

    0 1 Отговор
    Докога БФС начело с Михайлов ще търпи футболен клуб Левски с години да не си плаща версиите, както и сега по този случай. Спонсорът "Палмс Бет" му да ги плати през 2022 г. Не е казано наведнаж или разсрочено за 1, 2 или 3 години. Срамота....Само наказание в по-долна група за Левски ще оправи бакиите им.
  • 2 Левскар

    0 1 Отговор
    Абе Сульо ще умрете от злоба преди да станете шампиони. Какъв лиценз бълнуваш ти ако имаш заем от банката държавата може ли да ти вземе къщата. Всичко зависи от Хубчев, ако той пожелае може да поиска от БФС да отнеме лиценза на Левски. При положение, че сме се разбрали как и кога да се изплатим БФС няма касателство. Вие също имате да плащате на Пенев на кондиционният треньор от Испания на Акрапович. Едно е да имаш дългове каквито всеки отбор има едно е да не ги плащаш сорямо споразумението което си сключил.