Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 11:01 1 553 12

Левски готви още един екзотичен трансфер след Цунами

  • левски-
  • питър уилсън-
  • либериец

"Сините" опитват да привлекат национал на Либерия, който се подвизава на няколко поста

Левски готви още един екзотичен трансфер след Цунами - 1
Уилсън вдясно на снимката, източник: Туитър

Нападателят на Олимпиакос (Никозия) Питър Уилсън е близо до трансфер в Левски. "Сините" вече водят преговори с национала на Либерия за негов трансфер на "Герена" през януари, твърди кипърското издание "Керкида", цитирано от Топспорт.

25-годишният футболист има договор с настоящия си отбор до лятото, но той има опция да го прекрати предсрочно още през зимата. В Левски се опитват да го убедят да направи точно това и да дойде на "Георги Аспарухов" като свободен агент.

Уилсън е висок 182 сантиметра и може да играе както на върха на атаката, така и като ляво крило или вътрешен халф. Той е роден в Швеция, така че няма да заема квота за играч извън ЕС. През този сезон той има 9 мача и 1 гол на сметката си за Олимпиакос.

В кариерата си до момента либериецът е играл още за шведския Сундсвал, както и за молдовския Шериф (Тираспол), както и за полския Подбескидзе. Той има и 6 мача за националния отбор на страната си.

С това "сините" подготвят още един екзотичен трансфер след бразилеца Цунами, който съвсем скоро ще парафира официално с клуба, но този път екзотичността не е в името, а в националността на футболиста.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Крум

    6 3 Отговор
    Подвизава се на няколко поста и енай добър в дискотеката при фолкажийките
  • 2 Дон Санчо

    3 3 Отговор
    "Всичко е добре,когато свърши добре,"
    по Богомил Райнов.Ако не се отпушат
    ефбетките,кой ще плаща неустойките.
    Или, спасете Раев.Капачки,моля!
  • 3 Мимч

    3 2 Отговор
    Не е много ясно дали е с класа над нашите крила .Да не стане така и него да го чакаме 30 мача да вкара гол ,като Барито...

    Коментиран от #5

  • 4 Левскар

    2 0 Отговор
    Те и за Енисе говореха че отива в Левски пък какво стана. Няма официално инфо за Цунами така че чак да е сигурен? Ще поживеем ще видим. Ако е вярно супер с това селекцията ще приключи.
  • 5 Левскар

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мимч":

    Ако е вярно това от статията пише че може да играе като ЦН, ляво крили или вътрешен халф. Тоест може да покрие ЦН са Билал Бари и Мартин Петков, ляво крило Здравко Димитров и Марин Петков и вътрешен халф да замести Боби Цонев и Митко Костадинов. Супер полезен би бил такъв играч. С това селекцията би приключила само за дефанзивен халф би останало леко колебание. Но с тези пари толкова.

    Коментиран от #6

  • 6 Мимч

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Левскар":

    Само че ако е такъв голям соециалист на тези постове и талант,едва ли щяха до го изпуснат и то без пари.Нали....

    Коментиран от #7, #8

  • 7 АААААААААа

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мимч":

    Какво стана с налагането на само Българи и от школата. Тия много тъмни нещо по руси няма ли. Питам за един приятел който обвинява оня отбор.
  • 8 Левски

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мимч":

    Добър фурболист е относително понятие. За Реал Мадрид един е добър за Рома друг за Олимпиакос трети а за Левски четвърти. Олимпиакос не са лош отбор Лудите едвам ги отстраниха. Няма проблем за тях да не е на тяхното ниво, но за Левски да е добър. Мъри когато избира гледа до около 25 години и национали. Дори и на Либерия щом е национал значи не е случаен. Нека видим на всички трябва да ни е ясно че тръгваме от много ниско и не може само без разходи, тябват и приходи да може да се плащат дълговете.

    Коментиран от #10

  • 9 Подуямие

    2 0 Отговор
    Няма много подготвени БГ момчета за мъжкия футбол и който иска бързи успехи и евентуално мачове в Европа търси чужденци! Причините са много , треньори , комисионни и др.
  • 10 Мимч

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Левски":

    Съгласен съм с тебе,но и Шелис нали е мл.национал на Кипър,но за Левски не става...може би пък за Р.долина Кз.да става...
  • 11 Сандо

    0 1 Отговор
    Левски става все по-тъмен.И на тоя ще му дадат една хубава заплата,ще разберат че не става,ще го изгонят,няма да му платят,той ще ги осъди,нашите ще плачат че нямат пари и ... абе изобщо до болка позната история.Дебели балкански глави,така и не се отучиха да не настъпват една и съща лопата.Не това очаквах,когато помагах,макар и скромно..

    Коментиран от #12

  • 12 Вяра

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    Като искаш не давай, ако мислиш че идеята е да се съберат Живко Миланов дето беше футболист до вчера и дори няма лиценз за треньор и 11 хлапета и да ходят да правят кросове по Витоша това е за В група. Има и от школата има и ветерани има и чужденци едните ще дърпат другите ще се вземат пари от трансфери. Въпроса е да имаш бизнес проект които да включва и спортно техническа част. Целта определено е първа 6тица и Европа всеки лев е ценен. Да играе с юноши в защита това е самоубииство целият отбор се бъхти и Найденов прави детинска грешка или Шелис не може да бяга и всичко на вятъра. Фенството е малко като религията вярвай на Мъри, Наско, Боримиров, Ивков или просто не си истински Левскар.