Last news in Fakti

2 Септември, 2011 13:27 975 0

Стилиян Петров: Можем да ударим Англия

  • футбол-
  • англия-
  • димитър бербатов-
  • лондон

Негативното отношение отказало Димитър Бербаров от националния тим

Стилиян Петров: Можем да ударим Англия - 1
Снимка: Уикипедия

Без Бербатов сме, но България може да удари Англия, твърди капитанът на националния ни футболен тим Стилиян Петров за мача между двама тима довечера на стадион „Васил Левски“. Халфът даде обширно интервю за британския вестник „Дейли Мейл“, в което разкрива и причините за отказването на Димитър Бербатов от отбора.

„Негативното отношение, което толкова преобладава в България, то е което отпрати Димитър Бербатов, то отпрати далеч нашата най-можеща сила в атака. Имаше предположения, че Дими се оттегли от националния отбор в името на клубната си кариера, но не мисля така. Той бе постоянно критикуван, че е под някакви очаквани стандарти. Накрая реши, че му е достатъчно. Трудно е да го обвиняваме“, казва Стилиян Петров.

„Липсва ни острието в атаката, но Англия ще играе с отбор, който е решен да вземе последния си шанс да се издигне в групата“, казва Стилиян Петров за мача.

И продължава с признанията: „Много е тъжно, защото нямаме никой от калибъра на Бербатов. В негово отсъствие се борим отчаяно да отбележим. Престъпно е такъв талант да се похабява. И тези, които забиваха ножа, са виновни за това, че отбори като Англия идват тук относително необезпокоявани, вместо да се чудят какво може да им се случи“.

Пред родна публика довечера тимът ни ще разчита на стабилна защита и контраатаки. Основната въпросителна е как ще вкараме гол, призна капитанът на тима.

Тази вечер Петров ще изведе тима ни за рекорден път, минавайки върховото постижение на Боби Михайлов от 102 капитански срещи. Халфът опровергава критиците, че ще напусне отбора, когато прехвърли рекорда, след като вече е записал името си в историята. Всеки път, когато излиза да води отбора на България, Петров влага „цялото си сърце и душа“, все едно е капитан на тима за първи път. Така е ще е и довечера срещу Англия, категоричен е той.


Капитанът на тима разказва и за настроението в отбора след идването на селекционера Лотар Матеус – за дисциплината, новия начин на игра и даването на път на младите играчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА