Last news in Fakti

12 Ноември, 2021 21:45 2 765 4

България поведе, но допусна обрат срещу Нидерландия

  • младежки национален отборнидерландия-
  • футбол-
  • европейски квалификации

Младежите ни отстъпиха с 1:3

България поведе, но допусна обрат срещу Нидерландия - 1
Снимка:

Младежкият ни национален отбор отстъпи на Нидерландия с 3:1 като гост в квалификационен мач за Евро 2023. Нашите поведоха в резултата, но допуснаха обрат.

Мартин Минчев откри резултат в 20-та минута за родните национали. Маатсен изравни в 39-та минута, а Джошуа Зирзее вкара минута след рестарта за 2:1, като при това попадение останаха съмнения дали топката не е напуснала очертанията на терена. Зиркзее довърши всичко в 90-та минута след гол от дузпа.

"Лалетата" стартираха с териториално надмощие, но без реални шансове за гол. Първата ситуация обаче дойде за нашия тим и тя се оказа голова. Мартин Минчев центрира от десния фланг, а неговият опит се превърна в удар, който тотално изненада стражът на Нидерландия за 1:0.

Само 2 минути по-късно домакините можеха да изравнят. Отново след центриране от фаул настъпи суматоха в нашата защита, като топката стигна до Зиркзее, който опита удар от въздуха. Единствено добрата намеса на Дамян Христов и след това гредата спасиха “лъвчетата” в тази ситуация.

В тези първи 30 минути "лъвчетата" успяваха добре да накъсват ритъма и да не оставят домакините да завземат за продължителен период топката, съответно да ни натикат в собственото наказателно.

За съжаление, нидерландците успяха да изравнят 6 минути преди края на първото полувреме. След страхотна флангова атака Дамян Христов беше принуден да направи страхотно спасяване, но при добавката левият бек Маатсен изравни на опразнената врата.

Само минутка след рестарта на мача гостите нанесоха своя удар. След центриране отдясно Джошуа Зиркзее се възползва от объркване в родната отбрана и преодоля Христов за 2:1. При повторението обаче ясно се видя, че при центрирането на Ван де Вен топката вече бе напуснала очертанията на игрището и трябваше да бъде изпълнен удар от вратата за нашия тим.

В 58-ата минута резултатът можеше да стане и 3:1. Рейс центрира към нашето наказателно поле и там Екеленкамп изскочи зад гърба на защитата и от доста ниско стреля с глава. Ударът му обаче премина на сантиметри от страничния стълб.

Въпреки приличната игра на нашите в защита, момчетата на Александър Димитров така и не стигнаха до сериозни положения пред противниковата врата. Така в 90-та минута главният съдия отсъди дузпа за нидерландците, а Джошуа Зиркзее подпечата успеха с втори свой гол - 3:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неди

    4 1 Отговор
    Малките вървят уверено по стъпките на големите!
  • 2 Люпко Петрович

    1 1 Отговор
    Не волим да се повтарям
  • 3 Джанвгалат Нандрабхунди

    1 1 Отговор
    Лъвчаата правят каквото им нареди Перукан
  • 4 Erika SS

    1 1 Отговор
    Хора, какъв е този Силвестър Джаспър? Сериозно ви питам. Не останаха ли момчета на "територията"?