Last news in Fakti

2 Април, 2013 11:53 947 0

Бербо мушна два на КПР и стана играч на мача

  • димитър бербатов-
  • фулъм-
  • кпр
Бербо мушна два на КПР и стана играч на мача - 1
Снимка: БГНЕС

Българският нападател на Фулъм  Димитър Бербатов вкара два гола за победата с 3:2 на своя тим над КПР в лондонското дерби от 31-ия кръг на Премиър Лийг на стадион "Крейвън Котидж" и стана "Играч на мача".

Митко се разписа в 8-ата от дузпа и в 22-ата минута, а за победата на домакините помогна и автогол на Хил в 41-ата минута.

Това е 4-и пореден мач, в който Бербатов се разписва, а в сметката му вече има 13 гола.

За символичните гости точни бяха Адел Таарабт в 45-ата минута, както и Лоик Реми в 51-ата минута. Последният пък пропусна и дузпа малко преди гола си.

Фулъм пък доигра мача и с човек по-малко, след като Стийв Сидуел беше изгонен десетина минути преди края и трябваше да трепери до последния съдийски сигнал.

След този успех 'котиджърс" се намират уверено в средата на класирането, докато КПР е сред изпадащите.

Димитър Бербатов бе избран и за играч на мача заради двата си гола в срещата и високият си коефициент на полезно действие на терена.

Той получи и традиционния плакет, който се връчва на най-полезния играч в мачовете от английския футбол. Митко обаче показа скромност и заяви, че би дал наградата на вратаря Марк Шварцър.

"Бих я връчил на нашия невероятен вратар Марк Шварцер като се прибера в съблекалнята. Спаси дузпа, без него може би нямаше да спечелим днес", обясни Бербатов.

"Наслаждавам се на играта си, когато вкарвам, но дори, когато само допринасям за головете на отбора, съм щастлив.

Играем добър футбол, но продължаваме да допускаме някои детински грешки, заради които страдаме, както се случи и тази вечер през второто полувреме. След като ги изчистим, ще започнем да се представяме по-добре.

Не мисля, че трябва да се притесняваме за оставане в елита, ако играем така, както през първото полувреме", допълни българската деветка на Фулъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА