Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 23:41 4 857 54

Швейцария разпиля България за едно полувреме и се класира за Световното в Катар

  • швейцария-
  • българия-
  • световни квалификации-
  • катар 2022

Момчетата на Ясен Петров загубиха с 0:4

Швейцария победи България с 4:0 в последната си световна квалификация за Мондиал 2022 в Група С. По този начин домакините се класираха директно за Световното първенство в Катар.

Швейцарците откриха в началото на второто полувреме чрез Ноа Окафор (48), а в 57-ата минута Рубен Варгас удвои преднината на тима си. Малко по-късно "часовникарите" реализираха и трето попадение дело на Марио Гавранович, но то бе отменено с помощта на ВАР заради засада, а след това и гол на Седрик Итен не бе зачетен поради същата причина. Швейцария направи резултата класически в 72-ата минута, когато Седрик Итен реализира с глава, а в първата минута от добавеното време на срещата Ремо Фрьойлер оформи крайния резултат.

Швейцария разпиля България за едно полувреме и се класира за Световното в Катар
Снимка: БГНЕС

"Лъвовете" стартираха със самочувствие и в първите минути двата отбора опитаха да организират атаки, но често действията им биваха спирани в средата на терена. В 3-ата минута Рубен Варгас получи пред наказателното поле, след което залъга Иван Турицов и отправи плътен изстрел, който опасно премина над вратата.

В следващите минути домакините притиснаха гостите в собствената им половина, но за момента защитата пред Иван Караджов не се пропука. В същото време възпитаниците на Ясен Петров действаха на контраатака, като при една от тях Кирил Десподов спечели ъглов удар, но след това изпълнението на Тодор Неделев бе разочароващо и топката излезе в аут.

Швейцария разпиля България за едно полувреме и се класира за Световното в Катар
Снимка: БГНЕС

В 10-ата минута отново Рубен Варгас проби през Иван Турицов и стреля в близкия ъгъл, след което последва решителна намеса на българския вратар. Четири минути по-късно Иван Караджов добре пресече центриране на Силван Видмер отляво.

В 17-ата минута за трети път Рубен Варгас застраши вратата на "лъвовете", след като овладя в наказателното поле и стреля по земя, но слабо и Иван Караджов улови без проблеми. В 23-ата минута българският страж отново се намеси добре, след като се получи разбъркване в наказателното поле и Марио Гавранович стреля отблизо, но вратарят на "лъвовете" улови.

Малко след това Иван Караджов улови и силен изстрел от границата на наказателното поле на Рубен Варгас, който получи след нов пробив по левия фланг този път на Ноа Окафор.

Швейцария разпиля България за едно полувреме и се класира за Световното в Катар
Снимка: БГНЕС

В 32-ата минута дойде и първият удар за България. Атанас Илиев получи пред наказателното поле и отправи плътен изстрел с левия крак, който прелетя над вратата.

"Часовникарите" притиснаха съперника си в собствената му половина, но след поредица от изпълнения на Джердан Шакири от ъглов удар вратата на Иван Караджов не бе застрашена. В 40-ата минута Денис Закария с индивидуален проблясък си освободи пространство и стреля от границата на наказателното поле, пращайки топката опасно покрай левия страничен стълб.

Четири минути по-късно Силван Видмер продължи технично след късо изпълнение на корнер към далечната греда, където Ноа Окафор бе оставен непокрит, но последвалият му изстрел бе много неточен и топката прелетя над вратата.

В 45-ата минута дойде и най-доброто положение за домакините. Ноа Окафор овладя в наказателното поле, след което стреля технично в далечния ъгъл, пращайки топката в левия страничен стълб. При ситуацията "лъвовете" имаха претенции за нарушение на Силван Видмер срещу Иван Турицов, но сигнал от главният съдия Беноа Бастиен не последва.

На почивката селекционерът на България Ясен Петров направи две промени по състава си, заменяйки Иван Турицов и Атанас Илиев за сметка на Димитър Велковски и Георги Минчев.

Швейцария разпиля България за едно полувреме и се класира за Световното в Катар
Снимка: БГНЕС

Швейцария стартира много агресивно втората част и това даде мигновен резултат. В 48-ата минута след хубава комбинация Джердан Шакири бе изведен в наказателното поле, след което центрира, намирайки непокрития Ноа Окафор, който с глава реализира в горния ляв ъгъл.

Действията на терена не се промениха и в 55-ата минута Джердан Шакири овладя в наказателното поле и стреля отблизо, но отново страничния стълб спря домакините.

В 57-ата минута Фабиан Фрей изведе Рубен Варгас по левия фланг, след което крилото комбинира с Марио Гавранович, който му подаде отлично в наказателното поле, след което Варгас с плътен изстрел в близкия ъгъл реализира.

Швейцария разпиля България за едно полувреме и се класира за Световното в Катар
Снимка: БГНЕС

В 63-ата минута Швейцария реализира и трето попадение във вратата на Иван Караджов, след като Джердан Шакири с технично копване изведе Марио Гавранович зад гърба на българската защита и нападателят мигновено отправи изстрел и реализира, но след това попадението бе прегледано с ВАР и бе отсъдена засада на голмайстора.

Малко след това Иван Караджов улов изстрел с глава на Фабиан Шаар. В 69-ата минута Швейцария отбеляза нов гол във вратата на Иван Караджов чрез Седрик Итен, но и то бе отменено заради засада.

В 72-ата минута вече всичко бе на място и домакините реализираха трето попадение. Ренато Щефен центрира в наказателното поле, където Седрик Итен надскочи Кристиан Димитров и реализира с глава в горния десен ъгъл.

В първата минута от добавеното време домакините реализираха и четвърто попадение. Джердан Шакири видя непокрития Ремо Фрьойлер на границата на наказателното поле, след което халфът овлдя и с красив изстрел в долния десен ъгъл реализира.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    76 1 Отговор
    Коментарът е излишен.......
  • 2 НЕма проблеми

    94 1 Отговор
    Те ни пребиха, но ние "Продължаваме напред" !!!
    Срам, голЕм срам !!! От приказки никога не е имало нужда, а нашите само това могат.
    Ирландците за малко да вкарат на Италия в 88 минута. Ние сме си най, най, най слабите! Абе, като всичката ни работа !!!

    Коментиран от #43

  • 3 Ясен Пакпадналов

    65 1 Отговор
    Шест чисти гола, пък щели да измъкват нещо
  • 4 Бухахаха

    61 1 Отговор
    Абе без малко да не паднем
  • 5 Бръм бръм

    56 2 Отговор
    Къде е унуй пиянде крадец
  • 6 АБЕ КЪВТО„ ТРЕНЬОРА” НА ДЪРЖАВАТА💩

    45 0 Отговор
    ТАКЪВ И ТРЕНЬОРА НА ОТБОРА💩ПИЯНИЯ МАСТЕР ТРЕНЕР НА ЧЕТИРИ РАКИИ🎺
  • 7 Жоро

    78 0 Отговор
    Да ги закриват!! Такива тиквеници не ни трябват.
    По-добре да нямаме отбор!!!
  • 8 Ляв Бек

    53 0 Отговор
    Е за това винаги ме е яд хубаво играха -ама паднаха все пак леко се отърваха ,я е ако бяха признати и другите голове а аа остави се! Ама много хубаво играха шъ знайш.
  • 9 БОРУНА ЛОМ

    65 0 Отговор
    ЕКСКУРЗИАНТИ! ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ И ДА СЕ МАХНАТ!
  • 10 Сатана

    61 0 Отговор
    Помня когато Ицето Стоичков беше треньор на националния и беше взел Здравко Лазаров —“Електричката” в състава и само му подвикваше от тъч линията:
    “Тичай бе,пияницо!”
    Още тогава той беше разбрал,че България няма да има футбол в близките 100—150 години.
  • 11 яяяяя

    45 0 Отговор
    Кога най после ще се освободим от Некадърника Ясен Петров! Кога най после ще свърши издевателството над национален отбор! То не останаха бездарници, които да не са играли в нац. отбор!

    Коментиран от #32

  • 12 √(n&Варна)

    52 0 Отговор
    В близките 100 години няма опасност българският футбол да се оправи!
  • 13 Последния Софиянец

    67 0 Отговор
    След мача всички наши футболисти казаха че сме играли добре.Не са ли нагли?

    Коментиран от #53

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Последния Софиянец

    25 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мда":

    А Естония и Украйна като ни мачкаха!?
  • 16 Наркос

    42 1 Отговор
    Ако се съберем аматьорите от махалата ще играем по-добре 😁

    Коментиран от #20

  • 17 1234

    29 0 Отговор
    Корумпирният тип Ясен Петров да бъде разследван от ФИФА! Особено за мача Италия-България!
  • 18 Тurbo

    33 0 Отговор
    Къде е имало лъвове?

    Коментиран от #28

  • 19 ТОТАЛНА РАЗРУХА В ДЪРЖАВАТА!!!!!!

    40 0 Отговор
    НЯКОЙ МАЙ НАИСТИНА ЯКО СЕ ПОДИГРАВА С БЪЛГАРИЯ ☝☝☝ ШВЕЙЦАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ДАЖЕ НЕ ДАВАШЕ И КАДРИ ОТ българския футболен щаб😱АБСОЛЮТНО„ТЪМНО ”ПЕТНО!
  • 20 Оли гьо Френ

    20 1 Отговор

    До коментар #16 от "Наркос":

    Това не подлежи на никакво съмнение! Само да не ви тренира Ясен!
  • 21 Дилдо

    32 0 Отговор
    Трагедия сме!
  • 22 Asdfg

    42 0 Отговор
    Павлеееееееееееееее,престани да се излагаш с думата “лъвове!” Нормален ли си?

    Коментиран от #23

  • 23 Ташо

    34 0 Отговор

    До коментар #22 от "Asdfg":

    Няма друга такава държава в Европа!!!
  • 24 Станчо

    37 1 Отговор
    ЧЕТИРИ ПЕРУКИ НА НУЛА ЛЪВОВЕ.
    ПЪЛНИ БОКЛУЦИ ...
    ВСИЧКИ ДА СИ ПОДАВАТ ОСТАВКИТЕ НЕЗАБАВНО,
    А ОНОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ "ПЕРУКАТА" ВЕДНАГА ПРИ БАЙ СТАВРИ
    В ЦС ЗАТВОР
  • 25 Опълченците са били на Орлово гнездо

    25 0 Отговор
    Затова и орлите от Лудогорец са вече 10 години шампиони на България
  • 26 Перукан

    23 0 Отговор
    Добре сме, що ни е!?
  • 27 селянина

    23 0 Отговор
    Закривай веднага!!!
  • 28 Някой

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тurbo":

    Имало едно време…
  • 29 Жоро

    32 0 Отговор
    Заслужено ни отнесоха!!! Нашите си бяха тромавички , бягаха от топката. Най-важното е че са пропуснали началото - не могат да спират топката и да подават. Иначе получават големите премии.....Честито!!!

    Коментиран от #37, #51

  • 30 Тирана

    27 0 Отговор
    Албанците ни спукаха от бой. БФС да се закрие. Стига са харчили от нашите пари.

    Коментиран от #41

  • 31 Ураааа

    36 0 Отговор
    При една контраатака сме спечелили цял ъглов удар . Таз година ъглов удар , до година пряк свободен удар.
  • 32 фен

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "яяяяя":

    То не останаха Треньори които да не се извървяха , и Матеус беше , и Пламен Марков , и Стоичков , и Сесторчо Младенов . Проблемите не касаят един човек , едно управление , или един министър . Проблема е си е цял комплекс от проблеми , касаещи случващото се на територията . За да има национален , трябва да има първо нация после и държава . Ясен от къде да извади играчи , от Барселона , от Баерн , от Щутгарт , от Бенфика , от Спортинг , от Хамбургер. Клубове които се борят за титли и европейски финали . Единствено което може да направи Ясен е да им свали напрежението след всеки неуспех , като сгодна женица да сваля напрежението след всеки слаб резултат на слабият си любовник, и да поеме цялата вина върху себе си . Белким потръгне.

    Коментиран от #38

  • 33 Румпелщилцхен

    20 2 Отговор
    Крадльо Кралев няма ли да се обади с някой пост, че поема вината за нечий спринт?
    Толкова безинтересен ни е станал отбора, че напоследъс разбирам от медиите, че е играл и паднал с еди колко си.
    Скоро трябва да пуснат безплатни билети за него и томбола с награди ако някой се навие да ходи да ги гледа.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "Гошев":

    МНОГО СТЕ ПРАВ господин ГОШЕВ така си е
  • 36 5577

    12 0 Отговор
    Що един път не играем зле пък да бием. А ние все добре играеме.
  • 37 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #29 от "Жоро":

    Точно това им е проблема на нашите футбалери - те все още спират топката, а отбори, като Швейцария я овладяват! Но, нищо, момчетата ще се "оправят", както казва перуката! Всички са "млади", като сина му, Караджов, Неделев, Чочев, шивача... и вечни надежди, като останалите! Важното е да се "налагат" в отбора, да им се дава "шанс", а ръководството на бфс-то да иляди...
  • 38 Алфа херинга

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "фен":

    Това е така, но и Ясен Петров е толкова треньор, колкото и тези ритнитопковци са футболисти. Единствено Хубчев успа да направи нещо от този калпав материал.

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Фен

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Алфа херинга":

    За да може да се направи нещо , каквото и да е то , от "ракети до м. И Нети" трябва да има селекция на кадри , тоест от голям брой обекти , да избереш малък брой най добрите. Какъв е избора на Ясен . За това само може да им сваля напрежението.
  • 41 Реалността

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Тирана":

    Какво ти е виновно БФС то ли произвежда футболисти? От двата ни отбора в Европа от Лудогорец само Десподов и от ЦСКА София само Турицов. От тези в чужбина най силният играе във втора девизия на Италия. Това е положението няма футболисти, когато има добри футболисти ще има и успехи. А добрият футболист става такъв не заради или въпреки БФС а защото има желание и не го мързи. Дали Лудите и ЦСКА София дето са фрашкани с пари аки имаше добри българи щяха да имат по 20 чужденеца в състава.

    Коментиран от #46

  • 42 Кръстоносци

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гената":

    Да истина е отбора на швейцария беше като нашите клубни Лудогорец и ЦСКА София ако разбираш какво имам предвид. Но иначе са кръстоносци, смятай.
  • 43 Ясен Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "НЕма проблеми":

    Продължаваме Промяната
  • 44 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    6 0 Отговор
    Жалко, но това е положението.
    Когато прекарваш повече време по чалгатеките,
    отколкото на тренировки по стадионите,
    не може да очакваме друг резултат.
    Когато виждаме, че не е нужно да учиш и да си умен,
    и пак може да бъдеш министър-председател 11 години,
    когато виждаме, че може да си 150-килограмов тулуп
    и пак да вкараш 4 гола в един мач на Лудогорец,
    нещо което не се е случвало в никой официален мач,
    не можем да очакваме друго от футболистите...
  • 45 Мим33

    4 0 Отговор
    Това не беше отбор,абсолютно разграден селски двор с махаленски отбор,но и такъв да беше пак по добре щеше да се представи от тези тъмни и умрели звезди.Излагация и по надолу дълбаят,не знам имали още да се дълбае до дъното Изобщо и ганкиното не са научили...
  • 46 алфа херинга

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Реалността":

    Пич, сериозен ли си? За да произвеждаш футболисти, както и избощо някакви качествени кадри, трябва да се започне отнякъде, да има система, детско-юношеска школа, в която да се изгража не само футболни качества, но и спортно технически такива. Къде точно го виждаш това в България, и какво точно прави БФС-то за да промени това? Деспотов, какъв играч е точно? Селски тарикат, който даже не ставаше и за резерва в Каляри и то не защото няма качества, но явно няма манталитет и не е научен на самодисциплина и работа. Същото е и с Неделев и всички други, които излязоха навън. В България, футболът е 20 години назад. Виж, че ние в тези квалификации, срещу по сериозни отбори, където се изисква повече бягане, не могат да изкарат повече от 60мин.

    Коментиран от #48

  • 47 ттт

    3 0 Отговор
    Че то 0:4 загуба ли е?

    А сега сериозно: Защо България не спре финансирането на футбола? Спортове, които ни носят много по-голяма слава не получават и стотинка от държавата. Нека футболистите да играят така, че стадионите да се напълнят, приходите от билети трябва да са достатъчни. Скоро някакви стари актьори и певци искаха издръжка от държавата и я получиха. Що бе, нима на Том Джонс държавата му плаща нещо? каквото си е изкарал и както си управлява финансите, това му определя живота. Гяринча (поне за мен най-великит футболист живял някога) умря в тежък недоимък. И не е единствен. Мисля, че нашите спортисти, актьори, певци, художници и пр. трябва да живеят според онова, което изкарват. Също да се наложи някакъв акциз върху рекламите по стадионите, който да е обратно пропорционален на посетителите на събитието.
  • 48 Реалността

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "алфа херинга":

    Какво БФС какви 5 лееа. Ти къде живееш има стотици аматьорски футболни школи с много добри деца. Но там са деца до 14 години те по скоро играят в дословното значение на думата ИГРА. Те не работят там никой не ги натиска не ги тирмози с изтощителни тренировки. Професионалните школи са в професионалните клубове. Там БФС не игрсе щото от тези футболисти се изкарват пари. Обаче след 14 тренировките стават сериозни двуразови с много бягане психиката не издържа, щото приятеля ти е в кафенете с мадамата а ти си потен и миришел като пор. Отделно големите футболисти като им проведеш по-сериозна кондиционна ттенировка и боикотират треньора. В клубовете БФС не играе, играят само парите и бизнес стратегията на АДто.

    Коментиран от #50

  • 49 Така е

    6 0 Отговор
    Целите на бг футболиста са простички:
    Нов джип, златен часовник и ланци, татуси, манекенка или чалгаджийка и нощен живот с бръмчалките.
    Честито!
  • 50 алфа херинга

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Реалността":

    Tи направо го изкара, че БФС е някаква куха организация, без никаква реална власт. Клубовете са частни и затова не изкарваме класни играчи, защото те печелели от тях? Къде е логиката тука? От кои играчи точно печелят? Аз ще ти кажа, отиват в Конго, Монго и Бразилия, събарят една дузина хора от дърветета, и двама да станат от тях футболисти, ги продават и са на печалба. Ами едно време, можеха да играят само по 3ма чужденеца в отбор. БФС със сигруност има лостовете с които да упражни натиск, да се развиват повече млади наши играчи, отколкото познатата досега практика. Давам ти за частичен пример, Черно море. На Илиан Илиев му дадоха картбланш да си реди отбори и да налага млади играчи и факт е, че успяха да продадат Минчев и Илиев младши навън. Не че са супер топ талантите, но поне е нещо. Борис Михайлов през това време нали виждаш какво казва? Иска пак помощ от държавата. Значи уж клубовете са частни, ама държавата да налива пари. Защо? За да може да ги усвояват ли?Този филм вече сме го играли. И аз мога да стана агент и да ходя на почивка в Португалия, за да домъкна една сурия "звезди", стига само да има кой да дава пара. Даже, Михаилов имаше наглостта да каже, че сме били на средно европейско ниво, пред държави като Полша, Словакия и Словения. Алоууу, ти луд ли си бе?! Щом сме пред тях, къде са играчи като Левандовски, Счезни, Зиелински, Ханданович, Облак, Иличич, Шкриняр, Лоботка, че не мога да разбера? Хърватия и Сърбия са горе долу с нашата популация.

    Коментиран от #52

  • 51 Градински

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Жоро":

    "Не могат да спират топката и да си подават"- Ами това са работи, които се учат още в детска възраст, а не да те извикат на 25 години в националния и там тепърва да се учиш
  • 52 Реалността

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "алфа херинга":

    Ясно е че си силно пристрастен и говориш колкото да плюеш Михайлов.
    1. Ако не си разбрал това е регламента на УЕФА да да повтарям регламента на УЕФА. По този регламент имаш право на до 4 играча извън Европа!!! Всички играчи от Европа се броят за местни. Между другото Сърбия и Хърватия спазват същият този регламент и са на Световно!!! Не става със забрани и ограничения и то на частни клубове. На Ганчев и на Домуса трябва Младенов и Дерменджиев да им кажат че школата е богатство а не безмислен разход на пари!
    2. Ти може да ми даваш пример Черно Море и Славия да ама къде са те играят два силни мача и после 5 слаби а Моряците добре че играят на картофена нива иначе ще падат по често.
    3. Михайлов иска помощ за стадионите и базата от държавата а не за заплата на футболистите!!! Стадионите са общински така че ти кажи кой да ги поддържа. За пример ти даваш апартамент под наем кой е отговорен за него? Естествено че и държавата(общината) има отговорност.
    4. Михайлов ти каза че сме пред Полша и другите спрямо клубната статистика на УЕФА. Това е проверимо всеки може да се убеди че е така! Да и ЦСКА София и Лудогорец играят с чужденци това си е тяхна стратегия за да печелят пари.
  • 53 не може да бъде

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Ама поне си показаха новите татуировки,.. иначе нямаше да знаем
    Смешковци отвсякъде, .. но играха добре, де , поне на сън
  • 54 Топчийско

    0 0 Отговор
    А бе то Карадаи е виновен, дпс.