Last news in Fakti

21 Ноември, 2021 17:30 2 613 2

Терънс Крауфорд пенсионира Шон Портър след нокаут в 10 рунд

  • терънс крауфорд-
  • шон портър

Носителят на наградата „Златни ръкавици“ сложи край на професионалната си кариера едва на 34 години

Терънс Крауфорд пенсионира Шон Портър след нокаут в 10 рунд - 1
Снимка: Shutterstock

Един от най-обещаващите таланти на американския бокс в полусредна категория Шон Портър официално обяви, че слага край на боксовата си кариера, след като бе нокаутиран от Терънс Крауфорд в спор за пояса на WBO, научихме от DAZN.

34-годишният атлет бе свален на земята на два пъти в 10 рунд, въпреки че мачът вървеше почти точка за точка. Съдийските карти дори показаха, че, ако той бе спечелил последните две части, щеше да триумфира и с титлата, но не такъв бе планът на Крауфорд.

На профи-ринга Портър спечели 31 мача, 17 от които с нокаут. Той загуби други 4, като за пръв път бе нокаутиран снощи. Веднъж завърши и наравно срещу Джулиан Диаз през 2012 г. Американецът е носител и на приза „Златни ръкавици“ от годините си на аматьорския ринг, което му вещаеше светло бъдеще.

Повод за крайното решение на боксьора е фактът, че изгуби два от последните си три мача срещу лидерите в ранглистата и носители на поясите на Световната боксова организация и Световният боксов съвет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 джими

    0 0 Отговор
    тоя, като го набият, не продължава напред