25 Ноември, 2021 12:45 2 584 24

Изпълнителният директор на Левски: Положението е абсолютно критично!

  • ивайло ивков-
  • левски-
  • футбол

Правим периодични плащания към НАП, но те не са достатъчни

Изпълнителният директор на Левски: Положението е абсолютно критично! - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков даде пресконференция, на която уведоми медиите и спортната общественост за случващото се в клуба.

"Периодично ние чрез вас, уважаеми журналисти, ще се отчитаме за свършеното. Въздържах се и не съм дал нито едно интервю, за да се знае, че на тези пресконференции ще кажа всичко важно. Всички ще бъдат третирани по един и същи начин“, започна Ивков.

"Предполагам, че има интерес към правните казуси и кредиторите. Три са случаите, които се открояваха там. Имам предвид размера на дължимите суми, начина на изплащането. Иначе са доста повече от три…

Имаме подписано споразумение с г-н Хубчев и неговия екип. Вече е платена и първата вноска в срок. Там сумата е притеснителна. Няма да се впускам и ще остава верен да не анализирам какво се е случило в миналото…

Там сумата е разсрочена за следващите 6 месеца на месечни вноски. Никак не съм щастлив с това споразумение, но то беше неизбежно с оглед състоянието, в което е клуба. Там не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Цялата сума ще бъде изплатена в следващите шест месеца. 800 000 лева е останалата сума, която включва лихви и главници“, уточни Ивков.

„Вторият случай е с футболист (б.р. – Симеон Славчев), който не влиза в плановете на треньорския щаб. Имаше договор с за още година и половина. След проведени преговори и разбиране от другата страна ние се споразумяхме и сключихме много добро споразумение с г-н Славчев и неговия агент. 12 000 и нещо евро + заплатите до края на годината ще бъдат изплатени. Това е доста добро решение на този казус. Водихме тежки преговори, но в рамките на десетина дни успяхме да приключим с този случай.

Третият случай е Насиру Мохамед. Има решение на ФИФА за дължимата му сума 395 000 евро. Ще направим така тази сума да не е изискуема до края на годината и да не влияе на лиценза на клуба. Вярваме, че ще можем да постигнем и там едно относително добро споразумение. Очевидни са щетите от тези случаи. Няма нужда да говорим много за това".

"Правим периодични плащания към НАП, но те не са достатъчни. Положението е абсолютно критично и ще продължава в следващите месеци от финансова гледна точка, но нещата са под контрол. Разговаряме с всички. Предстои ни най-тежката Коледа в историята на клуба.

Дефицитът, който клубът има в момента, е около 2 200 000 лева, за да преодолеем този първоначален шок".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    35 5 Отговор
    А НАП защо не изпраща ЧСИ? Значи едни може да бавят данъци и осигуровки, а други - не?!?!?

    Коментиран от #7, #13

  • 2 FEN

    30 1 Отговор
    Важното е да вземаме чужденци. Комисионните да си текат.
  • 3 xXxX

    16 1 Отговор
    Левски = ЦСКА = Топлофикация = Магистрали = етц. = бездънна яма
  • 4 Стоян Александров

    7 24 Отговор
    Спокойнооооо скоро ще се оправим. И щр смачкаме цеца етеополска от лойч. Само дано да остане още и Петорчо, а от днес и Седморчо или Осморчо. Ще ги размазваме редояно от лятото натам

    Коментиран от #24

  • 5 Казах го отдавна

    28 0 Отговор
    Трябваше акциите да бъдат дадени на човек с милиони зад гърба му, а не на Сираков, който да взима директорска заплата и да не влага нищо. Футбол се прави с пари.

    Коментиран от #15

  • 6 Собственикът

    16 0 Отговор
    да продава имоти !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 9668

    23 4 Отговор
    Закривай подуенксия катун!!!
  • 9 Дед

    20 0 Отговор
    Даваш на половината футболисти петцифрени заплати в евра и няма голове?!?Егати и мениджърите,егати и акционерите,егати и треньорите.Това така може да минава само в Левски.Навсякъде в бизнеса по света се дава твърдо възнаграждение + солидната част при успех!Другото е безконтролно и малоумно хвърляне на пари.

    Коментиран от #17

  • 10 гражданин

    9 1 Отговор
    Не ми пука за вас и другите "големи" бг отбори.
  • 11 Тома

    7 1 Отговор
    Събличаииии

    Коментиран от #16

  • 12 fks99 мada

    13 2 Отговор
    Важното е чае на бай Наско и Мурджо Стоилов заплатите и комисионните вървят
  • 13 Левскар

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Защото текат лихви льоло. Ти фирма имал ли си през живота си? НАП няма полза да фалира никого нито пък банките. Всичко е до взаимно разбиране и планове за погасяване. А тези които споменаваш ЦСКА сами повтарям сами решиха да фалират щото Ганчев каза на Стоичков аз така няма да ви купя първо фалирайте. Затова Стоичков а не НАП подаде молба за несъстоятелност. Стига се оправдавайте че друг ви е фалирал истината е Стоичков ви фалира за да ви даде на Гриша Ганчев защото Гришата каза с тези дългове аз отбора няма да поема.
  • 14 ще играете

    5 0 Отговор
    пез пари и това е!Еййй ....И готово...
  • 15 История

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Казах го отдавна":

    Е хайде де вземи ги като си милионер. Ти май забравяш какво стана с ЦСКА? Ганчев каза искам ЦСКА обсче без дългове!!!!! И хоп Стоичков подаде молба за фалит. Така че това са днешните български тарикат-бизнесмени. Който иска да вземе акциите, хайде вземай ги какво чакаш мистър милионер.
  • 16 и без

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тома":

    бастуни....
  • 17 Лъжеш

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дед":

    Лъжеш, няма такива заплати.

    Коментиран от #18

  • 18 Не е лъжа

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Лъжеш":

    а истина!
    Левски е една от схемите за източване на пари и раздаване на милиционерите от герп.

    Коментиран от #19

  • 19 Лъжеш

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не е лъжа":

    Лъжеш.
  • 20 Локо Сф1956

    3 2 Отговор
    Главна вина не само за финансовото състояние на Левски, но и за много отбори от втора и първа лига носи БФС начело с Михайвов. Само за последните две години фалираха няколко отбори от втора и първа лига.Лиценз се дава когато управата на отбор докаже , че финансово е обезпечен за най-малко една години, без текущи задължения. Ето това БФС трябва да изисква. А не както преди 6 год. изгони Локо Сф. за неизплатени суми към НАП .Локото тогава взе бронзовите медали.
  • 21 ДПС Подуяне914

    4 2 Отговор
    Говеждата агония продължава.
  • 22 Хайде сега

    2 0 Отговор
    двете прасета, които се полакомиха за бизнеса на Божков (и така на практика съсипаха Левски, вина има и каскета, ама те му бяха солот.ци по избирането) да вадят кинти от окрадените от държавата през последните 12 години и да покрият задълженията. Едното прасе нали беше голям дарител!?
  • 23 Ламбо

    4 1 Отговор
    Горкият , той все още си мисли, че "Левски" е някакъв фактор във българският футбол .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.