26 Ноември, 2021 09:34 2 009 3

Голям скандал: Съдия удари треньора на ЦСКА в лицето

  • цска-
  • ирбис-
  • хокей на лед-
  • скандал-
  • бой-
  • меле

Наставникът на Ирбис Ивайло Велев беше замесен в меле, в което се включиха и играчи на отбора

Голям скандал: Съдия удари треньора на ЦСКА в лицето - 1

Със скандални ситуации завърши дербито от хокейното първенство на България, в което ЦСКА победи шампиона Ирбис с 5:2 (1:1, 2:2, 2:0) в драматичен мач, който беше решен в последните две минути, когато „армейците“ вкараха двата решителни гола.

Преди това „червените“ първо поведоха с 1:0 и с 3:1, но и двата пъти Ирбис успяваше да изравни. Това е втора загуба на шампионите в директен сблъсък с един от конкурентите за титлата, след като преди това отстъпиха на носителя на купата на България НСА. Срещата завърши с два инцидента, при които потърпевши бяха треньорите на двата отбора Ивайло Велев (Ирбис) и Кирил Ходулов (ЦСКА).

Капитанът на ЦСКА Иван Ходулов вкара първото и последното попадения в мача. Чешкото попълнение Николас Ланг, Калоян Вачков и Богдан Иванов също бяха точни за победата. Вратарят Иван Стойнов направи 49 спасявания. Явор Славчев, Станислав Мухачов и Николай Божанов вкараха за Ирбис, а стражът на тима Димитър Димитров отрази 44 удара.

След края на мача първо имаше инцидент на пейката на ЦСКА. Треньорът на тима Кирил Ходулов се оплака, че е бил ударен в лицето от един от лайнсмените. След това, на излизане от залата, наставникът на Ирбис Ивайло Велев беше замесен в меле, в което се включиха и играчи на отбора. Не стана ясно каква е причината и кои са останалите участници в инцидента. Заради тази случка Велев отказа да застане пред камерата на телевизията, излъчваща мача.

„Това, което се случи беше очаквано, тъй като от години апелирам действащи хокеисти да не ръководят мачове от първенството. Шокиран съм от това действие. Има емоции по време на мач и реферите са хората, които трябва да ги укротят. Но да идва съдията след края на мача и да държи сметка на треньор за негово поведение, това е недопустимо. Очаквам да видя какво ще бъде наказанието, защото трябва да има реакция“, коментира Кирил Ходулов пред телевизия "b1b box".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раз

    3 1 Отговор
    Нищо ново под Слънцето. Българска работа. ЗНАЕШ ЛИ ТИ,КОИ СМЕ?!?!

    Коментиран от #3

  • 2 В тухларната

    2 0 Отговор
    1-2 години общественно полезен труд и всичко ще си дойде на мястото
  • 3 Гого

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "раз":

    Това е Хокей явно не го гледаш.