28 Ноември, 2021 18:20 1 165 0

Манчестър Сити взе своето срещу Уест Хям на заснежения "Етихад"

  • манчестър сити-
  • уест хям-
  • английска висша лига-
  • 2:1

Макар и резултатът да не е толкова убедителен, успехът на "гражданите" беше напълно заслужен

Манчестър Сити взе своето срещу Уест Хям на заснежения "Етихад" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Манчестър Сити постигна пета поредна победа във всички турнири, след като надигра с 2:1 Уест Хям на "Етихад Стейдиъм" в двубой от 13-ия кръг на Премиър лийг. Илкай Гюндоган (33') и Фернандиньо (90') се разписаха за шампионите, а Мануел Лансини върна едно попадение в добавеното време. Макар и резултатът да не е толкова убедителен, успехът на "гражданите" беше напълно заслужен. С него Манчестър Сити се изравни поне за няколко часа на върха в класирането с Челси, който по-късно днес приема Манчестър Юнайтед в дербито от кръга.

Двата отбора изиграха много динамично първо полувреме, независимо от това, че през цялото време в Манчестър валеше сняг и времето изглеждаше доста неприятно за футбол. Още в шестата минута Антонио бе изведен отляво и можеше да стреля, но отправи много добро подаване към Бенрахма, който като че ли остана изненадан и от шест метра не успя да засече топката. Сити отговори с хубав изстрел на Уокър от 25 метра, преминал на сантиметри встрани от целта.

В 11-ата Антонио за малко не успя да засече на далечната греда центриране на Масуаку. Пет минути след това Лапорт засече с глава центриране на Гюндоган от корнер, след което топката облиза гредата. В 17-ата минута гол на Марез бе отменен заради засада.

Снегът се усилваше, но и натискът на "гражданите" също се увеличаваше. Стърлинг отправи още един опасен удар, който премина на сантиметри от целта, а в 33-тата минута Кансело намери с много добро подаване Марез, който центрира към Гюндоган. Последният просто засече от няколко метра за 1:0.

В 36-ата минута Сити като по чудо не удвои аванса си. Удар на Жезус обаче бе блокиран на голлинията от Джонсън. До почивката Фабиански спаси удари на Кансело, а при добавката на Марез топката срещна гредата.

Началото на второто полувреме се забави заради почистването на терена.

В 56-ата минута Жезус излезе очи в очи с Фабиански, който направи добро спасяване, но бразилецът стигна до топката и я насочи към вратата. Със самопожертвувателна намеса Аарън Кресуел се хвърли и изчисти от голлинията. За съжаление, бранителят се удари лошо в страничната греда при тази си намеса и трябваше да бъде заменен.

В 90-ата минута Фернандиньо, който се появи като резерва, сложи точка с втори гол. "Гражданите" разиграха след късо изпълнен корнер, топката стигна в наказателното поле до бразилеца, който с нисък и добре насочен удар направи 2:0. Малко след това и Бернардо Силва порази вратата на Фабиански, но попадението бе отменено заради засада.

В 78-ата минута Едерсон изби мощен шут на Райс, а малко след това Фабиански бе последна преграда пред Гюндоган.

В другите двубои, играни по същото време, Лестър победи Уотфорд с 4;2 на свой терен, а Брентфорд спечели срещу Евертън с 1:0 - също у дома.

Както съобщихме по-рано, двубоят между Бърнли и Тотнъм бе отложен заради обилен снеговалеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА