Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 09:57 1 989 15

Легендата Матеус недоумява защо “Златната топка” не стана притежание на Роберт Левандовски

  • лотар матеус-
  • роберт левандовски-
  • лионел меси

"Миналата година той нямаше равен, но награда не беше връчена. Но дори и през настоящата той е по-добър", каза легендарният германски футболист

Легендата Матеус недоумява защо “Златната топка” не стана притежание на Роберт Левандовски - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Бившият капитан на Байерн Мюнхен и Бундестима Лотар Матеус изрази остро възмущение от резултатите в анкетата на “Франс Футбол” за носител на “Златната топка”. Призът спечели за седми път в кариерата си Лионел Меси, който в момента играе в Пари Сен Жермен. Втори, с изоставане от едва 33 точки, се нареди полският стрелец на Байерн - Роберт Левандовски.

“Честно казано, след така направеният избор, мога да кажа, че вече не разбирам този свят. При цялото ми уважение към Меси и другите номинирани смятам, че никой не заслужаваше повече “Златната топка” от Роберт. Миналата година той нямаше равен, но награда не беше връчена. Но дори и през настоящата той е по-добър. Подобри рекорд на Герд Мюлер, оглави класация на голмайсторите във всички турнири, участва на големи първенства на клубно и национално ниво.

Меси взе Копа Америка с Аржентина, но в ПСЖ е доста блед. Бензема имаше отличен сезон, но не спечели нищо с Реал. Салах беше великолепен, но от началото на годината забрави да бележи. Жоржиньо спечели два големи трофея - Шампионската лига с Челси и Евро 2020 с Италия, но не изпъкваше като Левандовски. Роналдо също не беше така ярък и стабилен като Роберт. Затова не разбирам защо не спечели именно той”, казва носителят на “Златната топка” за 1990 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    15 26 Отговор
    ЗАЩОТО Меси е най-добрият футболист в Историята на футбола и 2021 година става шампион на Южна Америка и спечели с Барса купата на Испания! Левандовски е добър нападател ,НО заслужаваше наградата през 2020 година,когато тя не се връчи заради грипчето!😎🤡😎
  • 2 Бивш левскар

    17 5 Отговор
    Пигмея е фаворит на френските журналя, съдиите и невзрачните разбирачи от "красив" футбол. Недостоен да лъска обувките на великия Дон Диего.

    Коментиран от #10

  • 3 ажюж

    23 4 Отговор
    То всички се чудим защо му я подариха тази топка на Меси, тази година топката си беше нарисувана за Левандовски. Така на времето откраднаха Златната топка на Стоичков и чак на следващата година му я връчиха, реално Стоичков трябваше да е с две златни топки. Сега виждаме същото отношение към Левандовски.

    Коментиран от #14

  • 4 Много хора

    16 1 Отговор
    недоумяват, но явно организаторите имат нужда от бойкот, за да влязат в реалността. Бойкот на Франс футбол!

    Коментиран от #5

  • 5 Раданч Татлъту

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Много хора":

    И Локдаун требе да въведеш,за да са опраи футбола!🤡🥳😁👍
  • 6 Тича

    9 0 Отговор
    Абслолютно съм и аз на това мнение
    Ограбиха го две години по-ред!!!
  • 7 ОБЕКТИВНО

    8 12 Отговор
    Винаги има и недоволни.Златната топка се дава на Меси защото : Носител на купата на Испания,Носител на Копа Америка,Голмайстор на Копа Америка,Индивидуални качества,техника,асистенции,влияние върху отбора и върху играта.
    Колко асистенции има Левандовски,колко защитници е минал 1 на 1,какво спечели с Полша .Играе в най силния немски отбор в Германия - който няма конкуренция и взима всички добри футболисти от вътрешното първенство.Определено е много добър нападател но колко пометни мача е направил в които той е решил развоя на мача.....Наградата която му дадоха за най добър голмайстор си е точно за него.Правете разлика.

    Коментиран от #9

  • 8 Жоро

    5 9 Отговор
    Левандовски е едно дърво какви голове има от 2 3 метра от вратата и на празна
  • 9 уяииш

    15 4 Отговор

    До коментар #7 от "ОБЕКТИВНО":

    Какъв носител е бе, Нито стана шампион с Барса, и с един гол във френското първенство. Не ставай смешен. Дай сега на всички футболисти от които са спечелили континетталните първенства от треньора до резервите да им дадем по една златна топка. Това е индвидуален приз, най-добър футболист, а там Левандовски показва в пъти повече качества в момента от Меси.

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 10 От краварника

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бивш левскар":

    Ах тииии gоведо как смърдиш от далече.Поздрави от Стоичков имате всички.Това е простия мироглед Стоичков е от ЦСКА,отиде в Барселона и ние го мразим.А Меси е от Барселона и за това мразим и него......колко сте плоски и късогледство.С омраза сте до тук.Когато се промените тогава ще имате истински успехи и футболисти
  • 11 Палячоо

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "уяииш":

    Златната топка се дава за изминалия футболен сезон - цървул.А не за календарна година.Но тук не опира до това че харесваме Левандовски а че мразиш Меси.И да мучиш - 7 те поздравява
  • 12 Сладур

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "уяииш":

    Какви качества....посочи.
    Той е голмайстор.Кажи един мач на европейската сцена където е решил той
  • 13 Раданч Татлъту

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "уяииш":

    Баце,НИКОЙ не отрича ,че Лева е отличен нападател!Ама шампион с "Байерн" в Германия ......само ти още не си ставал.😁😁😁
  • 14 Барбуков

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "ажюж":

    Ицо Тъпото сигурно щеше да е с 15 златни топки ако те питат! Ама не те питат защото си умствено-изостанал! А Меси е Бог отстъпващ само на Марадона!
  • 15 roko

    5 3 Отговор
    Какво спечели меси през миналия сезон...
    с Барса :
    Купата на Краля
    Голмайстор на Ла Лига
    с Аржентина:
    Копа Америка
    Голмайстор на Копа Америка
    Най-добър играч на турнира
    Май си заслужава Златната топка!